Sterowniki (?) Problem i zdesperowana kobieta

Witajcie. Od kilku dni mam problem prawdopodobnie systemowy. Pojawił się nagły spadek FPSow w takich grach jak GTAV, Terraria. Jeżeli chodzi o Terrarie to ogólnie wyskakuje mi problem: no suitable grafic card found, co w internetach jest dosyć popularnym problemem, który zaczęłam rozwiązywać zgodnie ze wskazówkami co i tak nie pomogło. GTA to już w ogóle porażka. Z ładnych 60fps spadło do 20. Dodatkowo, lapek potrafi pracować głośno (wiatraki) pomimo, że aktualnie mam odpaloną jedynie przeglądarkę. I tak, sterowniki do karty są aktualne, do windowsa również (8.1) Strasznie proszę o jakieś wskazówki ;( nie chcę odsyłać sprzętu do naprawy, który zajmuje ponad 2tyg, jeżeli jest to coś co mogę naprawić sama.

Specyfikacja ogólna:

Acer Aspire V Nitro

GTX 850m (wersja sterownika:376.33)

Intel Core i7-4710

2.50GHz

8 RAM

Przeniosłem do prawidłowego działu

Ksarou

Widocznie... Trzeba go odkurzyć, że to laptop to nie polecam robić tego na własną rękę. Laptop ma ten problem, że w momencie w którym jest mu gorąco, to automatycznie spada jego wydajność. Twój widać zaczął się przegrzewać i właśnie dlatego ma takie spadki. To jest taki najbardziej oczywisty powód, który pasuje do tego co opisujesz

Może zabrzmi głupio i oczywiście, ale... masz go podłączonego do zasilania, prawda?

oczywiście :) blondynka, ale nie aż taka :D

To zostaje przegrzewanie, zakładam że laptopa nigdy nie oddawałaś na czyszczenie, a patrząc na wnętrze to coś tam już przeżył. Mogło mu się w środku nagromadzić i teraz nawet pod małym obciążeniem zaczyna się grzać (przez co wiatrak zwiększa obroty, zaczyna głośno chodzić), a co dopiero jak odpalona jest gra. v:

Tylko że on niedawno wrócił z naprawy. Padła mi partycja recovery, dlatego wysłałam, teraz widzę, że problem wrócił, nie widzi mi jej bo właśnie chciałam go odświeżyć. Jakoś intuicja mi podpowiada, że to coś z plikami. Czemu nagle tej terrari wyskakuje błąd o niewidocznej karcie?

Witajcie. Od kilku dni mam problem prawdopodobnie systemowy. Pojawił się nagły spadek FPSow w takich grach jak GTAV, Terraria. Jeżeli chodzi o Terrarie to ogólnie wyskakuje mi problem: no suitable grafic card found, co w internetach jest dosyć popularnym problemem, który zaczęłam rozwiązywać zgodnie ze wskazówkami co i tak nie pomogło. GTA to już w ogóle porażka. Z ładnych 60fps spadło do 20. Dodatkowo, lapek potrafi pracować głośno (wiatraki) pomimo, że aktualnie mam odpaloną jedynie przeglądarkę. I tak, sterowniki do karty są aktualne, do windowsa również (8.1) Strasznie proszę o jakieś wskazówki ;( nie chcę odsyłać sprzętu do naprawy, który zajmuje ponad 2tyg, jeżeli jest to coś co mogę naprawić sama.

Specyfikacja ogólna:

Acer Aspire V Nitro

GTX 850m (wersja sterownika:376.33)

Intel Core i7-4710

2.50GHz

8 RAM

Przeniosłem do prawidłowego działu

Ksarou