Cześć wszystkim. Szybka rejestracja i tekst pisany na szybko. Jako, że obecnie mam zamiar korzystać ze steama (kiedyś kupowałem tylko gry pudełkowe, ale teraz mam zamiar przejść na steam). Mam pewne dylematy i niedopowiedzenia:
-
nazwa konta steam (ta, którą podajemy przy rejestracji) jest w jakiś sposób widoczna dla innych ludzi? Wiem, że ta nazwa i nick na steam jest oddzielny i można mieć inną nazwę do logowa i nick, ale czy ta nazwa, którą się logujemy jest… bezpieczna? Lepiej używać innej nazwy do logowania i innej na steam na profilu?
-
sporo gier na steam nie polskiej wersji, mimo iż gra została wydana w naszym języku. Czy wgrywanie spolszczeń do steamowych wersji gier jest dozwolone? Można dostać bana czy vaca czy jak to tam się zwie?
-
są jakieś konsekwencje jeśli kupię klucz na g2a, kinguin, a okaże się, że on był pozyskany kradzioną kartą kredytową? Podobno usuwają daną grę na steam?
-
używacie steam? jakie są wasze opinie? Stawiacie bardziej na steam czy skaczecie między np. steamem a gogiem?