Strasznie zamulający się telefon

Witam, przyszedłem znowu błagać was o pomoc sad.gif Otóż moja xperia arc s strasznie się muli, ale to strasznie! Wciśnięcie klawisza home podczas uruchomionej jakiejś aplikacji równa się dwudziesto sekundowemu czekaniu aż się wszystko załaduje! Animacje są niepłynne, o pisaniu smsa czy czegokolwiek nie wspomnę bo to prawdziwa udręka (literki wciskają się po czasie i w ogóle) Dodatkowo fejsbukowy messenger wyłącza się często podczas pisania co jest prawdziwym utrapieniem kiedy piszę jakąś długą wiadomość a tu bum! I muszę włączać go od nowa i od nowa pisać poemat sad.gif Błagam o pomoc, to jest tak irytujące że trudno to opisać, nie można nawet normalnie korzystać z tego telefonu! O graniu w cokolwiek nie wspomnę bo na samą myśl o tych ścinach mnie nosi! Błagam o jakąś pomoc sad.gif

Zapomniałem dodać: wersja andka to 4.0.4 jak i również mam zablokowany ten cały wihajser (nie pamiętam jak się to nazywa) że nie mogę wgrywać tych nieoficjalnych androidów :/

PS: Przepraszam, że pisze to na takim białym tle :o Nie wiem co zrobiłem, chyba coś mi się wcisnęło xD

Witam, przyszedłem znowu błagać was o pomoc Otóż moja xperia arc s strasznie się muli, ale to strasznie! Wciśnięcie klawisza home podczas uruchomionej jakiejś aplikacji równa się dwudziesto sekundowemu czekaniu aż się wszystko załaduje! Animacje są niepłynne, o pisaniu smsa czy czegokolwiek nie wspomnę bo to prawdziwa udręka (literki wciskają się po czasie i w ogóle) Dodatkowo fejsbukowy messenger wyłącza się często podczas pisania co jest prawdziwym utrapieniem kiedy piszę jakąś długą wiadomość a tu bum! I muszę włączać go od nowa i od nowa pisać poemat Błagam o pomoc, to jest tak irytujące że trudno to opisać, nie można nawet normalnie korzystać z tego telefonu! O graniu w cokolwiek nie wspomnę bo na samą myśl o tych ścinach mnie nosi! Błagam o jakąś pomoc Zapomniałem dodać: wersja andka to 4.0.4 jak i również mam zablokowany ten cały wihajser (nie pamiętam jak się to nazywa) że nie mogę wgrywać tych nieoficjalnych androidów :/PS: Przepraszam, że pisze to na takim białym tle Nie wiem co zrobiłem, chyba coś mi się wcisnęło xD

512ram i android 4.0+ dziwisz sie ?

ale tak samo było na 2.3.4, zupdateowałem go na czwórkę bo myślałem że to coś pomoże ;/

Wróć na 2.3.4 i zainstaluj CM7.

proponuje factory reset, albo powrot na 2.3.6 albo jakis cm nieoficjalny bo aktualizacje do ics wtedy slabo wyszly sony.

ps. zrootowac telefon wywalic niepotrzebny crap od sony i googla

Windows jak nic nie pomoże (polecam jeśli używasz telefonu do komunikacji, a nie do gier).

Ja też posiadam 512 mb ram i Androida 4.0.4 w telefonie i mi wszystko ładnie śmiga. Ba nawet GTA SA śmiga mi bardzo dobrze bez przycinek.

Pobierz sobie Cleaner na telefon i go tym przeczyść. Jeśli to nie pomoże to wróć do Android 2.3.7.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby tutaj odblokowanie Bootloadera i wgranie nieoficjalnego systemu. Nie ma co się bać. Sony samo udostępniło program i stronę do tego.

Mam telefon za 300zł a chodzi jakby był za 600zł.

Tak wszystko fajnie tylko że mój telefon jest od orange i ma zablokowany bootloader i w grwe wchodzą tylko te oficjalne romy, chyba że ktoś zna jakieś romy na zablokowany bootloader i pomógłby mi w instalacji :D Zależy mi na tym, żeby chociaż można było normalnie użytkować ten telefon :( Próbowałem te różne pierdoły które niby czyszczą telefon ale to niewiele daje :(

Poszukaj na forum XDA. Nie mam na tyle czasu żeby ci znaleźć. Sry

Mam jakiś fajnie wyglądający mod (Ultimate HD) cośtam, ale ściąga się po 10 kb/s , Boże :(

Jakbyś nie miał simlocka z Orange to bym ci pomógł wgrać ten system łącznie z odblokowaniem bootloadera. Niestety nie miałem jeszcze styczności z wgrywaniem innych systemów na zablokowany bootloader, więc nie pomogę.

Masz stronę o Xperii: http://www.xperiasite.pl/

Zarejestruj się i napisz tam temat jak wgrać inny system na zablokowany bootloader, bądź poszukaj jakiegoś systemu i instrukcji.

http://www.xperiasite.pl/xperia-ultimate-hd-t13173.html#p99834

Masz tam instrukcje instalacji na zablokowany bootloader oraz system na ten telefon.

No ale ja bym chętnie się pobawił tylko chodzi o to, że ściąga mi po 10 kb/s i przerywa pobieranie samo z siebie :/ nie wiem, czy to jakaśblokada akurat na tej stronie czy serwery mają gdzieś na pustyni :(

wejdź na główną stronę cyanogenmod i zobacz czy cm jest dostępny na Twój telefon, później pobierz instalator jeśli nie chcesz grzebać w CWM ( sam polecam bo nie lubie się w to bawić a w swiom SGS2 sam tak zrobiłem) i postępuj zgodnie z instrukcjami, będziesz też musiał pobrać instalator na telefon, cały proces trwa ok 15 min, przy czym tel sam się włącza i wyłącza, nie jest potrzebny odblokowany bootloader :)

@Skrytek cóż to za telefon ? :D

Do cyjana nie jest potrzebny odblokowany bootloader? :D Poważnie mówisz? Bo kilka miesięcy temu chciałem go wgrac ale problemem właśnie był zablokowany bootloader :(

to zależy, jeśli wgrywasz przez cm instalatora to nie, ponieważ on wszystko robi za Ciebie, moj galaxy także jest brany z orange i nie odblokowywałem bootloadera tylko po prostu ściągnałem aplikacje na telefon i podążałem za jej krokami, następnie wyskoczy Ci okno abyć pobrał i zainstalowam instalator na kompie, podpinasz pod kompa i automatycznie wgrywa Ci sie CM :)

A nic się tam nie zepsuje? xD bo jestem skłonny to zrobić, żeby móc normalnie korzystac z tego telefonu :( Wypowie się ktoś jeszcze? :)

nie ma możliwości chyba ze sam odlaczysz telefon :D po prostu jesli Twoj telefon nie bedzie kompatybilny z Cm to wyskoczy Ci okienko z informacja i to wszystko, bedziesz mial wszystko z powrotem, zreszta poczytaj sobie o tym skoro sie boisz, ja sam od siebie serdecznie polecam ;)

No właśnie pobrałem tą apke o której mówisz i wyskoczyło, że mój telefon nie jest wspierany i jeżeli chce iśc dalej to robie to na własne ryzyko :(

Ja mam Xperie Sola.

Pierwszy raz słyszę o takim programie :D a już długo w tym siedzę. Najlepiej będzie jak pobierzesz to z linku. Jest instrukcja i jest bardziej bezpieczne. Ja zawsze wgrywałem system przez Recovery bądź Flashtoola.

Bądź poszukaj sobie systemu na XDA. Tam jest ich masa. Wejdź w jakiś i zobacz czy jest wymagany odblokowany bootloader. Poszukaj, jak znajdziesz to tylko pobrać. Instrukcja tam jest, więc nie będzie problemu.

forum.xda-developers.com/xperia-arc

W zakładce Roms.

Lepiej nie ryzykuj. Znajdź system, pobierz, postępuj według instrukcji a wszystko będzie dobrze.

Kurcze, gdybym nie musiał wkuwać 200str Wesela na pamięć, to bym ci pomógł na jakimś GG.

Zawsze możesz napisać temat na Xperiasite żeby ci podali system i instrukcje instalacji.

Dzięki wielkie, odkąd jestem na tym forum to wiem, że są tutaj sami dobrzy ludzie, nie zawiodłem się i tym razem :D Jednak to wszystko mnie przerasta i boje sie to robić bez czyjejś pomocy :(