Starbound

Całkiem niedawno usłyszałem o tej gierce, która obecnie jest w fazie produkcji. Zobaczyłem kilka screenów i pomyślałem - Terraria w kosmosie - no big deal.

Ale później przeczytałem ten artykuł:

http://www.indiegamemag.com/starbound-to-be-limitless-first-huge-details-arrive/

Kurde jeżeli oni wprowadzą wszystko o czym tutaj mówią to będzie to gra rzekłbym przełomowa.

W skrócie taki minecraft tylko w kosmosie, z podróżowaniem między planetami, craftem, z budowaniem stascji kosmicznych i naziemnych/podziemnych/jakich tam chcecie, "dungeon'ami", niewyobrażalną liczbą przedmiotów (które róznią się między sobą rownież pod względem wyglądu), świetny combat i nowatorskie rozwiązania (chcesz używać 2 broni na raz? np. miecz + pistolet = prawy przycisk myszy pistolek, lewy miecz - ąz mi się morda cieszy na myśl o tak prostym i genialnym rozwiązaniu).

No, a skoro rzecz się dzieje w kosmosie to oczywiście statki kosmiczne, mechy, pojazdy - tak są, można nimi latać/jeździć i dużym stopniu costumizować, uzbrajać).

Do tego to wszystko ma być rozbudowany multiplayer (podchodzący pod mmo), mam nadzieje, że odniosą sukcez porownywalny do Minecrafta i zrealizują wszystkie swoje zapowiedzi.

Zdecydowanie czekam na to. :D

“In terms of mech control, we’re still looking into if you’ll be able to pilot mounts with your friends. It’s a technical challenge, but hopefully one we can overcome”

:blink: Gdzie mam przelać moje pieniądze? :blink:

Jeszcze na koniec dorzucę, że będzie PvP.

Link chyba nie działa, przynajmniej u mnie. (:

Link chyba nie działa, przynajmniej u mnie. (:

U mnie się wyświetla normalnie, może chwilowy problem ze stroną był.

Tak czy inaczej dobry artykuł - sporo informacji o grze.

@down

Jeden z twórców pracował przy Terrari - to nie jest to samo studio.

Może być na prawde fajna, rozbudowana gra, szkoda że w 2D, jak dla mnie straszne ograniczenie. Dodam też, że to gra twórców Terrarii.

Cóż troszkę się spóźniłeś Yanglegend news na stronie głównej o grze był wczoraj :)

Wszystko co na razie wiadomo jest tam rozpisane http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Starhound-Nadchodzi-nowa-gra-tw%C3%B3rc%C3%B3w-Terrarri-Prawie-jak-MMO

Cóż troszkę się spóźniłeś Yanglegend news na stronie głównej o grze był wczoraj Wszystko co na razie wiadomo jest tam rozpisane http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Starhound-Nadchodzi-nowa-gra-tw%C3%B3rc%C3%B3w-Terrarri-Prawie-jak-MMO

News'a widziałem, ale nie ma tam "wszystkiego co na razie wiadomo".

Dużo więcej informacji jest choćby w artykule, który podlinkowałem w pierwszym poście - składa się on głównie z cytatów samych twórców.

Poza tym to nie wyścig, poprostu gra nie ma swojego tematu na forum, więc takowy założyłem.

Całkiem niedawno usłyszałem o tej gierce, która obecnie jest w fazie produkcji. Zobaczyłem kilka screenów i pomyślałem - Terraria w kosmosie - no big deal.

Ale później przeczytałem ten artykuł:

http://www.indiegamemag.com/starbound-to-be-limitless-first-huge-details-arrive/

Kurde jeżeli oni wprowadzą wszystko o czym tutaj mówią to będzie to gra rzekłbym przełomowa.

W skrócie taki minecraft tylko w kosmosie, z podróżowaniem między planetami, craftem, z budowaniem stascji kosmicznych i naziemnych/podziemnych/jakich tam chcecie, "dungeon'ami", niewyobrażalną liczbą przedmiotów (które róznią się między sobą rownież pod względem wyglądu), świetny combat i nowatorskie rozwiązania (chcesz używać 2 broni na raz? np. miecz + pistolet = prawy przycisk myszy pistolek, lewy miecz - ąz mi się morda cieszy na myśl o tak prostym i genialnym rozwiązaniu).

No, a skoro rzecz się dzieje w kosmosie to oczywiście statki kosmiczne, mechy, pojazdy - tak są, można nimi latać/jeździć i dużym stopniu costumizować, uzbrajać).

Do tego to wszystko ma być rozbudowany multiplayer (podchodzący pod mmo), mam nadzieje, że odniosą sukcez porownywalny do Minecrafta i zrealizują wszystkie swoje zapowiedzi.

Zdecydowanie czekam na to. :D

“In terms of mech control, we’re still looking into if you’ll be able to pilot mounts with your friends. It’s a technical challenge, but hopefully one we can overcome”

:blink: Gdzie mam przelać moje pieniądze? :blink:

Jeszcze na koniec dorzucę, że będzie PvP.