Starsze Anime

Anime Elfen Lied pochodzi z 2004 roku, więc nie jest nowością ( ale zbyt stare też nie jest ;p )

A zresztą co będziesz szukał japonsko-koreańskich anime skoro możesz obejrzeć "Ну, погоди!" ( polskie "Wilk i Zając" ). 1969 początek serii więc gwarantuje że jest starsze od ciebie ( i to o wiele ) ;p

W sumie nie wiem co masz na myśli pisząc starsze XD czy starsze niż Ty czy masz jakiś przedział w jakim chcesz, bo straszę to dla mnie są te choćby dwuletnie :D ja podam to co sam oglądałem, możesz ich nie znać, ale każdy z tych tytułów jest warty obejrzenia, niektóre dobre, a niektóre świetne.

Głównie lata 90

Space Knight Tekkaman 1975

Aoki Densetsu Shoot! 1993 w sumie to sportowa seria, ale jak to piłka, musi być akcja :D

Fushigi Yug+ wszystkie OVA 1995

Vampire Princess Miyu1997

Flame of Recca 1997

Berserk 1997

Serial Experiments Lain

Outlaw Star 1998

Trigun 1998

Cardcaptor Sakura 1998

Cowboy Bebop 1998

Hunter x Hunter 1999

Crest of the Stars 1999

To Heart 1999 może nie ma akcji, ale dobre, może się przyda :D

I To wszystko z tych lat, co mi utkwiło w pamięci i było naprawdę świetne lub dobre :D

Jak mogłem zapomnieć, jeszcze InuYasha

rune soldier louie (fantasy, komedia)

tu masz małe amv do tego anime jeśli nie boisz się spoilerów

http://www.youtube.com/watch?v=kqWio-nzkj8

desert punk (akcja, komedia)

No nie powiem ciekawy ten desert punk.

@Speed1111

Wiekszosc znam. A polowe ogladalem. Trigun <3:D

No nic dziekuje wszystkim za pomoc. Narazie wezme sie za Berserka a pozniej sie zobaczy.

Oto pare tytułów mnie juz bardziej horrorowatych (nie które nic nie mają związane z horrorem ale polecam [dość długo oglądam anime i mam wybredny gust więc może ci sie spodobać coś z tych które ci podam]) anime nie wiem czy inni już je podawali ale mniejsza

DeadMan Wonderland

C: The Money of Soul and Possibility Control

Gantz

Steins;Gate

Eureka Seven

Zetman

Samurai Champloo

Btooom!

Witch Hunter Robin

Ayakashi ~Japanese Clasical Horror~

Mononoke (kontynuacja Ayakashi)

Shigurui

polecam każde z tych anime i życze miłego oglądania jeśli się zabierzesz za któreś z nich

Wiekszosc znam a poza tym wiekoszosc nie jest "starszym" anime. Ale i tak dziekuje.

ciężko znaleźć naprawdę dobre starsze anime dlatego podałem takie i no tak zapomniałem podać jednego starego genialnego anime

Tiger Mask anime z 1969 polecam :) jest jeszcze 2-ga seria tego :) 1-sza 105 odc 2-ga 33 odc.

Zaskocze cie... znam XD

o.O a to nowość znam 1 osoba która to zna no teraz 2 tak więc nic więcej ze starych ci nie polecę chyba że chcesz coś z nowszych to napisz na gg to ci coś tam wynajdę a tak to te propozycje które już podałem

No coz. Pierwszy raz mi sie to zdarza ale chcialbym zebyscie mi doradzili jakis tytul. Ale to nie wszytko. Jako jestem jeszcze mlodym czlowiekiem. Nie za duzo obejrzalem anime ktore sa "starsze". I tu jest moja prosba : szukam "starszego" anime najlepiej akcji(jakos tak mnie ochota naszla na akcje :D).

I nie, nie bede podawal anime jakie obejrzalem bo lista jest zbyt dluga :P.