Strategia

Witam mam ochotę zagrać w ciekawą ekonomiczną strategie w czasie rzeczywistym . Najlepiej żeby było coś podobnego do seri Twierdzy .Epoki raczej starożytność - średniowiecze .

Zastanawiam się nad settlersami 6 albo 7 . Grałem w następujące tytuły :

- Twierdza

- Twierdza Krzyżowiec

- Twierdza Legendy ( lipna)

- Twierdza Krzyżowiec 2 ( jedynka ciekawsza)

- Settlers 5

- Kozacy wszystkie częsci

- Kozacy 2

- Age of empire 1,2,3

- Rise of Nations: Rise of Legends

Knights and Merchants?

Bardzo fajna strategia w której bardziej liczy się ekonomia niż walki.

polecam Knights of Honor bardzo dobra gra 3 ery do wyboru (ze średniowiecza chyba wczesne późne i środkowe) każda era ma multum krajów do rozegrania więc jest w czym przebierać + do tego zawsze jest troche elementu losowości i 3 poziomy trudności gra na długie godziny

Od siebie polecam Anno i Civilization V. Jeśli podobały Ci się Kozacy, to spodoba się też American Conquest.

Może coś z klasyków ? Warlords Battlecry 2,3 ? ( chodź to fantasy) ewentualnie empire earth 2,3

Banished

Informacje o grze: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=20967

A może zainteresujesz się serią total war? co prawda rozgrywka turowa, poza walkami które są rozgrywane na bieżąco. Chwalony Total war Rome 2. Albo starawy już, ale świetny total war medieval 2, bądź bardzo dobry total war shogun 2

Skoro nie określiłeś że epoka to wymóg definitywny to od siebie polecę serie Warhammer 40k dawn of war ( 1 oraz 2 czesc)

Ten temat pisałem przed pracą więc nie ująłem wszystkiego bo wyleciało mi z głowy :P co do propozycji:

- Warhammer 40k dawn of war zaliczony grałem dość długo w obie częsci

- Anno 1440 - jedyne które mnie wciągneło z tej serii choć czegoś w nim brakuje

- Rome total war 2 i medieval próbowałem kiedyś, raz że na maks mi się przycinało na starym kompie a drugi argument że nie mogłęm się odnaleźć na polu bitwy może. Spróbuje ale chyba rome póki co.

- Banished było genialne lecz parę godzin i można było usnąć :(

- Empire earth nie ruszam to nie dla mnie

- Civilization nie ten klimat

- American Conquest , walczyłem długo żeby odpalić bez crashy ale troszkę gra za stara a nię będe specjalnie xp instalował

Póki co to testuję Knights of Honor i rome 2 , lecz dalej jestem otwarty na propozycje :)

a i jescze sporo grałem w M&B warband nie całkiem strategia ale ma też trochę ekonomi , dosyć ciekawe rozwiązania :)

patrician, rise of venice albo grand ages: medieval sprawdź

East India Company

The Guild 2 + dodatki

Zeus: Pan Olimpu i dodatek Posejdon: Pan Atlantydy

Zastanawiam się nad settlersami 6 albo 7

Siódemka była spoko, szóstki nie pamiętam.

Witam mam ochotę zagrać w ciekawą ekonomiczną strategie w czasie rzeczywistym . Najlepiej żeby było coś podobnego do seri Twierdzy .Epoki raczej starożytność - średniowiecze .

Zastanawiam się nad settlersami 6 albo 7 . Grałem w następujące tytuły :

- Twierdza

- Twierdza Krzyżowiec

- Twierdza Legendy ( lipna)

- Twierdza Krzyżowiec 2 ( jedynka ciekawsza)

- Settlers 5

- Kozacy wszystkie częsci

- Kozacy 2

- Age of empire 1,2,3

- Rise of Nations: Rise of Legends