STARBOUND - wstępny "stress test" polskiego serwera. Zapraszam!

Chciałbym zaprosić zainteresowanych świetną grą Starbound do odwiedzenia naszego serwera i pomocy w przetestowaniu jego stabilności i osiągów!

Starbound oraz (w szczególności) jego część multiplayerowa są w fazie beta dlatego zaleca się abyście tworzyli nowe postacie przed wejściem na serwer.

Zasady są proste, zachowajcie kulturę osobistą i szanujcie innych graczy!

Trochę danych:

Klient - Starbound v. Angry Koala

Serwer - Starrybound Server v. 1.2.1.1 (z 31 grudnia 2013)

IP - 62.210.172.111

hasła brak

banner-1.png

Wszelkie pytania dla obustronnej wygody proszę kierować w tym temacie lub na PW. Chętnie podzielę się informacjami i pomogę jeśli pojawi się problem.

rezerwacja posta

hmm mam pytanie czy ta gra jest płatna ?

hmm mam pytanie czy ta gra jest płatna ?

owszem jest płatna (więcej info podam na PW)

Owszem, gra jest buy2play. Kosztuje koło 50 zł. Lepiej kupować ją na stronie producenta/humble store niż na steam (wychodzi taniej). Można też na allegro kupić.

Co do serwera- zaraz sprawdzę, ale większość na których byłem, to straszne lagfesty. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej.

Owszem, gra jest buy2play. Kosztuje koło 50 zł. Lepiej kupować ją na stronie producenta/humble store niż na steam (wychodzi taniej). Można też na allegro kupić.Co do serwera- zaraz sprawdzę, ale większość na których byłem, to straszne lagfesty. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej.

Musisz mieć na uwadze to że z optymalizacją serwera nadal jest słabo, z tego co czytałem 25-30 osób jest w stanie zamulić całkiem ładnego dedyka po kilku h. My chcemy to sprawdzić w międzyczasie czekając na aktualizacje od deweloperów.

Mam tego świadomość :) i tak jest lepiej niż było na starcie. Pogadam z kumplami jak będą online i zaproszę ich na ten serwer. Swoją drogą- wyczyśćiło mi zawartość statku, wina ostatniego patcha? Bo postać dalej mam wypasioną ;)

Macie jakąś stronę itp?

Bardzo prawdopodobne, chociaż mój znajomek odwiedził kilkukrotnie serwer wczoraj i zachował postać/statek. Trzeba na to uważać dlatego też napisałem aby na serwer wchodzić na nowych postaciach.

Co do strony to nie, nie mamy aczkolwiek takowa się pojawi czysto informacyjna - do komunikacji z graczami planuję zaangażować forum ewentualnie serwer Jabber ale to zależy od graczy a nie od mojego widzimisię. Czekamy na pomysły.

Mi to nie robi, z taką postacią jak mam, mogę wszystko zdobyć w moment. Po prostu się zdziwiłem :)

Ok po ponad 24 godzinach mając na serwerze kilkudziesięciu gości można powiedzieć że wstępnie, konfiguracja sprzętowa się wyrobiła...

Na chwilę obecną przymierzam się do stworzenia stronki informacyjnej oraz rozreklamowania nieco serwerka.

Będę potrzebował wsparcia aktywnych graczy na stanowiska GM itp w niedalekiej przyszłości bo już teraz wiem że z pracą nie uda mi się tego idealnie pogodzić.

Serwer pozostaje online 24h/7 z około jednym krótkim restartem dziennie. (5-10min). Zapraszam wszystkich zainteresowanych do sprawdzenia serwera i pozostawienia swojej opinii/rady na forum.

Pozdrawiam.

Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy, czy kogoś do jakichś pierdół- daj znać. Chętnie pomogę.

Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy, czy kogoś do jakichś pierdół- daj znać. Chętnie pomogę.

To na pewno aczkolwiek na tą chwilę z aktywnie grających już wybrałem wstępną ekipę modów na serwerze, podejrzewam jednak że po następnym wipe aktywność wzrośnie no i ekipa będzie musiała zostać powiększona.

Serwer na ile jest slotów i jaki to typ serwera pvp/pve?

Serwer na ile jest slotów i jaki to typ serwera pvp/pve?

Aktualnie slotów 50 ze względu na "memory leak" aplikacji serwera który to musi zostać załatany przez developerów, później po ponownych testach ustawimy znacznie więcej.

Aktualnie PVP mode nie jest zaimplementowany w grze ALE serwer docelowo ma być PVP oczywiście z zachowaniem stref bezpieczeństwa, za wcześnie jednak aby wdawać się w szczegóły ;)

Chciałbym zaprosić zainteresowanych świetną grą Starbound do odwiedzenia naszego serwera i pomocy w przetestowaniu jego stabilności i osiągów!

Starbound oraz (w szczególności) jego część multiplayerowa są w fazie beta dlatego zaleca się abyście tworzyli nowe postacie przed wejściem na serwer.

Zasady są proste, zachowajcie kulturę osobistą i szanujcie innych graczy!

Trochę danych:

Klient - Starbound v. Angry Koala

Serwer - Starrybound Server v. 1.2.1.1 (z 31 grudnia 2013)

IP - 62.210.172.111

hasła brak

banner-1.png

Wszelkie pytania dla obustronnej wygody proszę kierować w tym temacie lub na PW. Chętnie podzielę się informacjami i pomogę jeśli pojawi się problem.