Strategia poszukiwana

Witam poszukuje gre strategicznej RTS byle nie turowa najlepiej by była rozbudowana ekonomia wojsko i bitwy też mogą być ale nie muszą może być single plyer ale jak by było multy to jestem skory do zakupu bo ja nie pirace !. Na razie poszukuje teraz testuje settlers 7. Co do wymagan powinna pojsc kazda gra :)

LAPEK:

CPU: AMD Athlon II 64 X2 2.2GHz

MOBO: Acer Aspire 5552G-P343G32MNRR

RAM: GOODRAM 8GB DDR3 1333MHz

HDD: ACER 320GB SATA II 8MB CACHE

GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB GDDR3

LCD: 15.6 ' ACER HD LCD

BD: Super-Multy DVD+/-RW + BD

NET: 8/2Mb WIFI

Starcraft 2, Seria Warhammer 40000 (1 część ze wszystkimi dodatkami), Knights And Merchants.

Może napisz w co grałeś. Najlepszą ekonomię ma chyba seria Settlers no i Knights and Merchants, ale ta gra została już wymieniona. Do tego Age of Empires, Empire Earth, Tzar, Warcraft itp. itd.

Starcraft 2 + HOTS, ewentualnie Anno 2070/1404. No i jak wyżej, Knights and Merchants i Age of Empires.

SC2 ale tylko HOTS, Anno 2070. To moje must have, które młuce kiedy tylko mogę.

Seria Twierdza.

Kozacy europejskie boje - klasyka

oraz american conquest

Nie lepiej poczekać aż wyjdzie jutro europa universal 4?

Red alert 3, czy coś takiego masz ciekawe jednostki.

Spellforce2, Wszystkie Wormsy :P.

Company of Heroes,cała seria Total War.

Może Alien Nations 2 ?

Pisałem to u Salka w temacie też. Wypróbuj dwie inne strategi twórców Tzara: Nemesis of the Roman Empire i Rising Kingdoms.

Rise of nations: Rise of legends i empire at war :3.

Wszystkie części Age of Empires :)

Knight of honor nie jest turówką a chociaż gierka z 2004 to fajnie czasem zagrać.

Ciekawe czy wymieniacie gry w które naprawdę graliście, czy tylko słyszeliście o nich albo przeglądacie encyklopedie gier...

Ja na przekór polecam Majesty, klasyk w który każdy fan RTSów powinien zagrać (ekonomii brak jako takiej, ale dalej, bardzo fajna gra). Poza tym Knights and Merchants jest uboższym bratem settlersów, ale też ciekawym.

Knights and Merchants jest o tyle dobre, że fanowska strona działa non stop (http://knights.sztab.com/). Ostatni news jest z wczoraj. Nawet organizowane są turnieje.

Knights and Merchants jest o tyle dobre, że fanowska strona działa non stop (http://knights.sztab.com/). Ostatni news jest z wczoraj. Nawet organizowane są turnieje.

Jestem zaskoczony tym, że istnieje jakiś fanclub K&M =) Fajnie, że są jeszcze gracze, którzy wiedzą co dobre i dalej w to grają (gra z 1998 roku) ale sam do tego nie wrócę, gdyż niedawno nawet próbowałem coś tam ogarnąć i nie poszło zbyt dobrze, heh. Kiedyś ten tytuł mnie naprawdę oczarował i z tego powodu rzuciłem swego czasu Settlersy dla właśne Knights and Merchants. Teraz tylko czekać na jakiś rimejk na steamie :)

KaM bardzo dobrze się trzyma. Sam czasem wchodzę na stronę fanów z polski po to np. by pobrać robione przez nich kampanie.