Stare Gierki

W tym temacie pogadamy sobie o starych gierkach :D

Obecnie pobieram sobie Nosferatu, bardzo dobra gra, polecam, sam jej nie przeszedłem (chyba jakiegoś bossa nie mogłem pokonać), ale niedługo zamierzam.

Ze starych gier, chyba najbardziej szanuje Fallouta.

Nie ma co, ta gra to klasyk, a jednoczesnie genialny Erpeg

Powidz mi tylko jakie gierku uwazamy za stary (5lat,10lat i dalej?) i z chęcią dołącze do dyskusji bo ostatnio strasznie duzo retrogame'ingu uprawiam :)

No, w granicach rozsądku, gdzieś tak do 2003 :P

Ogólnie, retro granie jest pro, wzięło mnie niedawno coś.

Silent Hill 1 i 2 były zaje**ste, ten klimat, nigdzie indziej go się nie znajdzie :D

Jeszcze te gierki doom'o podobne też są niektóre fajne :D

Harmony, to niezła podróbka dooma nawet, na którymś cdaction w freeware była

Tak do 2003 roku to jeszcze nie takie stare :P ALe wiele gier starych jest dużooo lepszych niż nowych :).

A ja wam polecam Cannon Fodder.

To jest dopiero stara ale cudowna gra. Mój faworyt

Planescape Torment! geniusz nad geniuszami, jeżeli cenisz sobie piękno dobrych RPG, pozycja obowiązkowa ;]

Planescape Torment! geniusz nad geniuszami, jeżeli cenisz sobie piękno dobrych RPG, pozycja obowiązkowa ;]

Potwierdzam. Temat o Torment mamy tu:

Mozesz sie dowiedziec czegos ciekawego o tej genialne grze.

Heh, jak wrócę z biby to zaliczam nockę z Bezim ;D (przy browarze oczywiście :D), a jakby Planescape Ci nie podszedł to Gothic, gra też gniecie klimatem, światem itd.

doom1 i doom 2 są świetne jak dla mnie nie sposób oderwać się od monitora :) no i oczywiście nie zapominajmy o Quake'u 1 i 2 :]

Megalomania- masakrycznie wciągająca strategia z legendarnym textem: we nuke them.NO i niezapomniany Dune :)

A ja polecam Another World, Super Mario 3 i Kirbiego :S. Mimo lat, które minęły od ich premiery, dalej gra się miodnie na emulatorach ;)

Z późniejszy gier najbardziej mi zapadły w pamięć obie części Dungeon Keeper i seria Heroes of Might and Magic.

@Broda

Dune to jest giera :D

Trudna była (może wtedy byłem no-skillem?)

No i klimacik fajny ^^

Pamiętam jak w Dune2 miałoe sie np 20 jednostek i kazda trzeba bylo wysylac po kolei , gdzie tam grupowanie jednostek:P

Fallout 1 i Fallout 2-Moja ulubione gry "starszej daty".Klimat, fabuła i czarny humor.To w Falloutach kocham.

Pamiętam też, że bardzo podobała mi się jedna gra wyścigowa, która pierwotnie była dostępna tylko na automatach.Z aut można była wysunąć skrzydła i szybować(prawie jak w "Taxi"), w jednym z trybów zbierało się broń i strzelało do innych aut.Gra była w 3D, może ktoś kojarzy i poda tytuł.Była również na płytce w którymś Clicku.

Duke Nukem 3D-pamiętam, że kuzyn mi przyniósł płytkę z jakiegoś starego CDA, na której Duke był.Przez bug grałem bez dźwięku, ale gra mi się bardzo podobała.

Nie wiem kiedy ta gar powstała, ale ManHunt.... poezja ;D. Maxpeyne1 i dwójeczka. No farCry to tez juz prawie zabytek [2004] jak czytałem na forum to jakie poruszenie było, gdy pokazano wymagania xD ,,512 RAM, o matko, aż tyle!!''

A ja polecam Baldur's Gate(1 i 2) , The Elder Scroll 3:Morrowind oraz Might & Magic VI który jest całkiem fajnym erpegiem(tylko trochę stary już, rok premiery 1996).

DIABLO 1 i 2. Zawsze chętnie wracam do tych gierek.

A ja polecam Elder Scrools: Arena oraz Elder Scrools 2: Daggerfall

Moim zdaniej jedne z najlepszych Rpg, niesamowicie rozbudowana, do tego do pobrania ze strony domowej całkowicie legalnie. Polecam zagrać, ta gra to klasyk gatunku :)

Grafika była taka jak w Hereticu (także polecam gre, jak i Hexena) i widok tez fps był w elder scroolsie, ale na 100% pewny nie jestem bo dawno grałem

A ja polecam Elder Scrools: Arena oraz Elder Scrools 2: DaggerfallMoim zdaniej jedne z najlepszych Rpg, niesamowicie rozbudowana, do tego do pobrania ze strony domowej całkowicie legalnie. Polecam zagrać, ta gra to klasyk gatunku Grafika była taka jak w Hereticu (także polecam gre, jak i Hexena) i widok tez fps był w elder scroolsie, ale na 100% pewny nie jestem bo dawno grałem

W Hexena 1 i Heretica 1 grałem ;) Naprawdę fajne gierki ;) A po za tym właśnie mam taką ochotę sobie pograć w Arene i Daggerfalla ;)

http://stare.e-gry.net/ bardzo fajna stronka dla retrogejmerów