Starszej Daty Chyńska Bajka

Witam,

Poszukuje starszych Anime, (nowość to w większości przekolorowane crapy dla mass powtarzające jeden schemat) mających w sobie TO coś. No chyba że macie coś nowszego co waszym zdaniem jest interesujące. I proszę - żadnych SSAŁO czy Ataków na Gigantów...

Wymagań wielu nie ma, całość ma być ala Shakugan no Shana. Czyli:

-Całkiem ciekawa historia która wciągnie (najlepiej gdyby się zamykała, ale dawajcie wszystko co macie);

-Bohater który nie jest jak to bywa w nowych seriach (czytaj, piczka bez charakteru i własnej woli, tańczy jak mu zagrają...). Największy plus dostanie osoba która da anime z rozwijającą się postacią :like: ;

-Gatunki? Wszystko co chcecie z wyjątkiem udziwnień typu YAOI czy SHOUNEN-AI (jeśli zdarza się jednorazowy przypadek to przejdzie, ale żeby to nie ciągło się przez całą serię :v );

To wszystko, liczę na wsparcie kamraci :like:

------

PS. Moja lista w przebudowie, wchodzicie na własną odpowiedzialność. Dawno nie aktualizowana aczkolwiek ostatnio oglądałem aktualne sezony więc dużo to nie zmienia.

Starsze anime ? Nie ma nic lepszego niż to: http://myanimelist.net/anime/820/Ginga_Eiyuu_Densetsu

Magi proponuję, Mondaiji, Beelzebub, Accel World, No game No life, Angel Beats, Baka to Test

GTO :")

Shijou Saikyou no Deshi Ken'ichi - mi się bardzo podoba, oglądałem chyba z 10 razy :D

Spróbuj katanagatari, bohater jest tak jakby bez własnej woli na początku(są co do tego powody), lecz przechodzi interesującą zmianę, od początku do końca jest badassem. Ciekawa 12-odcinkowa(50min) opowieść o podróży w celu zebrania 12 mieczy.

Także polecam GTO i do tego D-grey mana

Mahou Senshi Louie

Outlaw Star

Shadow Skill

Gallery Fake

Yu Yu Hakusho

Tenchi Muyo! GXP

jak sobie coś jeszcze przypomnę to dam znać

Jeżeli nie oglądałeś to gorąco polecam " Boku Dake ga Inai Machi" - Nowe anime, ale tak bardzo odbiega od tych nowych wzorców i standardów, że ciężko mi było uwierzyć w znalezienie czegoś tak dobrego.

Mushishi :3 Wciąga niesamowicie. I ta muzyka

Pewnie wszystko juz zobaczyles co bylo podobne do tego co chciales zobaczyc . W 2 ostatnie dni przejechalem serie Uchuu kyoudai i polecam ale i tak czuje nie dosyt po tym . A ze starszych seri polecam ci Slam Dunk o ile cie nie zraza cie temartyka koszykowki i maly romans ( amine jest dobre i mozna sie usmiac ) a postac sie rozwija przez cala serie .

Jeśli chodzi o starsze tytuły to od siebie mogę polecić http://myanimelist.net/anime/1/Cowboy_Bebop

Jak chcesz klasyczne anime to bardzo polecam Fushigi Yugi z 1995, myślę, że powinno Ci się spodobać :)

Rzucę kilkanaście tytułów, jakbyś potrzebował pomocy z ogarnięciem linków do ściągania bądź napisów napisz na PW:

Reccord of Lodoss war

Fushigi no umi no Nadia

Hajime no Ippo

Slam Dunk

Yu Yu Hakusho

Uchuu Kyoudai - nowsze ale ma fajnego ducha

Hikaru no GO

Initial D

Slayers

Eyeshield 21

Crest of the stars

Hyouge Mono - nowsze ale też ma to coś

Sarai-ya Goyou - historia o porywaczach

Legend of the black heaven

Mogę tak długo, jakbyś chciał więcej też pisz na PW albo na malu: http://myanimelist.net/animelist/Gnieznianin

Polecam Tenshi no Konamaiki :)

Dzięki wielkie za odzew :like:

Zaczynam oglądanie od Slayers, zapowiada się ciekawie :D

Shakugan no Shana 2005 rok MC zaczyna jak totalny lamus pod wzgledem co potrafi i kim jest i rozkreca sie sezon 3 to najlepszy plot twist jaki widzialem ever( 3 sezony po 24 odcinki)

Eto... Re: Zero? Nowe, ale pasuje. Bohater chciałby byc silny, na początku myśli ze jest silny, ale tak na prawdę jest zerem, dopiero z czasem zaczyna rozumieć jak świat działa. Bohater rozwija sie i zmienia non stop, przechodzi załamania (mało powiedziane). Fabuła rozkręca sie powoli a dostępny mamy dopiero pierwszy sezon ale juz bardzo dobrze wiadomo ze samo anime będzie inne niż wszystkie i nie będzie sie bało podejmować drastycznych decyzji.

ERASED - strasznie polecam!!! Może jedno z nowszych ale na moje to jest po prostu perełka. Nawet nie będę zdradzał fabuły bo to byłby grzech. To trzeba samemu obejrzeć.

Your lie in april - strasznie fajne anime. Bardzo powiązane z muzyką, romansem i dramatem.

Jak chcesz więcej bądź masz jakieś preferencje czy pytania to pisz śmiało, najlepiej na pw. Obejrzałem ponad 400 anime więc pomogę Ci wybrać coś fajnego.

Witam,

Poszukuje starszych Anime, (nowość to w większości przekolorowane crapy dla mass powtarzające jeden schemat) mających w sobie TO coś. No chyba że macie coś nowszego co waszym zdaniem jest interesujące. I proszę - żadnych SSAŁO czy Ataków na Gigantów...

Wymagań wielu nie ma, całość ma być ala Shakugan no Shana. Czyli:

-Całkiem ciekawa historia która wciągnie (najlepiej gdyby się zamykała, ale dawajcie wszystko co macie);

-Bohater który nie jest jak to bywa w nowych seriach (czytaj, piczka bez charakteru i własnej woli, tańczy jak mu zagrają...). Największy plus dostanie osoba która da anime z rozwijającą się postacią :like: ;

-Gatunki? Wszystko co chcecie z wyjątkiem udziwnień typu YAOI czy SHOUNEN-AI (jeśli zdarza się jednorazowy przypadek to przejdzie, ale żeby to nie ciągło się przez całą serię :v );

To wszystko, liczę na wsparcie kamraci :like:

------

PS. Moja lista w przebudowie, wchodzicie na własną odpowiedzialność. Dawno nie aktualizowana aczkolwiek ostatnio oglądałem aktualne sezony więc dużo to nie zmienia.