STEAM - Warhammer: Dawn of War

Witam

Ostatnio chciałem wrócić do RTS przez internet toteż przypomniałem sobie o moim Warhammer:Dawn of War, którego zakupiłem w 2004 roku. Niestety GameSpy, który wspierał multiplayer tej gry już nie działa (według informacji, jakie przeczytałem), a co ważniejsze nie mogę założyć konta w samej grze, gdyż przy każdej próbie wpisania nicku wyskakuje błąd o tym, że jest on zajęty i choćbym nie wiem jakie wymyślał, głupie, czy też nierealne, są rzekomo zajęte. Szukając odpowiedzi w internecie natrafiłem na wzmiankę o tym, że Warhammer, zarówno podstawowy jak też dodatki i część II trafiły na platformę STEAM. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy mając wersję pudełkową gry mogę w jakiś sposób połączyć ją z kontem STEAM i grać, czy też jedyną możliwością gry jest zakup STEAMowej wersji za 10$? Co prawda udało się dodać pudełkową wersję do biblioteki STEAM jednakże, nie widzę możliwości aby grać za pomocą konta STEAM z innymi graczami.

Analogicznie, czy mając jakąkolwiek pudełkową grę, można powiązać ją z kontem STEAM, czy trzeba ją kupić po raz kolejny (bezsens) na STEAM żeby można było pograć z innymi za pośrednictwem wspomnianej platformy?

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam,

Wedro

Nie, steam nie pozwala na podłączanie pudełkowych (zazwyczaj tańszych) wersji. Musisz kupić jak chcesz grać.

To jest zmora starych gier na steamie, które dalej po 10e kosztują

Nie, steam nie pozwala na podłączanie pudełkowych (zazwyczaj tańszych) wersji. Musisz kupić jak chcesz grać.To jest zmora starych gier na steamie, które dalej po 10e kosztują

Bardzo dużo pudełkowych gier aktywuje się na steama i to bez żadnych problemów. Można grać w singla jak i przez multi, dlatego nie wiem skąd masz takie złe informacje.

WitamOstatnio chciałem wrócić do RTS przez internet toteż przypomniałem sobie o moim Warhammer:Dawn of War, którego zakupiłem w 2004 roku. Niestety GameSpy, który wspierał multiplayer tej gry już nie działa (według informacji, jakie przeczytałem), a co ważniejsze nie mogę założyć konta w samej grze, gdyż przy każdej próbie wpisania nicku wyskakuje błąd o tym, że jest on zajęty i choćbym nie wiem jakie wymyślał, głupie, czy też nierealne, są rzekomo zajęte. Szukając odpowiedzi w internecie natrafiłem na wzmiankę o tym, że Warhammer, zarówno podstawowy jak też dodatki i część II trafiły na platformę STEAM. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy mając wersję pudełkową gry mogę w jakiś sposób połączyć ją z kontem STEAM i grać, czy też jedyną możliwością gry jest zakup STEAMowej wersji za 10$? Co prawda udało się dodać pudełkową wersję do biblioteki STEAM jednakże, nie widzę możliwości aby grać za pomocą konta STEAM z innymi graczami.Analogicznie, czy mając jakąkolwiek pudełkową grę, można powiązać ją z kontem STEAM, czy trzeba ją kupić po raz kolejny (bezsens) na STEAM żeby można było pograć z innymi za pośrednictwem wspomnianej platformy?Za pomoc z góry dziękuję.Pozdrawiam,Wedro

Jeśli chodzi o Warhammer, to mam pojęcia dlaczego ci nie chodzi multi. Może porostu już nie funkcjonuje lub potrzebujesz dodatków.

Gry pudełkowe aktuwyje się na steamie kiedy ma się kod na steama. Samo podpięcie nie gwarantuje możliwości grania przez tę platrofmę

Gry pudełkowe aktuwyje się na steamie kiedy ma się kod na steama. Samo podpięcie nie gwarantuje możliwości grania przez tę platrofmę

Aj sorki, myślałem że on wprowadził kod z pudełka i tak podpoił. Zwracam honor.

Niektóre Warhammermery można aktywować przez klucz produktu więc nie zaszkodzi spróbować.

ja wiem że można było napisać w kwestii kluczy do steamowej wersji jeśli pokazało się dowód że ma się pudełkową wersję młotka (zdjęcie) tylko nie pamiętam do kogo się to pisało i czy dalej jest to aktualne..

https://support.sega.co.uk/hc/en-us/requests/new

Napisz do nich że posiadasz oryginalną grę i chcesz aktywować na steama. oczywiście będziesz musiał zrobić skany pudełka, klucza. Nie wiem czy zadziała ale spróbuj.

Ewentualnie rozważ kupno na przykład dwójki w empiku przy czym sprawdź, czy to wersja, którą podpina się pod Steama. Sam niegdyś dokonałem takiego zakupu nieświadomie (20 zł) i zdziwiłem się dość, gdy przed instalacją gry zostałem poproszony o instalację Steama. Później wpisałem CD Keya w okienko Steama, gra została zainstalowana przez tą platformę i siedzi w bibliotece do dziś.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-WUSF-3601

Jeżeli masz oryginał, to wystarczy aktywować grę przez CD-Key jak każdą inną grę na Steam.

Co do multiplayera, w Soulstormie działa na 100%, nie wiem jak we wcześniejszych dodatkach.

Ewentualnie rozważ kupno na przykład dwójki w empiku przy czym sprawdź, czy to wersja, którą podpina się pod Steama. Sam niegdyś dokonałem takiego zakupu nieświadomie (20 zł) i zdziwiłem się dość, gdy przed instalacją gry zostałem poproszony o instalację Steama. Później wpisałem CD Keya w okienko Steama, gra została zainstalowana przez tą platformę i siedzi w bibliotece do dziś.

dwójka po prostu jest grą steamową dlatego bardzo prawdopodobnie musiałeś steama zainstalować

co do multi w każdym młotku działa od zwykłej podstawki przez WA, DC aż po SS więc to tylko zależy czy ludzie grają

klucze na pudełkach jakie masz nie są kluczami do steama ale jak mówiłem wcześniej i ludzie ci dawali linki można poprosić wydawcę o kluczyki na steama zupełnie za darmo

dodam jeszcze że w młotka 2 można grać w końcu w miarę przyjemnie bo nie ma w końcu tego parszywego Gfwl

Witam

Ostatnio chciałem wrócić do RTS przez internet toteż przypomniałem sobie o moim Warhammer:Dawn of War, którego zakupiłem w 2004 roku. Niestety GameSpy, który wspierał multiplayer tej gry już nie działa (według informacji, jakie przeczytałem), a co ważniejsze nie mogę założyć konta w samej grze, gdyż przy każdej próbie wpisania nicku wyskakuje błąd o tym, że jest on zajęty i choćbym nie wiem jakie wymyślał, głupie, czy też nierealne, są rzekomo zajęte. Szukając odpowiedzi w internecie natrafiłem na wzmiankę o tym, że Warhammer, zarówno podstawowy jak też dodatki i część II trafiły na platformę STEAM. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy mając wersję pudełkową gry mogę w jakiś sposób połączyć ją z kontem STEAM i grać, czy też jedyną możliwością gry jest zakup STEAMowej wersji za 10$? Co prawda udało się dodać pudełkową wersję do biblioteki STEAM jednakże, nie widzę możliwości aby grać za pomocą konta STEAM z innymi graczami.

Analogicznie, czy mając jakąkolwiek pudełkową grę, można powiązać ją z kontem STEAM, czy trzeba ją kupić po raz kolejny (bezsens) na STEAM żeby można było pograć z innymi za pośrednictwem wspomnianej platformy?

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam,

Wedro