Strategia

Witam chciałbym jakąś "ciezka" strategię.W znaczeniu chciałbym żeby była bardzo rozbudowana zeby rozgrywka nie polegała tylko na Podbijaniu ale tłumieniu powstań,intrygi ale gównie żeby nie było łatwo podbijać najlepiej duża mapa.Mniej wiecej realistyczna.

Grałem i Było ok:

HoI3

CrusaderKing2

EuropaUniversalis3

Civilization V?

Alien Nations 2 się świetnie nada !

Musisz tam nie tylko podbijać inne wioski, ale także dbać o humor swoich poddanych, dostarczać im tego co sobie zażyczą i takie tam :P

W Civilization V grałem mam + dodatek Gods na Kings (?).

W Alien Nations 2 Też grałem.Świetne.

Z tego co pamiętqm to chyba Galactic Civilisation jest bardzo rozbudowaną strategią z mnogością opcji.

Seria Total War.

The Guild 2 ?

W grze tworzysz postać, wybierasz jej profesje handlarz, polityk itp itd.

Od zwykłego chłopa możesz stać się królem :)

Można mieć żonę, dzieci, wnuki i tak dalej. W grze bardzo wielkie ma znaczenie dobra strategia polityczna :)

Oczywiście można budować farmy, banki, sklepy. Lecz nie ma dostępu do "Wojska" jedynie jako burmistrz lub dowódca straży możesz dowodzić "milicją"

Jako dowódca wiezienia, strażą więzienną. No i oczywiście można stworzyć gildię pod którą stoją nasi ludzi którym możemy wydawać polecenia napadów, pobić, rabunków.

The Guild 2 Też grałem ^^ Jeszcze z jakimś dodatkiem Piraci cos tam.Zaraz zobacze Galactic Cilivation.Jeszcze jakies pomysly ?

Medieval 2 Total war, Empire Total War, Knight of honor.

Europa Universalis I, II i III. Dzis premiera IV.

Victoria I i II.

Hearts of Iron I, II i III.

Crusader King's I i II

Grałem w EU4,Victoria jestem zainteresowany od dłuższego czasu.Hearts of Iron posiadam kupuje dodatki,CK2 kupiłem i przez przypadek już 20 h mi gdzies zgineło bez śladu.

Twierdza Krzyżowiec,klasyk nie ma co

Witam chciałbym jakąś "ciezka" strategię.W znaczeniu chciałbym żeby była bardzo rozbudowana zeby rozgrywka nie polegała tylko na Podbijaniu ale tłumieniu powstań,intrygi ale gównie żeby nie było łatwo podbijać najlepiej duża mapa.Mniej wiecej realistyczna.

Grałem i Było ok:

HoI3

CrusaderKing2

EuropaUniversalis3