Starsze gry

Jestem młodziakiem i ominęło mnie sporo tytułów (najczęściej dlatego że robiłem jeszcze wtedy w pieluchę) a grając w Baldurs gate zakochałem się w tych starszych grach. Dlatego chciałbym stworzyć sobie listę gier w które powinien zagrać każdy gracz. Tutaj chciałbym abyście podawali mi tytuły. Na razie na mojej liście są (gothicki wpisuje ale żeby nie było dawno je ograłem :D)

- Baldur's Gate I

- Baldur's Gate II

- Fallout I

- Fallout II

- Icewind dale

- Icewind dale 2

- Arcanum

- Planescape: Torment

- Świątynia Pierwotnego Zła

- TES III: Morrowind

- Gothic I

- Gothic II Noc Kruka

- Sacred

- Diablo I

- Diablo II

-Half life I

- Half life II

- Warcraft III

Wolał bym abyście podawali mi gry w tym stylu. Nie ma tutaj żadnej gry sci-fi oraz niektórych gatunków ale podwajacie je też najwidoczniej żadnej nie znam.

Neverwinter Night's jest godny polecenia, ale nie polecam dodatków do niego bowiem są kiepskie. Neverwinter Nights 2 też jest bardzo fajne, ale jak to mój znajomy zauważył ostatnio próbując zagrać w ową część "gra się niemiłosiernie brzydko postarzała". Warto też zagrać w Pillars of Eternity, choć moim zdaniem zbytnio na siłę chcieli w tej grze dorównać Baldursom, przez co gra traci nieco na uroku. Jak masz Warcrafta 3, to polecam Spellforce, bowiem to fajne pomieszanie strategii i nieco rpg.

Jako że RPG są ogarnięte, trochę różnorodności :)

Fanowski dodatek do HL1 Opposing Force, Hexen, Heretic, Serious Sam.

Knights and Merchants, Sacrifice, Homeworld, Command&Conquer.

Jak lubisz przygodówki, to w zasadzie wszystkie stare są dobre.

Twoja lista jest zacna więc o takie tytuły je uzupełnię, więc łap:

• Shadow of the Colossus
  • Max Payne
  • Mafia
  • Kroniki Riddicka
  • Half Life 2
  • FEAR
  • NFS Underground
  • Original War
  • Return to Castle Wolfenstein

Tytuły z różnego okresu, ale są to pozycje starsze. Kolejność przypadkowa - zapisywałem co mi przyszło do głowy. Jak coś jeszcze sobie przypomnę to dam znać :)

Majesty
Neverhood
Sanitarium
Star Wars Racer
Star Wars Rogue Squadron

Re-Volt

Tzar

Freedom Force

Seadog

Ghost Master

Black & White

GTA 1,2,SA

Stubb the Zombie

Robin Hood

Future Cop LAPD

TMNT

Red Alert

Legacy of Kain Soul Reaver

Wyścig Wykrętów

Etherlord 2

Hitman kwadrologia

Commnados antologia

Medal of Honor Aliied Assault

Desperados

Systemshock 2, Painkiller, Quake, Psychonauts,

Gothic 3 to też dobry tytuł, pod warunkiem że dociągniesz Community Patch 1.75 + QuestPack2.6.

Jak masz konsole PS1 (emulator też działa :P)

Crash 1,2,3,TeamRacing,Bash

Spyro 1,2, YotD

MediEvil

Rayman

Ogólnie pełno jest taki gier, ale z polecenia to tylko te na PS1, co do PS2 też jest sporo:

Crash ciąg dalszy :D

Spyro ciąg dalszy

SoulCalibury

i tak można wymieniać do 200-300 pozycji takich dobrych tytułów.

Rozumiem że to są gry dla "dzieci" jak to mój znajomy określił, ale to na nich się wychowywałem i to w nie najlepiej spędzałem czas...

Przez te wymienianie, wrócę z pracy i idę na strych po konsole xD

No to lecimy. Jedne są bardziej stare inne mniej. Kolejność losowa, gatunki różne.

Knights of The Old Republic 1 i 2 [koniecznie!] Nawet jeśli nie lubisz Star Warsów, to i tak polecam. Gra twórców Neverwintera zrobiona na tym samym silniku. Jeden z najlepszych rpgów.

Dark Stone

KKND

Dune 2000
Emperror: Battle For Dune

UFO Enemy Unknown (jedyna i dwójka są te pikselowate) Potem wyszły już takie bardziej okrągłe. Najlepszy i tak jest ten nowy XCOM: Enemy Unknown, bo to zwykły remake tego pierwszego, bez żadnego udziwniania. Polecam każdą cześć.

Railroad Tycoon 2 i 3

Star Wars Jedi Academy

StarCraft 1 (kampania)

Warcraft 1, 2

Heroes of Might And Magic 2 i 3 (Nowsze też spoko)

Incubation

Rise of Nations

Empire Earth 1,2

Age of Empires 1,2,3

Twierdza 1 i 2 oraz Twierdza Krzyżowiec

Populus The Begining

Warhammer: Dark Omen

Battle Mages

Zeus Pan Olimpu i cała seria podobny gier z tej serii od tej firmy.

Final Fantasy 3,4,5,6,7,8 (te są na PC, reszta na emulatorach działa bez problemu) No i cześć 13 jest na PC, ale to w miarę nowa gra. Część ósmą polecam grać na emulatorze, a nie w wersję pc, bo muzyka jest dużo gorsza, bo midi.

Jaged Aliance 1 i 2

Starship Troopers

Warhammer 40k Dawn of War

Jack Orlando

Hopkins FBI

Lary (cała seria)

Star Trek Bridge Commander

Resident Evi 1,2,3 Nemezis

Dino Crisis 1 i 2

Tomb Raider 1,2,3,4 (Ten nowy z 2013 od SquareEnix i tak pozamiatał je wszystkie imo)

Operation Flashpoint + dodatek

Władca Pierścieni Bitwa o Śródziemie 1 i 2

Jestem młodziakiem i ominęło mnie sporo tytułów (najczęściej dlatego że robiłem jeszcze wtedy w pieluchę) a grając w Baldurs gate zakochałem się w tych starszych grach. Dlatego chciałbym stworzyć sobie listę gier w które powinien zagrać każdy gracz. Tutaj chciałbym abyście podawali mi tytuły. Na razie na mojej liście są (gothicki wpisuje ale żeby nie było dawno je ograłem :D)

- Baldur's Gate I

- Baldur's Gate II

- Fallout I

- Fallout II

- Icewind dale

- Icewind dale 2

- Arcanum

- Planescape: Torment

- Świątynia Pierwotnego Zła

- TES III: Morrowind

- Gothic I

- Gothic II Noc Kruka

- Sacred

- Diablo I

- Diablo II

-Half life I

- Half life II

- Warcraft III

Wolał bym abyście podawali mi gry w tym stylu. Nie ma tutaj żadnej gry sci-fi oraz niektórych gatunków ale podwajacie je też najwidoczniej żadnej nie znam.