Całkiem niedawno usłyszałem o tej gierce, która obecnie jest w fazie produkcji. Zobaczyłem kilka screenów i pomyślałem - Terraria w kosmosie - no big deal.
Ale później przeczytałem ten artykuł:
http://www.indiegamemag.com/starbound-to-be-limitless-first-huge-details-arrive/
Kurde jeżeli oni wprowadzą wszystko o czym tutaj mówią to będzie to gra rzekłbym przełomowa.
W skrócie taki minecraft tylko w kosmosie, z podróżowaniem między planetami, craftem, z budowaniem stascji kosmicznych i naziemnych/podziemnych/jakich tam chcecie, "dungeon'ami", niewyobrażalną liczbą przedmiotów (które róznią się między sobą rownież pod względem wyglądu), świetny combat i nowatorskie rozwiązania (chcesz używać 2 broni na raz? np. miecz + pistolet = prawy przycisk myszy pistolek, lewy miecz - ąz mi się morda cieszy na myśl o tak prostym i genialnym rozwiązaniu).
No, a skoro rzecz się dzieje w kosmosie to oczywiście statki kosmiczne, mechy, pojazdy - tak są, można nimi latać/jeździć i dużym stopniu costumizować, uzbrajać).
Do tego to wszystko ma być rozbudowany multiplayer (podchodzący pod mmo), mam nadzieje, że odniosą sukcez porownywalny do Minecrafta i zrealizują wszystkie swoje zapowiedzi.
Zdecydowanie czekam na to.
“In terms of mech control, we’re still looking into if you’ll be able to pilot mounts with your friends. It’s a technical challenge, but hopefully one we can overcome”
Gdzie mam przelać moje pieniądze?
Jeszcze na koniec dorzucę, że będzie PvP.