witam. poszukuje fajnej gry na komputer ^^ nie przez internet więc nie żadne MMO , najlepiej po polsku chociaż same napisy , dubbing obleci. szukam jakiejś strategi ale nie takiej monotonnej gdzie nic sie nie dzieje a cel jest taki sam... szukam gry w sumie akcji , ale nie typowej siekanki gdzie trzeba wszystko wybić tylko zwycięstwo musi zależeć od rozumowania i strategi czyli gra TAKTYCZNA w której obmyśla sie plan (koniecznie ) i według niego młóci ^^ . gra ma być tak jak mówiłem nastawiona bardziej na wojne , knowania , planowania i potyczki niż na gromadzeniu surowców i budowaniu setki obiektów i wszystko jest ze sobą powiązane bo to nudne ... gra nie musi być typową grą gdzie wcielamy sie w króla imperium i prowadzimy podboje. może być grą gdzie jesteśmy tylko my i nasz bohater ale tak jak wspominałem taktyka a nie siekanka. najlepiej średniowiecze (nie toleruje wojska , SF obleci)z mieszanką fantastyki czyli bronie i klimaty typowo średniowieczne z biegającymi orkami , elfami ,smokami i innymi cudami.grafika... nie mam jakichś szczególnych wymagań mój złomek i tak zawsze ciągnie większość gier na low ustawienia więc... nic wielkiego (dosłownie) , przypadły mi do gustu
-Mount & Blade Warband - pykałem w to dobre pół roku na singlu ale gdy podbije sie wszystko a na multi nie gra już tylko osób co dawniej gra sie znudziła ^^
-Roobin Hood : Legenda Sherwood - przeszedłem pare-naście razy i nadal mi sie podoba właśnie o taką taktyke mi chodzi
-Heroes 3-4 - zwyczajnie sie znudziło
-Civilizacion 4 - po kilku tygodniach system turowy doprowadził mnie do szału ^^
nie przypadły do gustu
-Twierdza - żadna część mnie nie rusza za dużo rozwoju za mało wojny
-Settlers - to samo co twierdza, za dużo rozwoju
-Tropico - nie ruszają mnie te klimaty
to by było na tyle, cena nie gra roli, czekam na ciekawe propozycje ^^