Steam i kupno gry, której nie kupiłem

Witam,

Dzisiaj włączyłem sobie komputerek, patrzę sobie email i ku zdziwieniu dostałem email od Steam, że kupiłem grę, dokładnie Portal 2.

Wed Dec 05 03:44:58 2012 kupiłem Left 4 Dead 2 w promocji 75% taniej, a Portal 2 kupiłem ponoć Wed Dec 05 06:39:04 2012. Email o kupnie l4d2 dostałem kilka minut po kupnie tejże gry, a o zakupie Portal 2 dostałem dopiero dziś. Jakim cudem kupiłem Portal 2 skoro wiem, że nie kupiłem ??

Nie chcę pisać do supportu bo może jeszcze mi zabiorą tą grę, a z drugiej strony jak może nie napiszę to może mi zablokują całe konto ;/

Dodam jeszcze, że Portal 2 mniałem dodane do mojej listy życzeń.

Lista życzeń na pewno nie ma z tym nic wspólnego.

Może Portala dostałeś z jakiegoś gratisu?

Może ktoś Ci zrobił niespodziankę i sprezentował Ci Portal 2?

Lista życzeń na pewno nie ma z tym nic wspólnego.Może Portala dostałeś z jakiegoś gratisu?

Naprawdę nie mam pojęcia, raczej nie dostałem Portala 2 za to, że kupiłem L4D 2 xD

Może ktoś Ci zrobił niespodziankę i sprezentował Ci Portal 2?

Z tego co mi wiadomo to się dostaje inną wiadomość, coś związanego z prezentem i z tekstem od kogoś kto ten prezent wysłał, a ja dostałem normalną wiadomość w stylu "Dziękujemy za zakup gry".

Oj tam ciesz się że masz tą grę za darmo :)

No jeśli dostajesz prezent to jest napisane, kto Ci go dał. No i dostajesz powiadomienie tak jak zaproszenie do znajomych. Prezent można przyjąć lub odrzucić.

OffTopic

L4D2... meeega giera ;)

Dostałem taką wiadomość, taka sama jak w przypadku L4D 2"

A może miałeś jakieś resztki w portfelu steam i ktoś Ci kupił to z Twojego konta? Nie wiem, może jakiś domownik celowo lub przez przypadek.

W sumie zapomniaem dodać, że L4D2 kupiłem za pomocą PSC za 20zł. L4D2 był za około 3,50 euro, czyli zabrało mi jakieś 15zł z PSC i zostało 5zł i tak by nie kupiło za te 5zł.

Jeśli chodzi o domowników to nie ma takiej szansy bo posiadam własny komputer na hasło oraz nawet nie wiedzieli by jak to zrobić ;p

@edit

Portfel STEAM był na 0 i jest nadal na 0.

No i stało się:

Napisałem do supportu i ciekawe co mi odpowiedzą.

Wiem, że post pod postem ale proszę potraktować to jako odświeżenie.

Dziwne że dostałeś bana. Po 1. prawdopodobnie z ich winy. Po 2. głosiłeś to zamiast siedzieć cicho. Dziwaczna polityka steama.

A propo zgłoszenia to nie zgłosiłem, ponieważ możliwe jest to w języku angielskim, a że mój wujek uczy angielskiego to po prostu czekałem aż będzie miał wolny czas dla mnie i przygotujemy to razem, gdy wzięliśmy się za to, to włączyłem Steam i moim oczom ukazał się taki komunikat. Napisaliśmy do supportu ale być może po czasie ;/

Aha, no to wyjaśnia za co ten ban. :P

Zapomniałem się zapytać: mniej więcej po jakim czasie odpowiadają ?

Teraz to Ci nie odpiszą bo masz bana.

Jednak odpisali ;]

Napisali miedzy innymi takie coś:

To unlock your account, you will need to contact MoneyBookers and have them withdraw the chargeback, cancel the dispute and return the funds to Steam for this purchase. As soon as the chargeback dispute is settled, your account and the disputed game, will automatically unlock.

Tylko cholera...jak ja się mam z nimi skontaktować jeśli ja nawet nie mam u nich konta, a jest ono wymagane,a żeby je założyć to będę musiał dodatkowo przechodzić jeszcze jakąś weryfikację, która może potrwać kilkanaście dni.

Zastanawia mnie jak ja mogłem w jakiś magiczny sposób kazać MoneyBookers zapłacić za tą grę skoro nie mam założonego u nich konta, a jest wymagane zalogowanie się na konto, aby zapłacić.

wg mnie, najbardziej prawdopodobna wersja wydarzen - ktos niepowolany, zakupil gre, zapalcil za nia, po czym anulowal transakcje.

moja wersja wydarzeń bawiłeś się w przypadkowe wpisywanie liczb np pin do psc i ci się coś tam udało no i przez przypadek kupiłeś tą grę. z brakiem środków

Witam,

Dzisiaj włączyłem sobie komputerek, patrzę sobie email i ku zdziwieniu dostałem email od Steam, że kupiłem grę, dokładnie Portal 2.

Wed Dec 05 03:44:58 2012 kupiłem Left 4 Dead 2 w promocji 75% taniej, a Portal 2 kupiłem ponoć Wed Dec 05 06:39:04 2012. Email o kupnie l4d2 dostałem kilka minut po kupnie tejże gry, a o zakupie Portal 2 dostałem dopiero dziś. Jakim cudem kupiłem Portal 2 skoro wiem, że nie kupiłem ??

Nie chcę pisać do supportu bo może jeszcze mi zabiorą tą grę, a z drugiej strony jak może nie napiszę to może mi zablokują całe konto ;/

Dodam jeszcze, że Portal 2 mniałem dodane do mojej listy życzeń.