Steam

Nie wiedziałem gdzie to umieścić więc dałem go tutaj :)

Mam do was pytanie. Kupiłem ostatnio na fabryce kluczy kod na CS:GO. Dałem aktywuj produkt na steam i tu pojawia się moje pytanie. Czy portfel Steam się aktywuje czy jednak muszę coś zakupić na steamie C: ? Jest napisane gdy chcę sprzedać jakiś item z Counter Strike że trzeba poczekać 30 dni aż będzie można coś sprzedać ponieważ portfel nie jest aktywny.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek chęci pomocy :).

Musisz coś kupić z rynku Steam i odczekać 30 dni. Miej też uruchomiony Steam Guard, jest on wymagany do wymian bodajże.

A tego Steam Guarda trzeba gdzieś na steamie uruchomić czy on już cały czas działa?

@Edit A mogę na przykład doładować portfel steam PSC i od tego czasu będę musiał odczekać te 30 dni, czy koniecznie muszę coś kupić?

A tego Steam Guarda trzeba gdzieś na steamie uruchomić czy on już cały czas działa?@Edit A mogę na przykład doładować portfel steam PSC i od tego czasu będę musiał odczekać te 30 dni, czy koniecznie muszę coś kupić?

Każde doładowanie do portfela Steam i kupno za pomocą ów portfela rozpoczyna aktywację sprzedawania na rynku czyli wtedy zacznie odliczać te 30 dni.

Żeby nie tracić dużo kasy możesz zakupić psc za 20zł i kupić gre Mountain i po miesiącu masz aktywacje rynku ;D

Dziękuję wam za pomoc :) Czyli jutro lecimy po psc i kupujemy jakąś grę na steam. A może wy jakąś mi polecicie?

Nie musisz doładowywać portfela Steam, Wystarczy jak kupisz coś ze store

Na przykład w tym momencie najtańsze Roogoo za 0,29 Euro: http://store.steampowered.com/app/38210/

Jeśli chodzi o gry to w promocji jest

Taitan Quest : http://store.steampowered.com/sub/402/

Orange Box : http://store.steampowered.com/sub/469/

Żeby nie tracić dużo kasy możesz zakupić psc za 20zł i kupić gre Mountain i po miesiącu masz aktywacje rynku ;D

Nie słuchaj go, bo bredzi.

Minimalne doładowanie portfela steam to pięć euro. A 5 euro nie jest równe dwudziestu złotym.

http://www.bankier.pl/waluty/kursy-walut/nbp/EUR?gclid=CjwKEAjw14mhBRC0vdSNkI2l7CASJAC8OFS0Vc8vBrp_n9hJ9iCXC4RK_SDZLhI3KUImJyX0CahgvxoCFKbw_wcB

Jeżeli już, to za pięć dych i doładuj dziesięć euro. Kod sobie zachowaj, bo reszta na nim wciąż jest do wykorzystania.

Ich wyżej też nie słuchaj. Sklep Steam nie jest równy Rynkowi Steam. Kup jakieś tło za trzy centy i przeczekaj miesiąc. Wiem, bo sam się na tym przejechałem. Chyba że się coś zmieniło. Ze sklepu steam możesz korzystać bez żadnych ograniczeń, o ile masz pieniądze.

Nie słuchaj go, bo bredzi.Minimalne doładowanie portfela steam to pięć euro. A 5 euro nie jest równe dwudziestu złotym.http://www.bankier.pl/waluty/kursy-walut/nbp/EUR?gclid=CjwKEAjw14mhBRC0vdSNkI2l7CASJAC8OFS0Vc8vBrp_n9hJ9iCXC4RK_SDZLhI3KUImJyX0CahgvxoCFKbw_wcBJeżeli już, to za pięć dych i doładuj dziesięć euro. Kod sobie zachowaj, bo reszta na nim wciąż jest do wykorzystania.Ich wyżej też nie słuchaj. Sklep Steam nie jest równy Rynkowi Steam. Kup jakieś tło za trzy centy i przeczekaj miesiąc. Wiem, bo sam się na tym przejechałem. Chyba że się coś zmieniło. Ze sklepu steam możesz korzystać bez żadnych ograniczeń, o ile masz pieniądze.

O czym ty rozmawiasz?

O czym ty rozmawiasz?
Jest napisane gdy chcę sprzedać jakiś item z Counter Strike że trzeba poczekać 30 dni aż będzie można coś sprzedać ponieważ portfel nie jest aktywny.

O tym. Doradzam, jak najnizszym kosztem aktywować portfel steam. Proponujecie mu kupowanie jakiś gier, które powinni wydawać za darmo z prośbą o przejście jednego poziomu, zamiast rozwiązania najbardziej ekonomicznego. Bzdury pokrojou "doładowania Steam za 20zł" i tym podobne.

Gorky co ty piszesz? Jak ma kupić tło na rynku jak ma zablokowany rynek... Wystarczy, że kupisz obojętnie jaką grę i poczekasz miesiąc. Wtedy DOPIERO odblokuje ci się rynek.

Gorky co ty piszesz? Jak ma kupić tło na rynku jak ma zablokowany rynek... Wystarczy, że kupisz obojętnie jaką grę i poczekasz miesiąc. Wtedy DOPIERO odblokuje ci się rynek.

Rynek jest zablokowany, gdy się coś sprzedaje. By sprzedać, tak jak autor chce, sprzedać itemy z CS:GO, musi najpierw obojętnie co kupić i wyczekać miesiąc.

Przynajmniej tak było gdy ja to robiłem, w tamtym roku. Jak coś się zmieniło, to wybaczcie.

Who is eligible to participate in the Community Market?The account must have a successful purchase older than 30 days, but not older than a year. Also, Steam Guard must be enabled for 15 days.If you have had your password reset by Steam Support you will need to wait another 15 days with Steam Guard enabled before you can list items on the Community Market.If a chargeback has occurred on your account you will be eligible 30 days after your next successful purchase.If a password is reset on an active account, the market will be restricted for 5 days. If an account has not been active within the past two months, this restriction will last for 30 days. this does not affect password changes, only password resets.Adding a new purchase method to an account will trigger a market restriction for 7 days.

Wychodzi na to, że możecie mieć rację. W czasach gry ja to robiłem, musiałem z rynku najpierw coś kupić, by móc cokolwiek wystawić na rynku steam.

A po co doładowywać sam portfel? Nie można po prostu kupić PSC i zapłacić za coś tą kartą na steam? O ile pamiętam to jest taka możliwość dla osób z Polski.

Reaktywuje wątek. Otóż kupiłem sobie Five nights at freddy's i gdy chcę go włączyć to przez sekundę mam czarny ekran (w tym czasie leci muzyczka z tej gry) a później wyrzuca mnie do pulpitu :C.

Pomożecie? :D

Resetowałeś kompa po instalacji? Czasami trzeba bo wyskakują błędy. Przynajmniej ja tak miałem przy paru grach.

Już działa ;). Dziękuję :P

Nie wiedziałem gdzie to umieścić więc dałem go tutaj :)

Mam do was pytanie. Kupiłem ostatnio na fabryce kluczy kod na CS:GO. Dałem aktywuj produkt na steam i tu pojawia się moje pytanie. Czy portfel Steam się aktywuje czy jednak muszę coś zakupić na steamie C: ? Jest napisane gdy chcę sprzedać jakiś item z Counter Strike że trzeba poczekać 30 dni aż będzie można coś sprzedać ponieważ portfel nie jest aktywny.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek chęci pomocy :).