Stream BDO

Z racji iż wczoraj nagle miałem ninja reklamę na stronie głównej chciałbym przybliżyć terminy streamów z BDO.

Ponieważ od 1 grudnia 2016 do 7 grudnia 2016 mam zamiar solidnie expić, chcę przedstawić harmonogram.

Od 1 grudnia do 7 grudnia przewiduję mniej więcej dzień tak:

Stream zaczynam o 8:30

8:30 - 11:30

Wypad na spota, expienie 3h.

11:30 - 12:20

Sprzedanie śmieci, naprawa, repot, odpoczynek.

12:30 - 15:30

Expienie na spocie.

15:30 - 22:20

Przewiduje długi odpoczynek. Trochę elementów w real life, regeneracja itd. W czasie tej długiej przerwy stream będzie offline.

22:30 - 01:20

Expienie.

Z rana zapewne będę osamotniony w gildii i na komunikatorze głosowym, więc jedyne co będzie można usłyszeć to grę i muzykę. Jeśli osoby pojawią się na Streamie z chęcią z nimi porozmawiam.

Ponieważ planuje około 9h gry dziennie z przerwami wymuszonymi lub planowanymi nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić Q/A w między czasie.

Niestety z racji planowanego expienia, wykorzystania tego czasu do szybkiego dobicia 60, nie będę uskuteczniał innych rzeczy, nie liczcie że będę na Questach gildiowych, będę crafcił, podróżował, itd.

Super, dodaj tylko jeszcze link do streama :)

Czyli grasz kiedy większość jest w pracy albo kiedy już śpią bo jutro do pracy haha :p.

Jak@ grasz postacią?

Super, dodaj tylko jeszcze link do streama 

Link do Sreama jest w sygnaturce.

Czyli grasz kiedy większość jest w pracy albo kiedy już śpią bo jutro do pracy haha :p. 

Jak@ grasz postacią?

Jak gdzieś napisałem, nie szukam profitów ze streamowania, nie streamuje, bo zbieram 'pokemony' - suby i dotacje.

Tak się złożyło, że teraz mam czas i chce go wykorzystać w czasie najmniejszego zaludnienia serwera bym nie musiał szukać spota po kanałach. Moja gra zazwyczaj jest w godzinach 'normlnych' 18-24.

Gram Witch'ką

A na jakieś pvp można liczyć? jeszcze nigdy nie udało mi się trafić na stream z pvp, a kilka razy w tygodniu przeglądam.

na pvp ustawione bankowo nie.
Poza tym moja klasa nie należy do klas stworzony do walk 1:1 na jakichś arenkach.

Nie dziwie się, że nie trafiasz na pvp, bo mało kto - jeśli w ogóle - streamuje walki o zamki czy nody. Może dlatego, że nikt nie chce oficjalnie i publicznie pokazywać swoich poczynań, poza tym streama może oglądać wróg :D:D. Nawet Koreańczycy nie streamują wojen, ale za to devsi u nich robią krótkie filmiki prezentujące batalie z danego tygodnia czy walk o zamki.

Red battlefield nie jest u nas też tak popularny jak chociażby w Korei, ale nie ma się temu co dziwić, tam ludzie już są poubierani i tak doprawdy liczą się duże umiejętności gdzie różnica w gearze czy lvlu jest minimalna lub jej brak. U nas niestety jest to teren zdominowany przez typowych grinderów, którzy spędzają w tej grze wiele wiele godzin a ich jedyną przerwą jest spanie ;].

Wojny guildiowe też pojawiają się spontanicznie.

Odnośnie nieprzewidzianego pvp.. może się zdarzyć, kiedy ktoś wpadnie mi na spota i będzie chciał mnie wygonić...

Bankowo kiedy już wszystkie klasy otrzymają awakeningi, ludzie dokończą gear, coś będziemy się bawić. Kiedy JA będę siedział na arenie ucząc się kombosów czy walki z daną klasą to też to pokażę, bo czemu by nie.

BDO to nie gierka arenkowa, tutaj nie siedzisz w mieście i nie kolejkujesz się do aren na jakieś pvp.

A podasz jakieś fajne miejsca do expienia na tym streamie? (nazwy tylko. wiesz tak by pokazać na mapie dla każdego przedziału lvl ;) gdzie się ładnie expi :) )

ot tego lepsze są guidy niż pokazywanie na mapie kółeczek :P

lvl 1-60

http://www.blackdesertfoundry.com/2015/05/05/leveling-1-60-guide/

Grindspoty 50+ - bez pustyni, ponieważ nikt nie uważa pustyni jako grindspota wartego uwagi :P

http://www.blackdesertfoundry.com/2015/05/05/farming-spots-for-level-50/

W BDO nie wszystkie klasy sprawują się jednakowo dobrze na danym spocie chodzi o exp/h i $/h. Ja osobiście sam testowałem kilka miejsc i np. tam gdzie fajnie sobie radzą nawet słabiej ubrani warriorzy ja nie lubię siedzieć. Przez to wymyśliłem sobie kilka teorii.. ale to tylko teorie :P.

Jeszcze trochę i na mapie będzie widać jaki lvl mają mobki, więc i to Wam trochę pomorze.

Wpadnę na strimek :) Myślisz, że odpalą server przed 9? :D

Witam, tak po za tematem z ciekwości, jak to jest z tym BDO teraz, populacja rośnie? Spada? Jest sens zaczynać swoją przygodę teraz w tej grze, jest ona grywalna na H.lvl?

PS.
Jak z Optymalizacją, ja mam grafikę Radeon R9, 8 giga ramu, dysk ssd, procek i5 3.4 ghz i windows 10, nie powinienem za dużo przeklinać ze złości? :D

Witam, tak po za tematem z ciekwości, jak to jest z tym BDO teraz, populacja rośnie? Spada? Jest sens zaczynać swoją przygodę teraz w tej grze, jest ona grywalna na H.lvl?

PS. 
Jak z Optymalizacją, ja mam grafikę Radeon R9, 8 giga ramu, dysk ssd, procek i5 3.4 ghz i windows 10, nie powinienem za dużo przeklinać ze złości? 

Populacja sie ustabilizowała i znowu rośnie. Można dogonić h-lvle. End-game skupia sie na pvp, ale spokojnie jest dużo więcej rzeczy do robienia. Gram od początku europejskiej wersji, a jeszcze są rzeczy, którymi sie nie zajmowałem.

Powinno chodzić luźno. Polecam natomiast wziąć kluczyk, których ostatnio na forum masa i samemu sprawdzić (7 dniowy trial).

Z racji całkowicie innego maintenancu niż zwykle dzisiejszy stream zacznie się około 14 - 14:30.

W weekendy zamiast od 8 rano streamy prawdopodobnie zaczną się około 12 i jak dobrze pójdzie to potrwają aż do 21.

Z racji iż wczoraj nagle miałem ninja reklamę na stronie głównej chciałbym przybliżyć terminy streamów z BDO.

Ponieważ od 1 grudnia 2016 do 7 grudnia 2016 mam zamiar solidnie expić, chcę przedstawić harmonogram.

Od 1 grudnia do 7 grudnia przewiduję mniej więcej dzień tak:

Stream zaczynam o 8:30

8:30 - 11:30

Wypad na spota, expienie 3h.

11:30 - 12:20

Sprzedanie śmieci, naprawa, repot, odpoczynek.

12:30 - 15:30

Expienie na spocie.

15:30 - 22:20

Przewiduje długi odpoczynek. Trochę elementów w real life, regeneracja itd. W czasie tej długiej przerwy stream będzie offline.

22:30 - 01:20

Expienie.

Z rana zapewne będę osamotniony w gildii i na komunikatorze głosowym, więc jedyne co będzie można usłyszeć to grę i muzykę. Jeśli osoby pojawią się na Streamie z chęcią z nimi porozmawiam.

Ponieważ planuje około 9h gry dziennie z przerwami wymuszonymi lub planowanymi nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić Q/A w między czasie.

Niestety z racji planowanego expienia, wykorzystania tego czasu do szybkiego dobicia 60, nie będę uskuteczniał innych rzeczy, nie liczcie że będę na Questach gildiowych, będę crafcił, podróżował, itd.