Steam- "Nie udało się uruchomić gry"

Witam,

mam taki problem, że kiedy próbuję na steamie uruchomić assasina 2, to wyskakuje mi komunikat: "nie udało się uruchomić gry (aplikacja jest już uruchomiona)". Jednak BioShock i DotA uruchamiają się bez problemu. Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej, wyłączałem firewalle i antywirusy, zrobiłem wyjątki, sprawdzałem zgodność plików, pobierałem 2 razy, reinstalowałem steama... nawet tak wszechpotężna i zawsze działająca broń jak "wyłącz i włącz komputer" nie pomogła!

(A google właściwie nic nie wie o tym problemie...)

Wie ktoś może jak sobie poradzić z tym problemem?

Z góry dzięki za info ;)

Może jak odpalasz steama to coś ci w procesach zawadza.

+

Jeżeli masz uplay odpalony w procesach to może to bo z aby odpalić ac2 z steam to przechodzi ci na uplay i dopiero wtedy da się odpalić grę.

Wyłącz może synchronizacje. Nieraz Assassin'sy potrafią nawalać w tej kwestii.

Też miłem taki problem ale nie znalazlem odpowiedzi :<

Witam,

mam taki problem, że kiedy próbuję na steamie uruchomić assasina 2, to wyskakuje mi komunikat: "nie udało się uruchomić gry (aplikacja jest już uruchomiona)". Jednak BioShock i DotA uruchamiają się bez problemu. Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej, wyłączałem firewalle i antywirusy, zrobiłem wyjątki, sprawdzałem zgodność plików, pobierałem 2 razy, reinstalowałem steama... nawet tak wszechpotężna i zawsze działająca broń jak "wyłącz i włącz komputer" nie pomogła!

(A google właściwie nic nie wie o tym problemie...)

Wie ktoś może jak sobie poradzić z tym problemem?

Z góry dzięki za info ;)