Steampunk

Bardzo lubię klimat steampunk,i z chęcią bym pograł w gry w tym uniwersum,lecz gier takich jest mało jedyne co mi przychodzi do głowy to Dishonored, The Order 1886 i Bioshock wszystkie częsci.A z mmo to Black Gold Online i City of Steam.Podajcie jakieś ciekawe gry tego typu.

Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi, najlepsze steampunkowe rpg w jakie grałem, http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12

Coś, ktoś jeszcze

Sunless Sea (polecam)

Final Fantasy VI

O co chodzi w tym Sunless Sea?Bo tak patrze na steam i nawet ciekawie wygląda tylko nie ogarniam o co ma tam biegać,a w CDA nie chce mi się tej gry szukać bo wiem że było o niej napisane.

Arcanum: Przypowieść o maszynach i magyi, najlepsze steampunkowe rpg w jakie grałem, http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12

+1, Arcanum to moja ulubiona gra.

Btw. również bardzo lubię to uniwersum i zastanawiam się nad zrobieniem steampunkowego rpg / roguelike, także jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to chętnie ich wysłucham. :)

Rpg lub roguelike steampunku.Jestem za,nawet można by coś pokminić przy tym,może bym się nauczył coś programować itd.

Deus Ex: Bunt Ludzkości chyba pasuje jak ulał.

Arcanum:przypowieść o Maszynach i Magyi najlepsza. Polecam.

Ktoś podał Final Fantasy 6, a nie podał Final Fantasy 7... Oj nieładnie ;)

Do tego dorzuciłbym serie Thief i Torchlight 1 i 2.

Deus Ex: Bunt Ludzkości chyba pasuje jak ulał.

Deus Ex:bunt Ludzkości...pomyliłeś steampunk z cyberpunkiem.Zerknij sobie w google grafika różne arty z steampunku i z cyberpunku to się przekonasz że Deus Ex to na pewno nie steampunk.

Ktoś podał Final Fantasy 6, a nie podał Final Fantasy 7... Oj nieładnie

Bo to nie steampunk.

Deus Ex:bunt Ludzkości...pomyliłeś steampunk z cyberpunkiem.Zerknij sobie w google grafika różne arty z steampunku i z cyberpunku to się przekonasz że Deus Ex to na pewno nie steampunk.

Oj tam. Przecież kończy się na punk :D

Ta to bez różnicy na pewno...

Bo to nie steampunk.

Oczywiście, że to steampunk.

Bardzo lubię klimat steampunk,i z chęcią bym pograł w gry w tym uniwersum,lecz gier takich jest mało jedyne co mi przychodzi do głowy to Dishonored, The Order 1886 i Bioshock wszystkie częsci.A z mmo to Black Gold Online i City of Steam.Podajcie jakieś ciekawe gry tego typu.