Streaming ... - Co to jest , korzyści , co sprawia takie zainteresowanie streaming'iem

Witam :)

Chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z tym streamingiem

jedyne co wiem że to Tak jakby gameplay tylko na żywo a więc seria pytan ode mnie :

1.) Co potrzeba żeby zostać streamerem

2.) Czy na pC potrzebny jest jakis specjalny sprzęt bądź płatny program

3.) Jakie Korzyście czerpie się ze streamingu że niektórzy naprawdę wiele zrobią byleby pozyskać widza ?

Ad1 . Dobre łącznie minimum 2mb wysyłania ( uploadu nie myslic z downloadem ) optymalnie 4-5+ . Do tego komp min z i5 lub wyzszym bo stremowanie obciaza mega podzespoly kompa . To tak jakbyś miał non stop odpalonego frapsa na nagrywaniu

Ad2. Ogolnie korzysta sie z dwoch programow OBS ( darmowy ) oraz Xsplit ( platne ) . Tyle co potrzebujesz do stremu ofc mozesz zakupic urzadzenie jak masz dosc kasy o nazwie avermedia ( 500+ ) ktora cala obrobke obrazu bierze na siebie co w rezultacie odciaza kompa przy stremowaniu .

Ad3. Jezeli uzyskasz partnera na twitchu ( min 400 + widzow ogladajacych live ) to zarabiasz z reklam wyswietalnych podczas stream . Dodatkowo buton na dotacje . Jezeli dasz rade przyciagnac okolo 1k + dajmy na to co dzien no to spokojnie z tego wyzyjesz i jeszcze zostanie ^^

Witam :)

Chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z tym streamingiem

jedyne co wiem że to Tak jakby gameplay tylko na żywo a więc seria pytan ode mnie :

1.) Co potrzeba żeby zostać streamerem

2.) Czy na pC potrzebny jest jakis specjalny sprzęt bądź płatny program

3.) Jakie Korzyście czerpie się ze streamingu że niektórzy naprawdę wiele zrobią byleby pozyskać widza ?