Poszukuję ciekawej strategii na laptopa z beznadziejną kartą graficzną, mianowicie GeForce g102m. Szukam prawdziwej strategii, gdzie trzeba myśleć, gdzie trzeba planować. Nie chcę czegoś takiego jak : "mam więcej wojska, wygram", poszukuję raczej czegoś w stylu kontrowania, np. x > y > z > x. Lubię, gdy jest dużo rodzajów wojsk, wojska? Nie wiem jak to odmienić. Preferuję średniowiecze (łucznicy, miecznicy, kusznicy itd...), nienawidzę mecha. Chcę, aby gra miała ciekawą linię fabularną, ale żeby po skończeniu gry (fabuły) można było dalej grać. Coś jak w Settlers, gdzie można było grac w 8 (single player), każdy na każdego - uwielbiam coś takiego. Miło by było, gdyby był multiplayer, a tam od walk każdy na każdego, po sojusze, np. 3 v 3. Chcę, aby rozgrywka sama w sobie była prosta, coś jak w Settlers IV : Złota Edycja. Drugi raz o niej wspomniałem, ale to moja ulubiona strategia, nic nie poradzę. Grafika nie może, powtarzam, nie może być 3D.
Strategia
Heroes III ?
nie wiem StarCraft na ICCUP wiecej nie wiem
Ja mogę polecić Warcraft'a III - Świetna fabularnie, do tego bardzo dużo custom mapek, nawet po przejściu kampanii gra się nie nudzi.
Victoria i inne gry europa universalis
Postaram się zobaczyć wszystkie gry. Najbardziej podpadł mi Warcraft III (z yt), jutro pobiorę.
Kingdom elemental tactics...
Gra była kiedyś na niezbędniku. Nie brzmi ambitnie prada? Fakt faktem, że może nie należy do najdłuższych, jednak pójdzie na każdym piecu i przy wielu poziomach trzeba umieć kombinować. Mianowicie zbierasz mały oddział, tj. kupujesz za określoną ilość pieniędzy łuczników, pikinierów, magów, nekromantów, mnichów etc. i ruszasz na wroga na niewielkiej arenie. Każda jednostka ma swoje atuty, jak zarówno kalectwa. Nekromanci potrafią wysysać życie i takie tam. Musisz się zmieścić pieniężnie i objętościowo z oddziałem, po czym wszystko ładnie wykorzystać w walce. Polecam.
Jeśli zechcesz to sprawdź sobie jeszcze Paraworld, też spędzałem przy tym godziny fajnej zabawy. Akcja toczy się w klimatach wcześniejszych niż łucznicy ale zobaczysz już sam
Europa Universalis III. Graficznie odpychająca, ale wciąga jak jasna cholera. Tak jak dawno nie zrobiłem sobie nocki w MMORPG, tak EU mnie wciągnęło, że nie mogłem się oderwać. Obecnie podbijam Europę Śląskiem, co jest dość trudne, bo mocarstwem toto państewko nie jest, a do tego sąsiedzi mnie nie lubią i chcą mnie podbić.
The Battle for Wesnoth - gierka może wydawać się prymitywna, ale ma bardzo rozbudowane mechanizmy rozgrywki i daje wiele frajdy.
Empire Earth - Spędziłem przy tym długie godziny na co-opie
Czy ja wiem czy Armies of Exigo jest lepsze. To zależy od gustów. Polecam zapoznać się z grą Disciples2. Należy do gatunku gier turowych, ale jednej z lepszych. Ewentualnie Age of Wonders2. Tam też trzeba się nakombinować.
Poszukuję ciekawej strategii na laptopa z beznadziejną kartą graficzną, mianowicie GeForce g102m. Szukam prawdziwej strategii, gdzie trzeba myśleć, gdzie trzeba planować. Nie chcę czegoś takiego jak : "mam więcej wojska, wygram", poszukuję raczej czegoś w stylu kontrowania, np. x > y > z > x. Lubię, gdy jest dużo rodzajów wojsk, wojska? Nie wiem jak to odmienić. Preferuję średniowiecze (łucznicy, miecznicy, kusznicy itd...), nienawidzę mecha. Chcę, aby gra miała ciekawą linię fabularną, ale żeby po skończeniu gry (fabuły) można było dalej grać. Coś jak w Settlers, gdzie można było grac w 8 (single player), każdy na każdego - uwielbiam coś takiego. Miło by było, gdyby był multiplayer, a tam od walk każdy na każdego, po sojusze, np. 3 v 3. Chcę, aby rozgrywka sama w sobie była prosta, coś jak w Settlers IV : Złota Edycja. Drugi raz o niej wspomniałem, ale to moja ulubiona strategia, nic nie poradzę. Grafika nie może, powtarzam, nie może być 3D.