Witam
Ostatnio chciałem wrócić do RTS przez internet toteż przypomniałem sobie o moim Warhammer:Dawn of War, którego zakupiłem w 2004 roku. Niestety GameSpy, który wspierał multiplayer tej gry już nie działa (według informacji, jakie przeczytałem), a co ważniejsze nie mogę założyć konta w samej grze, gdyż przy każdej próbie wpisania nicku wyskakuje błąd o tym, że jest on zajęty i choćbym nie wiem jakie wymyślał, głupie, czy też nierealne, są rzekomo zajęte. Szukając odpowiedzi w internecie natrafiłem na wzmiankę o tym, że Warhammer, zarówno podstawowy jak też dodatki i część II trafiły na platformę STEAM. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy mając wersję pudełkową gry mogę w jakiś sposób połączyć ją z kontem STEAM i grać, czy też jedyną możliwością gry jest zakup STEAMowej wersji za 10$? Co prawda udało się dodać pudełkową wersję do biblioteki STEAM jednakże, nie widzę możliwości aby grać za pomocą konta STEAM z innymi graczami.
Analogicznie, czy mając jakąkolwiek pudełkową grę, można powiązać ją z kontem STEAM, czy trzeba ją kupić po raz kolejny (bezsens) na STEAM żeby można było pograć z innymi za pośrednictwem wspomnianej platformy?
Za pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
Wedro