Stare RPG`i

Siemano wszystkim, jak w temacie poszukuje starych RPG`ów, które swym klimatem wciągną mnie równie bardzo co pierwszy Gothic, grafika nie gra roli, tak samo dynamika, nomen omen Gothic był dość sztywny (jedynka), ale ten klimat *.* . Co jeszcze, nie przepadam za H`n`S, z reguły, nawet te które mają super fabułę, to po jakimś czasie nudzi mnie latanie po mapach i niszczenie wszystkiego co się rusza, więc H`n`S, powiedzmy idą na drugi plan. Tak wiem mój opis jest raczej kiepski, bo RPG`i które według was miały epicki klimat, mogą mi się nie spodobać, ale jeśli możecie, to po prostu podawajcie takie tytuły.

Ps. Ważnie by gry te miały polską wersję, albo posiadały jakieś fanowskie, w miarę dobre spolszczenie, mój angielski, przyznam się szczerze, jest kiepski.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wiedźmin 1.
Gothic II + Noc Kruka
Risen 1/Risen 2
Stare Fallouty
Planescape Torment

Z tych starszych ujdzie jeszcze lionheart oraz divine divinity oraz nowsze divinity albo świątynia pierwotnego zła. Z tych nowszych to ostatni pillars of eternity, za jakiś czas ma dojść dodatek do tej kultowej gry w której będzie mapa z icewind dale - czyli coś dla starych wyjadaczy.

Ultima ( VI, VII, VIII, Undeground)

The Elder Srolls ( Arena, Daggerfall, Morrowind)

Might and Magic ( VI, VII)

Meridian 59 (MMO, ale utrzymane w starym RPG stylu)

Fable The Lost Chapters ( Gra z 2006, więc nie jest jakoś bardzo stara, ale utrzymana w fajnym klimacie)

Two Worlds jak i Two worlds II. Musisz sprawdzić. Jedynka mnie bardziej wciągła, jednak obydwie są super i obydwie miały polską wersję, niestety z napisami. Robione przez polskie studio :3

Wiedźmin 1.Gothic II + Noc KrukaRisen 1/Risen 2Stare FalloutyPlanescape Torment

No rzeczywiście w cholerę stare te Twoje 3 pierwsze pozycje.

Neverwinter Night 1,2 + wszystkie DLC dodatkowo już wymieniane Baldur Gate 1,2 Icewind Dale 1,2 ESO Daggerfall Morrowind też już ma swoje lata.

Wybrałem już kilka gier z wymienionych przez was tytułów i zamieram je przejść w takiej kolejności:

1. The Evil Island

2. Neverwinter Night 1

3. Neverwinter Night 2

4. KOTOR 1

5. KOTOR 2

Z góry dziękuję za pomoc, myślę że temat możemy zamknąć.

Kotor, Sacred.

Morrowind, fallouty(możesz stare, ale new vegas ma dobrą fabułę i ciekawy klimat, sam przymierzam się do przejścia go znowu).

Świątynia Pierwotnego Zła

Bard's Tale

Summoner

Anachronox, Stonekeep, Dagerfall, Vampire The Masquarade, Deus Ex

Co do Wampirów, to są ich dwie części, które są całkowicie inne od siebie, mimo podobnych tytułów. Polecam obydwie. (Dzięki lisander, za przypomnienie o tej wspaniałej grze ;))

Vampire The Masquerade: Redemption

Vampire The Masquerade: Bloodlines

Siemano wszystkim, jak w temacie poszukuje starych RPG`ów, które swym klimatem wciągną mnie równie bardzo co pierwszy Gothic, grafika nie gra roli, tak samo dynamika, nomen omen Gothic był dość sztywny (jedynka), ale ten klimat *.* . Co jeszcze, nie przepadam za H`n`S, z reguły, nawet te które mają super fabułę, to po jakimś czasie nudzi mnie latanie po mapach i niszczenie wszystkiego co się rusza, więc H`n`S, powiedzmy idą na drugi plan. Tak wiem mój opis jest raczej kiepski, bo RPG`i które według was miały epicki klimat, mogą mi się nie spodobać, ale jeśli możecie, to po prostu podawajcie takie tytuły.

Ps. Ważnie by gry te miały polską wersję, albo posiadały jakieś fanowskie, w miarę dobre spolszczenie, mój angielski, przyznam się szczerze, jest kiepski.

Z góry dziękuję za pomoc.