Bardzo lubię klimat steampunk,i z chęcią bym pograł w gry w tym uniwersum,lecz gier takich jest mało jedyne co mi przychodzi do głowy to Dishonored, The Order 1886 i Bioshock wszystkie częsci.A z mmo to Black Gold Online i City of Steam.Podajcie jakieś ciekawe gry tego typu.
Steampunk
Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi, najlepsze steampunkowe rpg w jakie grałem, http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12
Coś, ktoś jeszcze
Sunless Sea (polecam)
Final Fantasy VI
O co chodzi w tym Sunless Sea?Bo tak patrze na steam i nawet ciekawie wygląda tylko nie ogarniam o co ma tam biegać,a w CDA nie chce mi się tej gry szukać bo wiem że było o niej napisane.
Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi, najlepsze steampunkowe rpg w jakie grałem, http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12
+1, Arcanum to moja ulubiona gra.
Btw. również bardzo lubię to uniwersum i zastanawiam się nad zrobieniem steampunkowego rpg / roguelike, także jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to chętnie ich wysłucham.
Rpg lub roguelike steampunku.Jestem za,nawet można by coś pokminić przy tym,może bym się nauczył coś programować itd.
Deus Ex: Bunt Ludzkości chyba pasuje jak ulał.
Arcanum:przypowieść o Maszynach i Magyi najlepsza. Polecam.
Ktoś podał Final Fantasy 6, a nie podał Final Fantasy 7... Oj nieładnie
Do tego dorzuciłbym serie Thief i Torchlight 1 i 2.
Deus Ex: Bunt Ludzkości chyba pasuje jak ulał.
Deus Ex:bunt Ludzkości...pomyliłeś steampunk z cyberpunkiem.Zerknij sobie w google grafika różne arty z steampunku i z cyberpunku to się przekonasz że Deus Ex to na pewno nie steampunk.
Ktoś podał Final Fantasy 6, a nie podał Final Fantasy 7... Oj nieładnie
Bo to nie steampunk.
Deus Ex:bunt Ludzkości...pomyliłeś steampunk z cyberpunkiem.Zerknij sobie w google grafika różne arty z steampunku i z cyberpunku to się przekonasz że Deus Ex to na pewno nie steampunk.
Oj tam. Przecież kończy się na punk
Ta to bez różnicy na pewno...
Bo to nie steampunk.
Oczywiście, że to steampunk.
Bardzo lubię klimat steampunk,i z chęcią bym pograł w gry w tym uniwersum,lecz gier takich jest mało jedyne co mi przychodzi do głowy to Dishonored, The Order 1886 i Bioshock wszystkie częsci.A z mmo to Black Gold Online i City of Steam.Podajcie jakieś ciekawe gry tego typu.