Witam szukam strategi, moimi wymaganiami są klimeat średniowieczny-wczesnośredniowieczny i jak by było dobrze to też by tam były plemiona barbarzyńskie itp Z góry dzięki
Gry typu medieval total war odpadają, musi być też element zbierania surowców
Strategia- szukam
Seria Stronghold, Knights And Merchants.
Myślę, że świetnie tutaj pasują gry typu - empire earth, age of empires, anno i settlersy ;p
Seria total war. Zobacz tez tzar fajna gierka dlugoo w nia ciskałem
Myślę, że świetnie tutaj pasują gry typu - empire earth, age of empires, anno i settlersy ;p
Jeżeli AoE to tylko 2,
Settlersy to tylko 4,
Anno to tylko 1602, ewentualnie 1503.
Świetnym RTS pasującym do opisu są Kozacy. Grałem tylko w jedynkę i była świetna- wyłanianie dział spomiędzy porządnej konnej jazdy, gdy wysyłamy na pewną śmierć setkę najemników (tanie mięso armatnie), potem tylko czekamy aż przeciwnik wysiecze "dzikusów" i oddajemy salwę z dział, cofamy je za konnych, strzelcy w tym czasie ustawiają się na ich miejsce i wspierają konnych. Takie tam, a żeby pokazać jak to mniejwięcej wygląda, to filmik (bitwa ustawiona- mapa czysta, twierdza postawiona wcześniej)
Okej czy w settlersach możemy sterować jednostkami bojowymi? (z tego co pamiętam to chyba nie można było) tak samo jak w anno bo w anno nie grałem nigdy Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Jeżeli chodzi o age of empires to niestety tylko 1 i 3 mi do gustu przypadły ale age of empire 1 to moja pierwsza strategia
Okej czy w settlersach możemy sterować jednostkami bojowymi? (z tego co pamiętam to chyba nie można było) tak samo jak w anno bo w anno nie grałem nigdy Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Jeżeli chodzi o age of empires to niestety tylko 1 i 3 mi do gustu przypadły ale age of empire 1 to moja pierwsza strategia
Tak w Settlersach jak i w Anno, nie da się kierować wszystkimi jednostkami (możliwość tylko bojowymi w obu przypadkach). Jeżeli chodzi o AoE to masz dziwny gust, no ale o tym się nie dyskutuje przecie.
Pozostają zatem Kozacy. Dla ciekawości możesz spróbować jeszcze drugiej części, która wygląda nie najgorzej, to także nie słyszałem aby to był jakiś fail w porównaniu do jedynki.
Witam szukam strategi, moimi wymaganiami są klimeat średniowieczny-wczesnośredniowieczny i jak by było dobrze to też by tam były plemiona barbarzyńskie itp Z góry dzięki
Gry typu medieval total war odpadają, musi być też element zbierania surowców