Stronghold Kingdoms

Hej, pewnie niewiele osób wie co to za gierka. Od niedawna jest ona dostępna poprzez Steam, dzięki czemu jej popularnośc strasznie się zwiększyła. Krótko mówiąc, jest to gra strategiczno-ekonomiczna. Jednocześnie rozbudowujemy swoją wioske (aspekt ekonomiczny) i zamek (aspekt strategiczny). Możemy odpowiednio rozdzielać racje żywnościowe, ustalać podatki itp. Ale dobra, nie będe zagłębiał się w szczegóły. Czy ktoś może w nią gra? Jeżeli tak, to piszcie gdzie gracie, a jeżeli chcielibyście zagrać, to gram na servie Angielskim, na 4 worldzie, w sektorze Down (na zachodnim kontynencie, miasteczko położone po prawo stykające się z morzem).

Wiesz może uda mi się gdzieś obok ciebie dostać :) Chętnie wrócę do gry.

Już ściągam postaram się zasiedlić koło ciebie,powiedz mi ta gra jest ciężka? bo w strategie nie zbyt dobry jestem,ale w stronghold grałem i bardzo lubiłem ta grę.:)

Polega na tym samym co zwykła wersja, z tym że masz mniejszą kontrolę na jednostkami...

Gierka moim zdaniem raczej zbyt wymagająca nie jest. Ja na początku sobie maksuje scoutów, by szybciej mi latały po materiały (drewno, żelazo, jedzenie itp.).

Zaraz bede w grze :)

Zaraz bede w grze

To podawajcie nicki i miasteczka, gdzie was zrespiło :)

Ja w grze będę jutro, może dzisiaj pózno.Zobaczymy

Niewiem co jest jakiś spierdolony błąd mi wyskakuje ,connection time has run out"dam sobie chyba spokoj...

warn_ico.png
Za słownictwo. - Cree

Może to być spowodowane prędkością internetu, ponieważ znaczy tyle co "połączenie zostało zakończone".

Witajcie. Kiedyś grałem na 1 worldzie, ale to było dawno temu i z chęcią teraz wrócę. Mój nick: Voltarus

Mam nadzieję, że trafię gdzieś blisko ciebie i zbudujemy polską kolonię na tym świecie ;)

Odnośnie położenia to nie widzę sektora Down, tylko (jeśli na zachodnim) Cork lub Tyrone, więc osiedlam się w Cork, ponieważ jest niżej.

No wiem ze coś z połączeniem ale odpalałem grę z 10 razy i za każdym razem ten sam komunikat,reinstal nie pomogł

Ps Cree-szkoda ze innych nie pilnujesz jak przeklinają na forum.

Angielski serwer, world 4. South East England -> West Sussex -> okolice Upwaltham.

Da się dodawać jakoś osoby do znajomych? Podawajcie wasze nicki. Moge się też pochwalić, że zostałem Zarządcą (czy tam oficerem) swojej parafii :D Ale już niedługo zawładnę całą prowincją, to tylko kwestia czasu. Btw. Wpadłem na pomysł założenia frakcji o nazwie "Polska". Dodatkowo można walnąć fajną biało-czerwoną flage :D Ale niestety, trzeba dobijać range.

Witam.

Zacheciles mnie do gry wiec jestem. Niestety regiony o nazwie "down" nie znalazlem. Ale zagniezdzilem 3 region od dolu, po prawej stronie kolo morza. Moj nick Komuszon

Warto stworzyc jaka gildie:)

Niemniej, wydaje mi sie ze warto wspolnymi silami smarnac jakis poradnik dla poczatkujacych, gdyz nie kazdy moze sie polapac o co tutaj chodzi(zwlaszcza jesli niezbyt dobrze rozumie po angielsku).

Mój nick vaniliasky, jestem koło komuszon

Znalazłem fajny poradnik dla początkujących, jak by ktoś nie ogarniał - http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=poradnik_sk

#UP

A masz jakis dobry sposob na poprawienie humoru mieszkancow?

Btw, nie moge znalesc skad mozna brac questy.

Jeszcze mam problem z tymi punktami reasearch, mianowicie, dostaje sie je tylko za zdobyty archivment/quest ?

#UPA masz jakis dobry sposob na poprawienie humoru mieszkancow? Btw, nie moge znalesc skad mozna brac questy.Jeszcze mam problem z tymi punktami reasearch, mianowicie, dostaje sie je tylko za zdobyty archivment/quest ?

Humor mieszkańców można poprawiać budujać budynki typu teatr, musisz mieć odpowiedniego skilla w reseach. Jest fajny sposób na szybkie zdobywanie ludzi, gdy jesteś w grze, to dajesz maksymalną łapówke i najwięcej żarcia. Ustawione tak, zjada mało zasobów, a daje sporo wieśniaków, oczywiście ustawienie tego i afknięcie to nie za dobry pomysł. A punkty reseach możesz tez kupowac. A co do questów to sam nie wiem, miałem tylko jednego.

Dobra jestem w grze południowa(blisko morza) Anglia.Nick marcin11017