Sterownik ekranu przestał działać

Witam niedawno zakupiłem nową kartę graficzną Radeon HD 7750 wcześniej miałem Nvidie GT610 i tak samo miałem problem, co jakiś czas pokazywał się komunikat że sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność w Radeonie jest to samo lecz rzadziej da się to jakoś naprawić ? gdy kiedyś używałem zintegrowanej karty graficznej wszystko było ok.

Mam 7790 wiec prawie to samo, ta grafa słynie z tego, mi osobiście pomogło kombinacja z rożnymi sterami. Obecne mam 13.251.9001.1001 i działa poprawnie. Albo te z płytki.

Dzięki :D zainstalowałem Display Driver Uninstaller odinstalowałem sterowniki , zainstalowałem z płytki od nowa i narazie śmiga :).

Powodów tego błędu może być mnóstwo, m. in.: zasilacz nie trzymający napięć, lipne sterowniki (zwłaszcza jeśli to AMD), przegrzewanie się komputera, uszkodzona sama karta graficzna.

ja miałem tak jak mi sekcja zasilania padała na płycie wymiana grafy nie pomogła dopiero zmiana płyty rozwiązała problem

Witam niedawno zakupiłem nową kartę graficzną Radeon HD 7750 wcześniej miałem Nvidie GT610 i tak samo miałem problem, co jakiś czas pokazywał się komunikat że sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność w Radeonie jest to samo lecz rzadziej da się to jakoś naprawić ? gdy kiedyś używałem zintegrowanej karty graficznej wszystko było ok.