Strategia

Z góry przepraszam jeśli to zły dział i proszę o umieszczenie tematu w odpowiednim.

Witam,

prosiłbym was o pomoc w znalezieniu ciekawej gry strategicznej (może z elementami rozwoju jak w warcraft 3 [przeszedłem]) jak na razie grałem tylko w Warcraft 3 +Frozen throne i Twierdze: krzyżowiec.

Bardzo proszę o jakieś ciekawe propozycję gry nie muszą być super nowe ważne mogą być to SF, albo i nawet starożytność (twierdza)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

GoceK

Jeżeli SF to Warhammer 40.000 Dawn of War lub Star Wars Empire at War.

polecam Age of Empires 3 z dodatkami (świetny skirmish, dużo rodzajów frakcji),

Bitwa o Śródziemie 2 z dodatkiem Król Nazguli (fajna opcja tworzenia własnego bohatera oraz szkolenie jednostek, jako grupy żolnierzy)

Anno 1404 z dodatkiem (fajna ekonomiczna gra, koncentrująca się na handlu),

Total War II: Shogun (lub wcześniejsze części w innych realiach, dużo jednostek na jednej mapie w czasie bitwy, walki jedynie w trybie strategicznym na mapkach, zarządzanie itp. w turach na mapie),

settlers 7 lub settlers 2 anniversary (w 7-ce fajna kampania i komiksowy styl graficzny, anniversary natomiast to wskrzeszenie kultowych settlersów 2 w nowej oprawie).

Starcraft II (kapitalna kampania moim zdaniem jedna z najlepszych w grach rts no i dobry multi)

mam pewne obawy co do tego SW ponieważ nie wiem czy będzie działać na win7 (multi)

warhammer wygląda na prawdę ciekawie sprawdzę i dzięki :)

a coś bardziej w stylu warcrafta?

@EDIT

Settlers 7 wygląda ciekawie

2 jakoś mniej mi podchodzi

starcraft 2 też ciekawy

na razie wybiorę settlersów 7 dziękuję za propozycję

czekam na więcej może ktoś jeszcze na coś wpadnie :)

Może i mnie wyśmiejecie ale Age of Empires 1 jak i 2 to naprawdę dobre gry. Jeśli nie zniechęca Cie grafika to naprawdę warto zagrać.

Wybralem settlers 7, warhammer dawn of war i moze starcraft 2 (troszke martwia mnie wymagania) temat mozna zamknac

Z góry przepraszam jeśli to zły dział i proszę o umieszczenie tematu w odpowiednim.

Witam,

prosiłbym was o pomoc w znalezieniu ciekawej gry strategicznej (może z elementami rozwoju jak w warcraft 3 [przeszedłem]) jak na razie grałem tylko w Warcraft 3 +Frozen throne i Twierdze: krzyżowiec.

Bardzo proszę o jakieś ciekawe propozycję gry nie muszą być super nowe ważne mogą być to SF, albo i nawet starożytność (twierdza)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

GoceK