Stendhal MMORPG

Witam. Zapewne niewielu z was wiedziało o starym już MMO, które nigdy nie osiągnęło prawdziwego sukcesu. Nie jestem w stanie powiedzieć czy gra jest dobra, ponieważ czas jaki spędziłem w tej grze to jedynie kilkanaście minut i to dobre kilka lat temu. Dlaczego zakładam wątek poświęcony tej grze? Sam nie wiem. Może ktoś grał i chciałby powiedzieć o niej kilka dobrych lub złych słów, a może ktoś szuka jakiegoś oldschoolowego MMO? Wiem jedno. Tak starych, a przede wszystkim żyjących gier MMO jest malutko i można je policzyć na palcach jednej ręki. Jakie pierwsze wrażenie robi na was ta gra? Piszcie lub grajcie:

http://stendhalgame.org/

achievementstendhal98.jpg

stendhal98.jpg

magictower98.jpg

kalavangardenplayground.png

Boże, co za paskudztwo! Przemieszane tilesety z RPG Maker'a z twórczością Reiner'a. Jest w tym coś co zrobił sam autor? Wygląda jak gra programisty-amatora za dychę, z kradzioną grafiką.

Boże, co za paskudztwo! Przemieszane tilesety z RPG Maker'a z twórczością Reiner'a. Jest w tym coś co zrobił sam autor? Wygląda jak gra programisty-amatora za dychę, z kradzioną grafiką.

Gra będzie obchodzić w tym roku 14 urodziny więc wyglądać pięknie nie może. :)

Nie o to mi chodzi. Autor/autorzy po prostu ściągnęli/ukradli grafikę z różnych stron m.in od Reiner'a, czy z RPG Maker'a i po prostu to przemieszali. Gdyby zrobili coś sami, i coś w tym samym stylu to wyglądało by to o niebo lepiej.

na dzisiejsze realia to jeszcze dziw, że gra żyje

na dzisiejsze realia to jeszcze dziw, że gra żyje

Jak widać grafika i efekty specjalne to nie wszystko. :P Taka tibia, 16 lat już za sobą, a dziesiątki, nawet setki tysięcy ludzi gra dalej. ;)

no tak ale tibia wypracowała sobie renomę i zyskała masę fanów i jeszcze pozostanie pewnie długo online, bo do utrzymania takiej gry raczej nie są potrzebne jakieś wymagające servery

Witam. Zapewne niewielu z was wiedziało o starym już MMO, które nigdy nie osiągnęło prawdziwego sukcesu. Nie jestem w stanie powiedzieć czy gra jest dobra, ponieważ czas jaki spędziłem w tej grze to jedynie kilkanaście minut i to dobre kilka lat temu. Dlaczego zakładam wątek poświęcony tej grze? Sam nie wiem. Może ktoś grał i chciałby powiedzieć o niej kilka dobrych lub złych słów, a może ktoś szuka jakiegoś oldschoolowego MMO? Wiem jedno. Tak starych, a przede wszystkim żyjących gier MMO jest malutko i można je policzyć na palcach jednej ręki. Jakie pierwsze wrażenie robi na was ta gra? Piszcie lub grajcie:

http://stendhalgame.org/

achievementstendhal98.jpg

stendhal98.jpg

magictower98.jpg

kalavangardenplayground.png