Streamowanie na tosterze - OBS Project

Ostatnimi czasy coraz częściej jestem zmuszony do czytania wypociń niektórych użytkowników którzy myślą że nie wiadomo jakie rozumy pozjadali odnośnie konfiguracji sprzętowych, bo przecież jak producent gry napisał że gra ma takie a takie wymagania to nie może być inaczej, albo jak jego kumplowi na pewnym sprzęcie coś nie działało to tak być musi!

Dziś zaginam mity odnośnie streamowanie, udowodnię wam że streamowanie na tosterze, a dokładniej na 7 letnim komputerze jest możliwe, oczywiście chodzi mi w tym momencie głównie o League of Legends, Diablo 3 bądź Path of Exile.]

# Specyfikacja komputera oraz łącza:

- Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz 2.20Ghz

- Memory 2GB DDR2 500mhz

- GeForce Gainward 240GT 512mb

- Segate Barracuda 400gb DISC

- Internet Connection 60/6 LINK TUTAJ

# System: Windows 8 Pro 32bit

# Quality: 10

# Bitrate: 2000

# Buffer: 2200

# Codec: Mp3 - 128

# Screen: Base Resolution 1280x720

# Scaled: 1280-720

# FPS: 25

# Procces Priority Class: High

# CPU x264 Setteings: Ultra Fast

# Custom x264 Encoder Settings: crf=18

# Rozdzielczość pulpitu: 1920x1080

# Gry:

- League of Legends: 1920x1080

- Diablo: 1920x1080

- Path of Exile: 1920x1080

Link do streama gdzie można sprawdzić czy nie jest to kłamstwo TWITCH.TV/L2PChris

Mam nadzieję że komuś pomogłem :)

Nooo dobra, ale powiedz mi co udowodniłeś? Oprócz tego, że kłamiesz? No tak, kłamiesz. Ten komputer nie może być 7 letni. Otóż procesor ukazał się pod koniec 2007 roku, więc mamy jakieś lekko ponad 5 a nie 7 lat. GT240 ukazała się końcem w 2009 roku (był to listopad dokładnie), a więc około 3 i pół roku. Coś jeszcze chciałeś udowodnić? To, że na odpowiednich ustawieniach program, który i tak mało obciąża komputer będzie obciążał jeszcze mniej? Czy, że udało Ci się odpalić gry, które z założenia miały działać na znacznie słabszych komputerach (bo te gry mogą się odpalić na 1gb ram, P4 2.4GHz i GF7600)? Nie jest trudne odpalić na trochę ponad 3 letnim (liczę od najnowszej części) komputerze gry, które miały działać na komputerze znacznie słabszym i odpalić stream na ustawieniach zapewniających głównie szybkość a nie jakość. jak czytam wypociny takich "znawców" i "specjalistów" jak Ty co myślą, że wszystkie rozumy pozjadali to mi się niedobrze robi.

ostatnio mowilem ze kolega ma "EGO" zawyżone :)

sprawdzilem specyfikacje i faktycznie kubas246 ma racje. daty wydania mniej wiecej sie zgadzaja.

Jak tak wszyscy się rzucają to może i ja zacznę stremować na moim GF 5500 GT i 2gb RAMu

Nic mi to nie da, nic nie zarobię pewnie będzie 0 oglądających ale jaka kolwiek satysfakcja będzie :P

a tam rzucaja od razu hehe walczymy o prawde i tylko prawde :) znaczy sie kubas a ja tylko potwierdzilem.

tez bym mogl streamowac :P specyfikacja piecyka nizej ^^ ale po co? hehe

a myslalem zeby stremowac optymalnie potrzebujemy szybkie lacze internetowe i przynajmniej 16/32gb ram... tak slyszalem.

a tutaj z dnia na dzien forum mmorpg.org mnie zaskakuje i nowi uzytkownicy co chca sie szybko wybic piszac "wybitne" na sile posty ... :P

nie czytałem niczego ale po samym tytule polecę ci http://allegro.pl/du...3298054208.html

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Te marian :P Ostrożnie z tymi nowymi :P

Ilość postów nie pokazuje od kiedy się udzielam :P

I pokazuję, że nie ma sensu ten stream :P BO jaka jest szansa, że się przebije do main streamu ? baaardzo mała... więc mnie zastanawia po co ludzie się w to pakują ? Myślą ALE BEDZIE CHAJSIWO !

a ty nagle wychodzi jedna wielka d*pa mamuta :P

A jak chcesz zacząć streamować i się przebić do maina to może zaczniemy we 2 ? :P Szanse rosną :P

nie czytałem niczego ale po samym tytule polecę ci http://allegro.pl/du...3298054208.html

rozj#baleś mnie xD

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Cały on pojawia się i znika :P

I wszystko pasujące idealnie do tematu :P

kocham ten portal <3

ktos zaliczy wpadke i ludzie nie zostawia na nim suchej nitki ^^

Taki to "Surviwal" portal :D oj bedzie trzeba sie nauczyc pyskowac :D bo chyba cieta riposta tutaj nie wystarczy :D

@Qeshua

Aby nagrywać gameplaye w dobrej jakości potrzeba z 8GB, procka najlepiej 4 rdzenie i dobrą grafikę, 16/32GB to przesada. Nie wiem jak ma się sprawa streamowania (bo mnie to akurat nie interesuje), ale zapewne wymagania do streamowania w podobnej jakości jak nagrywanie gameplaya są podobne. Wystarczy sprawdzić w dowolnym programie jaka jest różnica między nagrywaniem w 1280x720 a w 1920x1080 - obciążenie komputera jest znacznie większe, tak samo zapewne jest ze streamowaniem.

Ciekawe co autor na to ^^

@edycja!

Widziałem nick autora na liście osób, które przeglądają temat. Czy ktoś tutaj nie ma odwagi? :D

wlasnie czekamy :) hehe

dzieki kubas za info ale i tak nie bede streamowal :)

AH WŁAŚNIE OBALIŁEM TWÓJ MIT KŁAMCZUCHU TEJ KARTY NIE BYŁO 7 LAT TEMU ! TYM TYM TYMMMMM

ta karta jest z 1 grudnia 2009r.

ale widze ze sa rozne wypusty z roznymi wlk pamieci 1gb i 512 wiec moge sie mylic w miesiacach ale nie latach xD

kolega to chyba gimbazjalny OC'owiec.

Takie bzdury piszesz już w innych topicach, np. żeby ktoś kupił sobie guildwarsa 2 jak ma core 2 duo kartę gorszą od gts8800 wolne żarty

screen z jego streama ^^

beztytuuwxd.jpg

ktos chce zagrac z tym Panem ?:D

poligota i polaczek w jednym :) kiedy jakis stream ? musze sie przekonac jak to robisz na zywca ^^

Jeśli chodzi o streamowanie to wymagania są dużo mniejsze od potrzeb do nagrywania HD/FULL HD.

Co do "przejścia do maina na twitch" osoby które piszą, że trzeba mieć na streamie najlepiej Full HD są w błędzie. Na streamie najbardziej liczy się kontakt z widzami no i samo prowadzenie streamu ;)

Jeśli masz pomysł na streaming i dobrze Ci to wychodzi to jak najbardziej możesz się wybić, tylko trzeba własną osobą zachęcić widza i dbać o niego :)

Pawlik OK ale kłamcy.. mają małe szanse (czyt. HeyltsChris).

P.S. Ta osoba odkąd się pojawiła na forum.. wszędzie jej pełno i bzdur pełno :D

Teraz tylko czekać na posta autora że JESTEŚMY W BŁĘDZIE ! I NAS ZNISZCZY !

W co on tam chce grać ?