Stroje jakie dostają w chinach i korei

Stroje sezonowe w innych ffxiv

lUNjwFc.png

CyvleBTUcAAVeTQ.jpg

Ten pierwszy strój i minion są do kupienia też u nas. Ja tam się cieszę, że nie dodają nami miliona kiczowatych (akurat nie mówię o pokazanych powyżej) strojów jak np. słodki aniołek i mhroczny aniołek - gdzieś na reddicie krążyły grafiki. Chiny mają innego wydawcę, wychodzi na to, że Korea też. Azjaci preferują gry z IS z miliardem słodziutkich strojów, więc niestety musieli też "skazić" ten tytuł. Inni płaczą po redditach, że w Azji mają dodatkowe rzeczy do kupienia, ale jak widzę SE dodające kieckę za 15euro i z zastrzeżeniem, że tylko dla jednej postaci (+nieszczęsny bonus do expa) to mówię stanowcze NOPE.

Akurat dobrze jest tak, jak jest - wielu ludzi "Zachodu" nie toleruje mmorpgów z psującymi klimat strojami, stąd FFXIV może być łatwy do przetrawienia także dla nich :)

Swoją drogą, gdyby kiedyś Yoshida miał wysoką gorączkę i postanowił dodać stroje specjalnie dla Europejczyków - co by to było? :) Patrząc na przykuc male Miquo'te i jeszcze bardziej słowiański przykuc u Ixalich obstawiałabym dresy z kołczanem prawilności xD

Akurat yoshida ulegl pod naporem reddita maili i pytan na live letterach o wlaśnie te stroje wiec dlatego zaczęto je dodawać więc jednak europa i ameryka chce takich ubranek akurat te skrzydelka aniola demona wpasowaly by mi do mojego drk

Problem w tym, że ludzie nie znają umiaru - nie róbmy z dość klimatycznego mmo np. drugiej Tery z plecaczkami hello kitty i strojami hiphopowców. Stroje "regionalne" nikomu krzywdy nie robią, ale mam nadzieję, że nie zaczną dodawać stalowych stringów "bo Azjaci się domagają a Zachód nie chce być gorszy i też to chce". Nie chodzi o to, że ludziom to się tak podoba, chodzi o to, że my nie dostajemy takich bonusów. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzanie w tym samym czasie rzeczy dla Azji i rzeczy dla nas - nie oszukujmy się, pochodzimy z odmiennego kręgu kulturowego i też moglibyśmy mieć coś "tylko dla nas". Jednak to utopia i nigdy się nie stanie, bo za mało wydajemy na gry. A Europa to już w ogóle jest gdzieś na samym dole zainteresowania SE - wystarczy wspomnieć jak nieszczęsne Summer DLC Campaign wyglądało w Japonii, jak w Ameryce i jak to wyszło... u nas.

Mimo wszystko ja tam się cieszę, że mamy takiego wydawcę, jakiego mamy :)

Yaki, nie wiem, czy widziałeś te kostiumy, ale po ilości puszku, brokatu i kiczu stwierdzam, że mogliby do nich dodać jeszcze białe kozaczki ;'D

Widziałem chyba wszystkie musiał bym zobaczyć ten przykład brokatowego bo nie pamiętam :)

Te stroje są w sklepie tylko przez określony czas?

To zalezy od promocji jedne sa na stale inne na okres dany trzeba na mogstation zobaczyc

To zalezy od promocji jedne sa na stale inne na okres dany trzeba na mogstation zobaczyc

No wlasnie nic nie pisze ;e

Myślę, że są już na stałe, inaczej SE dodałoby notkę, że można je kupić tylko przez określony czas. Minion ptaszek wisi w sklepie już dobry rok. Mimo wszystko polecam poczekać na jakąś obniżkę, bo od jakiegoś czasu ceny idą w górę tak, że ja siwieję. Jeszcze gdyby to były rzeczy na całe konto, to ok ale 15 euro za strój na 1 postać? :v

Ja ostatnio się skusiłam na mounta bennu na otarcie łez po Encyclopaedia Eorzea bo 38 euro za wysyłkę to gruba przesada... Choć nie powiem, śni mi się ta książka po nocach ;__;

Stroje sezonowe w innych ffxiv

lUNjwFc.png

CyvleBTUcAAVeTQ.jpg