Stare, dobre MMORPGsy - sytuacja

Witajcie,

Na rynku co raz więcej nowych MMORPG, co raz więcej zapowiedzi kolejnych. Osobiście dawno nie bawiłem się w granie, głównie przez brak czasu, ale ostatnio go troszkę więcej... Są tu jeszcze osoby, które nadal bawią się w granie w trochę starsze pozycje? Jak obecnie wygląda sytuacja w takich MMO? Za przykłady podam takie gry jak;

1. Flyff

2. Tales of Pirates

3. Conquer Online

4. Runescape

5. Tibia, etc...

Upadają/poupadały takie gry już czy może nadal cieszą się popularnością i dość sporo liczbą graczy? : )

Ad 1. Flyff

Privy juz dawno wyprzedziły globala jeśli chodzi o content.

Do tego na globie jest mega inflacja, głupi hyper set +8 który kiedyś kosztował 200-350 mln chodzi teraz po 15 b. Polskich graczy jeszcze znajdziesz, a najwięcej jest ich na serwerze Tanuki.

Niby ma wyjść 4th job, ale jak zwykle pierw ukarze się na privach :P

Tales of Pirates był genialny. Po prostu to było coś dla mnie jak byłem jeszcze ciut młodszy - nie mniej jednak dołączę się do zapytania kolegi. Gierka jak Tales of Pirates - coś takiego. Tylko w miarę świeże, bez full uber duper przekoksanych graczy. No i bez IS na poziomie "wydaj 100zł i dostaniesz armor +40, który możesz wydropić po 20 latach gry"

Ja gram sobie w Ultimke, lecz na polskim, prywatnym shardzie. Myślałem nad subskrypcją, lecz lepiej czuję klimat RP z rodakami :P

Tibia

Na realu cały czas się opłaca grać ;) Jak szukasz sporo osób to polecam Ci serwer Aurora tyle, że MUSISZ kupić PACC'a bo inaczej nie wbijesz (chyba, że lubisz czekać po kilka godzin).

Możesz też grać na OTS'ach np. na ShadowCores - serwer idzie równo z Update'ami jak na realu i nie musisz za nic płacić :) PACC jest za darmo a ilość osób jest spora (900-1800).

Tibia widzę jak była nieśmiertelna tak jest nadal. Pomimo, że z każdym updatem narzekań co raz więcej to i tak większość gra dalej :D

Dzięki za informację. Poczekam jeszcze, może ktoś coś jeszcze da znać :)

W Tibie nadal mozna fajnie pograc tylko trzeba wybrac serwer dobry i wypadalo by miec pacc.

Wysłane z mojego HUAWEI Y300-0100 przy użyciu Tapatalka

Witajcie,

Na rynku co raz więcej nowych MMORPG, co raz więcej zapowiedzi kolejnych. Osobiście dawno nie bawiłem się w granie, głównie przez brak czasu, ale ostatnio go troszkę więcej... Są tu jeszcze osoby, które nadal bawią się w granie w trochę starsze pozycje? Jak obecnie wygląda sytuacja w takich MMO? Za przykłady podam takie gry jak;

1. Flyff

2. Tales of Pirates

3. Conquer Online

4. Runescape

5. Tibia, etc...

Upadają/poupadały takie gry już czy może nadal cieszą się popularnością i dość sporo liczbą graczy? : )