Witam. Chciałem sobie doładować konto z okazji Summer Sale i co? Jest ode mnie wymagane podpięcie karty kredytowej/debetowej by zakończyć transakcję... Any idea's?
PS. Zmieniłem walutę na ojro jakby co
Witam. Chciałem sobie doładować konto z okazji Summer Sale i co? Jest ode mnie wymagane podpięcie karty kredytowej/debetowej by zakończyć transakcję... Any idea's?
Nie masz wystarczająco kasy na PP. Ja normalnie doładowuję przez PP bez karty kredytowej, ale tylko woła o podpięcie jak nie ma się wystarczających środków na końcie.
Chcę dołądować 5 ojro, a na PP mam dokładnie 10,32 ojro, więc...
Wiec wybierz pp polska i poszlo
PP Polska? W sensie czy mam na końcu domeny Paypala PL? Mam xD
Zawsze rozwiązaniem tego problemu było przewalutowanie pieniążków, a teraz nie wiem :<
Nie wiem jak było kiedyś ale aktualnie PP wymaga autoryzacji przez kartę debetową/kredytowej - ma się rozumieć przez to, że jak nie będziesz mieć jakiejś podpiętej to nie możesz wykonywać transakcji dopóki jej nie podepniesz. Wtedy obarczają cię 6 zł na niej i w wyciągu z niej dostaniesz taki specjalny kodzik, który musisz wpisać by ci zaakceptowali. Po tym oddają ci te 6 zł z karty na PP i jest już aktywny. Nie wiem czy można potem odłączyć od niego kartę bo ja mam ją przypisaną stale.
Ogólnie to teraz PP wymaga normalnego konta bankowego z którym się "scala" i obawiam się, że bez niego nic z nim nie wskórasz, zresztą PP jest dla osób tylko pełnoletnich.
Ale ja mam konto bankowe, Paypala używam już 2 lata i zawsze wpłacam sobie kasę przez to właśnie konto bankowe. I nigdy karta kredytowa potrzebna nie była.
Dlaczego nie masz karty debetowej? Ja w swoim banku za darmo dostałem pierwszą sztukę i w wielu innych też tak jest.
Z paypalem to jest tak, że jak przejdziesz już do niego po wybraniu kwoty, to na początku wywala Ci płatność kartą, jednak na górze samej możesz rozwinąć opcje zalogowania się i zapłacenia bezpośrednio z salda pp. Ot cała magia
Wywala po zalogowaniu (zapytanie o kartę) :<
Miałam wielokrotnie ten problem.
A) Masz za mało środków na koncie PP (tak, też nie chciałam w to wierzyć, ale od jakiegoś czasu PP strasznie zżera pieniądze zawyżając do chorych granic...)
zdarzało się w przeszłości, że steam na jakiś czas blokował możliwość płacenia z salda PP. Nie wiem dlaczego, po kilkunastu próbach poszłam do kiosku po paysafe carda i płatność przeszła od razu. Poczytaj w necie.
Też mnie za każdym razem drażni "obowiązek" podpinania karty. Nie po to zakładałam konto PP, żeby płacić tak samo, albo i więcej z karty. Czyli albo poczekasz, albo zapłacisz w inny sposób.