Startuje Fallout Online MMO - FOnline 2!

Mam pytanie chciałbym zagrać ale nie wiem czy gra warta uwagi jeżeli tak to co w niej jest takiego co mogło by zaciekawić (uwaga nie grałem w żadną część fallouta więc nie wiem czeog moge się spodziewać)
Gra jest warta uwagi, ale ludziom, którzy nie grali Fallout'a 1/2 albo w sandboxowe mmo jak Ultima Online będzie się bardzo ciężko odnaleźć.
To jest typowy sandbox, open pvp, full loot - mogą Cie w każdej chwili zabić, sponiewierać i okraść.
Do tego jest to gierka dość skomplikowana już tworzenie postaci (buildu) może nowych graczy przestraszyć.
Oczywiście mimo wszystko nawet młodszym graczom polecam spróbować, z zastrzeżeniem, żeby lepiej od razu poszukać jakiejś grupy, która pomaga nowicjuszom.
Moim zdaniem główne zalety wszystkich fonline'ów to:
- bardzo dobry system walki/obrażań (np. strzelając w rękę jest szansa, że wytrącimy przeciwnikowi broń z ręki albo nawet uszkodzimy rękę na tyle poważnie, że nie będzie on mógł dzierżyć broni do czasu opatrzenia rany - takich smaczków jest dziesiątki, można by 3 artykuły o tym napisać)
- grupowe pvp - walka o kontrolę nad miastami
- rozbudowany crafting
- eksploracja, poszukiwanie unikalnych przedmiotów, przedzieranie się przez dungeony
- klimat pustkowi
Będę grał w grę Zapowiada się mega
Ja chciałem poczekać na wipe Fonline Reloaded, ale chyba też się skuszę na to Fonline 2 - trzeba reaktywować starą forumową ekipę. :]
Nie lepiej sobie pograć w Ashes of Phoenix? Obecnie najbardziej na "topie".
Niezupełnie na "topie", bo online ma praktycznie taki sam jak Fonline reloaded, który wipe'a miał rok temu (a wiadomo, że każdy wipe generuje mega comebacki). :]
Ashes of Phoenix jest najsłabszą wersją fonline w jaką grałem - przymusowe należenie do frakcji NPC, cała akcja zamnięta w jednym dużym mieście, brak walk turowych, niestabilny server, lagi, zubożony craft, brak gangów/frakcji zakładanych przez graczy, brak możliwości zakładania baz... Nie miałem nawet 5% tyle funu co podczas grania na Reloded albo 2238.
A o co chodzi tym Fonline Reloaded? To działa, jacyś ludzie w to grają? Nakręciłem się na tego Fallouta i juz bym pograł
http://www.fonline-reloaded.net/
Z tymże wipe ma być "niedługo" na reloaded także nie ma za bardzo sensu grać na poważnie. W tego Fonline 2 o którym jest temat też możesz teraz zagrać tylko, że tu wipe będzie nawet wcześniej, bo 25.10.2014.