Stronghold kingdoms jak to wygląda?

Cześć, mam pytanie dla graczy, którzy interesują się tytułem. Jak wiadomo, gra kultowa, dająca masę dobrej zabawy, spędziłem godziny przechodząc campanie i budując swoje zamki. Nie mogę wyobrazić sobie, jak można przenieść to do gry multi, w szczególności, że gra ma dopisek 'F2P', a jak wiadomo, F2P w takich grach mocno trąci p2w. Ktoś orientuje się, jak wygląda to w tej produkcji? Warto zaczynać? Czy gra ma w sobie to samo, co wersja single?

Jeśli jeszcze nie grałeś w Stronghold Kingdoms, polecam. Jest to fajne odświeżenie starego dobrej Twierdzy. Taki powrót do korzeni. Chodź gra bardzo różni się mechaniką od zwykłego Stronghold-a, to i tak polecam Ci w nią zagrać. Według mnie jest to 1 z najlepszych strategi mmo. Co do p2w, w grze są karty które ułatwiają graczą parę rzeczy, łatwiej je kupić lecz te karty zdobywasz również co tydzień w grze, ilość kart zależy od twojej rangi w grze :)

P2W jest na standardowym dla tego typu produkcji poziome, czyli 1v1 nie wygrasz z płacącym człowiekiem. Co do samej rozgrywki jest taka sobie, a nowi gracze byli mocno farmieni przez weteranów przed którymi nie masz się jak bronić kiedy ja grałem, co w końcu przekonało mnie do rzucenia tej gry.

O ile się zdecydujesz najlepiej zacznij na jakimś"najświeższym " świecie :) Co do rozgrywki to jakaś trudna nie jest , ja dziennie zaglądam 3 razy aby postawić kolejny budynek ( kolejka budowania wydłuża się o kolejną budowlę ) . Z single ma tylko wspólne tekstury , walki to punkty na mapie które się poruszają i nie masz zbytnio na nie wpływu , jako f2p trzeba często zaglądać aby rozwijać wioskę , jeżeli zapłacisz masz kolejki budowania co pomaga w tym że często logować się nie musisz , to samo z punktami umiejętności . Co do pvp to liczy się bardzo przynależność do większej frakcji i gra staje się nudna (rzadko ktoś zaatakuje ) .Czy warto to nie wiem mogę się rozpisywać ale kto to będzie czytał :D Zainstaluj , zagraj sam ocenisz ,gra waży jakieś 300 mb .Dla mnie to jest taki zapychacz gdy nie mam czasu zagrać w coś dobrego , posiadam z 10 minut wtedy się loguje i tam popacze co się na mapie dzieje :)

Cześć, mam pytanie dla graczy, którzy interesują się tytułem. Jak wiadomo, gra kultowa, dająca masę dobrej zabawy, spędziłem godziny przechodząc campanie i budując swoje zamki. Nie mogę wyobrazić sobie, jak można przenieść to do gry multi, w szczególności, że gra ma dopisek 'F2P', a jak wiadomo, F2P w takich grach mocno trąci p2w. Ktoś orientuje się, jak wygląda to w tej produkcji? Warto zaczynać? Czy gra ma w sobie to samo, co wersja single?