jesli masz gdzies niedaleko siebie jakiś lombard czy kogoś kto zajmuje sie telefonami to zanieś i powiec facetowi, że chciałbyś grać to i to i czy mógłby zrobic to za Ciebie, zapłacisz ze 20 zł ale jeśli kolesiowi nie pójdzie to wstawi Ci softa od nowa a pieniązki zwróci
Strasznie zamulający się telefon
No właśnie u mnie nie ma nic takiego, najbliższy lombard czy większe miasteczko jest jakieś 60-70km ode mnie (gorzów wlkp.) a przecież nie będę jechać do gorzowa specjalnie po to Kurde no już tyle się o tym naczytałem i napaliłem ale jak chce się za to zabrać to boję się i nie wiem w ogóle co mam robić
Co prawda wgrywałem sobie sam dwa razy androida na ten telefon ale to nie było nic skomplikowanego a tutaj jest inna bajka
Czy jest na sali ktoś kto ma trochę wolnego czasu i poprowadziłby mnie przez cały ten proces? Będę dozgonnie wdzięczny!
gdybyś miał odblokowany bootloader to mógłbym Ci pomóc ale sam nie wiem jak się go pozbyć ;/
bootloadera możesz odblokować tylko za pomocą orange, więc te 70 zł będziesz musiał wydać, ja bym na Twoim miejscu sprzedał Arca za 200 zł, zbliżają się święta, poproś rodziców o jakieś pieniądze, powiedz, że sprzedasz telefon i kup używanego, ja od siebie polecam SGS2 lub Xperie SP, znajomy kupił na olx SGS2 za 350 zł w stanie idealnym
Problem w tym że ten mój arc ma pekniętą szybkę i jka bym wyciągnął za niego 150 zł to byłby cud xD Zablokowany bootloader to nie problem, bo są romy na zablokowany tylko chciałbym, żeby ktoś pomógł mi to wgrać tzn zrobić roota, wipe i tym podobne bo jestem kompletnie zielony i obawiam się że coś zepsuje
pobierz sobie program kingo root na kompa i tym programem rootojesz telefon
Coś mi nie działa wyskakuje że device not connected a przecież podłączam...dobra dam sobie chyba spokój bo nerwów już nie mam
włącz debugowanie USB w opcjach programistycznych telefonu.
Mam to włączone
Nie trzeba czasem podlaczyc w trybie flashmode lub fastboot mode?
Niby nie trzeba z tego co wyświetla się na ekranie wnioskując Swoją drogą zdziwiłem się jak dowiedziałem się że android ma jądro linuxa
PRzecież ja się go teraz ucze w szkole
tak więc moja droga się tu kończy, nie potrafie CI bardziej pomoc ;/
Powiedziałeś to tak że mi się smutno zrobiło xD Mimo to dziękuję za chęci
Okej, takie info, zrobiłem roota Pomoże mi ktoś w dalszej części?
Poradziłem sobie i zainstalowałem xperia Ultimate HD...odziwo...moze i telefon chodzi szybciej i płynniej ale pisanie wiadomości na messengerze to nadal tragedia nie mówiąc o grach, które się wyłączają (większośc)
Wyłączanie gier zależy od tego na jakim systemie bazuje ten Ultimate oraz kernela, no i od ilości ramu. Nie wiem czy na zablokowanym bootloaderze można sobie "zwiększyć" ilość ram. Popatrz i jak można to pobierz aplikacje Swapper2.
Odblokowanie bootloadera dałoby dużo większy przypływ płynności, ale nie możesz tego zrobić więc musisz sobie radzić
Ja korzystam z aplikacji:
Swapper2
Seeder
SetCPU
I różnica w wydajności telefonu jest bardzo, bardzo widoczna.
A i pobierz sobie jakiegoś managera zadań i przed każdym włączeniem jakiegoś programy go używaj.
Witam, przyszedłem znowu błagać was o pomoc Otóż moja xperia arc s strasznie się muli, ale to strasznie! Wciśnięcie klawisza home podczas uruchomionej jakiejś aplikacji równa się dwudziesto sekundowemu czekaniu aż się wszystko załaduje! Animacje są niepłynne, o pisaniu smsa czy czegokolwiek nie wspomnę bo to prawdziwa udręka (literki wciskają się po czasie i w ogóle) Dodatkowo fejsbukowy messenger wyłącza się często podczas pisania co jest prawdziwym utrapieniem kiedy piszę jakąś długą wiadomość a tu bum! I muszę włączać go od nowa i od nowa pisać poemat
Błagam o pomoc, to jest tak irytujące że trudno to opisać, nie można nawet normalnie korzystać z tego telefonu! O graniu w cokolwiek nie wspomnę bo na samą myśl o tych ścinach mnie nosi! Błagam o jakąś pomoc
Zapomniałem dodać: wersja andka to 4.0.4 jak i również mam zablokowany ten cały wihajser (nie pamiętam jak się to nazywa) że nie mogę wgrywać tych nieoficjalnych androidów :/
PS: Przepraszam, że pisze to na takim białym tle Nie wiem co zrobiłem, chyba coś mi się wcisnęło xD