Streamowanie na tosterze - OBS Project

Oczywiście chodzi mi w tym momencie głównie o League of Legends, Diablo 3 bądź Path of Exile.]# Rozdzielczość pulpitu: 1920x1080# Gry:- League of Legends: 1920x1080- Diablo: 1920x1080- Path of Exile: 1920x1080

Pewnie w te gry...

Ehh czy wy nie zauważyliście , że ten gość , to " attention whore " ? Karmiąc ten topik , tylko podbijacie jego i tak już ponad miare wyniosłe pixel ego ...

Da się streamować na każdym PC, nawet z integrą. Wystarczy sobie kupić urządzenie do streamowania i mieć szybki internet. Btw ten komputer nie ma 7lat.

Witam kolegów :). Ja mam z kolei takie zagadnienie.

Czy na moim MSI GX640 jestem w stanie coś streamować w miarę dobrej jakości?

Specyfikacja:

- i5-430m 2,26GHz

- 4096 Kreton DDR3-1333

- Ati Mobility Radeon HD5850 1GB, GDDR5

- Neostrada 10Mb, od września wkracza 20'ka.

Gdyby ktoś jeszcze potrzebował czegoś do opisu, to podaję link do dokładnej specyfikacji: http://www.notebookc...40.31147.0.html

Przeważnie chciałbym streamować LoL'a, w rozdzielczości HD zachowując ok. 40-60fps w grze. Bawiłem się kiedyś Bandicam'em, nagrywałem Alone in the dark'a w HD na full detalach (ze średnimi cieniami) zachowując ładną płynność.

No i gdyby był ktoś skłonny w skrócie podać mi parametry do ustawienia do X-Splita. No i drugie pytanie, czy poza ceną jest duża różnica miedzy podanym wcześniej programem, a Wirecast'em?

Czekam na odpowiedzi :)

Pobierz sobie OBS i zrób stream na twitchu to się przekonasz.

nie polecam xsplita ;)

OBS darmowy i dużo bardziej wydajniejszy :)

A jeśli chodzi o lola to na tym kompie spokojnie dasz rade tą gre streamować w 720p. :)

Aaa tylko napisz jaki masz Upload internetu a nie down :)

Pobieranie średnio 9Mb/s, Upload 100-120kb/s

Ziomeczki neostrada jedzie na ADSL - a co z tym idzie upload nigdy nie bedzie wysoki, a upload jest wazniejszy niz download podczas streamowania.

Chociaz upload 2 mb/s powinien wystarczyc/

Hmm cieżko będzie, ale możesz spróbować. Komputer masz jak najbardziej OK ale boję sie o internet. Musisz sprawdzić, wtedy bedzie wiadomo :)

Upload przynajmniej 1mb na 360 p potrzeba //// 1.5-2 na 480 /// 3mb + na 720

A ja tam polecam internet radiowy. Wiadomo inwestycja kosztuje bo dobry Access Point to koszt ~300 zł, ale się opłaca. Zobacz czy w twoim mieście nie ma dobrych radiówek które działają w trybie 5GHz MIMO, jak masz do nadajnika z 400 metrow i żadnych przeszkód to możesz brać w ciemno.

http://www.speedtest.../2636904970.png - mój kumpel za to płaci 90 zł

A jeszcze lepszy to internet to kablowy. Jakość połączenia lepsza niż przy radiowym i do tego tańszy (nie wiem czemu radiówki takie drogie, ale ja za 15 mb/s płacę 49 zł, a gdybym brał od tego samego dostawcy internet przez kabel (światłowód) to za 100 zł mam szybkość 100 mb/s

Netii/Neo nie polecam - no chyba ze nic innego nie ma.

Ostatnimi czasy coraz częściej jestem zmuszony do czytania wypociń niektórych użytkowników którzy myślą że nie wiadomo jakie rozumy pozjadali odnośnie konfiguracji sprzętowych, bo przecież jak producent gry napisał że gra ma takie a takie wymagania to nie może być inaczej, albo jak jego kumplowi na pewnym sprzęcie coś nie działało to tak być musi!

Dziś zaginam mity odnośnie streamowanie, udowodnię wam że streamowanie na tosterze, a dokładniej na 7 letnim komputerze jest możliwe, oczywiście chodzi mi w tym momencie głównie o League of Legends, Diablo 3 bądź Path of Exile.]

# Specyfikacja komputera oraz łącza:

- Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz 2.20Ghz

- Memory 2GB DDR2 500mhz

- GeForce Gainward 240GT 512mb

- Segate Barracuda 400gb DISC

- Internet Connection 60/6 LINK TUTAJ

# System: Windows 8 Pro 32bit

# Quality: 10

# Bitrate: 2000

# Buffer: 2200

# Codec: Mp3 - 128

# Screen: Base Resolution 1280x720

# Scaled: 1280-720

# FPS: 25

# Procces Priority Class: High

# CPU x264 Setteings: Ultra Fast

# Custom x264 Encoder Settings: crf=18

# Rozdzielczość pulpitu: 1920x1080

# Gry:

- League of Legends: 1920x1080

- Diablo: 1920x1080

- Path of Exile: 1920x1080

Link do streama gdzie można sprawdzić czy nie jest to kłamstwo TWITCH.TV/L2PChris

Mam nadzieję że komuś pomogłem :)