Wiem, że wielu z was (jak i ja) szuka dobrych mobilnych zabijaczy czasu - SW:GoH wydaję się być naprawdę dobry.
Ostrzegam na starcie - gra opiera się na systemie dziennej energii.
Walka w systemie turowym.
Wymaga połączenia z siecią.
Dostępna na Androida oraz iOS.
Darmowa.
Gram od 2 tygodni i muszę powiedzieć, że wciągła mnie Gra jest co prawda umiarkowanie p2w, ale tu przynajmniej gracz f2p jest w stanie uzyskać dokładnie to samo co gracz płacący (w przeciwieństwie do np.takiego Spellstone`a, w którego grałem do tej pory).
W skrócie: budujesz drużynę 5 wojów (można mieszać np. Sithów z Jedi) z uniwersum SW (gra jest na licencji) i wykonujesz nimi przeróżne misje i kampanie, aby konkurować z drużynami innych graczy, na arenach czy też w gildiowych rajdach. Contentu jest sporo, grafika bardzo ładna, czas rozgrywki taki w sam raz, do roboty od ciula i ciut ciut. Bohaterów do wyboru również od groma. Każdy gracz po założeniu konta, trafia do najświeższego serwera/puli graczy (zwał jak zwał), także zawsze zaczyna się grę z ludźmi na bardzo zbliżonym poziomie.
Postacie podzielone są na typowe role: tanka, healera, supporta, attackera, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć 5 postaci tej samej roli w drużynie (no może oprócz tego, że będziemy dostawać bęcki na arenie )
Jeśli nadal to czytasz i chcesz spróbować, to przeczytaj najpierw poradnik:
Nie wszystkie postacie są tak samo dobre i ma znaczenie które będziemy rozwijać, bo f2p nie starczy zasobów na wszystkich.
PS: Nie inwestujcie przesadnie w Czubakę, bo w mid i late ssie, ale na początek (do 35-40 poziomu) obleci
PS2: Ładujcie w Royal Guarda, bo jest jedną z lepszych postaci dla ciemnych i chyba jedyną naprawdę godną uwagi ze składu startowego