Stream'y czy moglby byc na Twitch'u lub Hitboxie?

Witam :)

Chciałem sobie właśnie pooglądać stream z Tree Of Savior tak jak kilka razy wcześniej chciałem zobaczyć jakiś Stream Xaorus'a jednak nie mogę oglądać go na YT ponieważ mieszkam w Niemczech i wyskakuje mi ze Transmisja nie jest dostępna w twoim kraju... Fajnie by było jak by to się działo na Twitchu czy Hitboxie :)

Cześć,

Napisz najlepiej na naszym fanpage na facebook'u tam Ci Xaorus powinien odpowiedzieć. Jako, że jest to jego prywatna preferencja (tak zakładam) tylko i wyłącznie od niego będzie zależało czy przerzuci się z youtube gejming ; )

Nie do końca jest to prywatna preferencja akurat jeżeli chodzi o YouTube czy tez Twitch. Chodzi tu raczej o kwestie związane z monetaryzacją na YouTube której nie posiadamy na Twitch na oficjalnym koncie. Dlatego własnie wraz z Xaorusem i Chmarusem postanowiliśmy streamować na YouTubie. Kwestia z dostępnością na terenie innego kraju to nowość bo poprzednio Xaorus streamował na koncie portalu, a dzisiaj streamowałem ja Tree of Savior na swoim koncie prywatnym i skoro mówisz, że tak to wygląda to może są jakieś ustawienia wewnętrzne streamów które blokują odbiór. Posiedzę nad tym jutro i będziemy testować ;)

Nie do końca jest to prywatna preferencja akurat jeżeli chodzi o YouTube czy tez Twitch. Chodzi tu raczej o kwestie związane z monetaryzacją na YouTube której nie posiadamy na Twitch na oficjalnym koncie. Dlatego własnie wraz z Xaorusem i Chmarusem postanowiliśmy streamować na YouTubie. Kwestia z dostępnością na terenie innego kraju to nowość bo poprzednio Xaorus streamował na koncie portalu, a dzisiaj streamowałem ja Tree of Savior na swoim koncie prywatnym i skoro mówisz, że tak to wygląda to może są jakieś ustawienia wewnętrzne streamów które blokują odbiór. Posiedzę nad tym jutro i będziemy testować

Dzieki wielkie :)

Jestem zielony w te kwestie, ale widziałem jak ludzie streamowali na obu serwisach naraz.

Hitbox jest imho lepsiejszy niz twitch bo nie kaze mi placic za 60fps i HD;p

No i sprawa się wyjaśniła. Pogrzebałem trochę i okazuje się, że livestreamy na YouTube są ZABLOKOWANE na terenie Niemiec. Wynika to podobno z niemieckiego prawa. YouTube jest z tego co zrozumiałem w trakcie pertraktacji jakichś aczkolwiek nie wygląda to niestety zbyt różowo dla użytkowników z tego kraju.

No i sprawa się wyjaśniła. Pogrzebałem trochę i okazuje się, że livestreamy na YouTube są ZABLOKOWANE na terenie Niemiec. Wynika to podobno z niemieckiego prawa. YouTube jest z tego co zrozumiałem w trakcie pertraktacji jakichś aczkolwiek nie wygląda to niestety zbyt różowo dla użytkowników z tego kraju.

No to lipa :/ Dzieki za ogarniecie tematu :)

Witam :)

Chciałem sobie właśnie pooglądać stream z Tree Of Savior tak jak kilka razy wcześniej chciałem zobaczyć jakiś Stream Xaorus'a jednak nie mogę oglądać go na YT ponieważ mieszkam w Niemczech i wyskakuje mi ze Transmisja nie jest dostępna w twoim kraju... Fajnie by było jak by to się działo na Twitchu czy Hitboxie :)