Tak jak w temacie, znacie jakies fajne stronki z buildami?
Strony z bulidami
Qtfy na tej stronie masz aktualne buildy PVE. No i jest metabattle, tam są na wszystko ale nie koniecznie aktualne. Ostatnio był spory balance patch i jest kilka zmian dlatego narazie pewnie buildy nowe tworzą się. Ale Qtfy to w ciemno perfekt.
To może powiem jeszcze tak, grałem kiedyś jakieś 3 lata temu może wiecej, niedawno wróciłem do gry, chce kupić oba dodatki docelowo, ale pierwszy hot, ogarnąć go trochę a potem drugi, i nie przedłużając moim mianem jest strażnik i głównie chodzi mi o build do niego może jakiś fajny poradnik. Z góry dzięki za pomoc.
Chodzi o Guardiana? Zależy pod co chcesz ten build, pvp / wvw / pve (luźne bieganie po mapach itd) czy fractale/raidy
Hmmmoże żeby to trochę ogarnąć to pve/luzne?
Jeśli kupiłeś już hot'a to zrób sobie Dragon Huntera (jeśli masz już 80 lvl !)
Armor : full berserker + runy scholar
Bronie: scepter (sigil:force) + focus(sigil : Air) & GS (sigil: force & air) ( też staty berserker )
Traity : Zeal : 2-3-3
Virtues : 1-2-3
Dragon Hunter: 1-2-3 (Piercing Light - Zealot's Aggresion - Big Game Hunter; w takiej kolejności, numerowałam od góry)
Skille : heal - shelter (daje bloka podczas castowania go)
2 trapy - procession od blades & test of faith & stand your ground lub 'Retreat' jeśli czujesz brak swiftness'a
elitka - renewed focus ( odnawia ci skille od F1-F3 i daje ci immuna na czas castu)
Jak dla mnie to taki całkiem spoko build, F2 daje Ci heal i sciąga condi, elitka przydaje sie w krytycznych sytuacjach, scepter umożliwa Ci walkę w range, focus to dodatkowe bloki a GS to dobry dmg. To tylko moja propozycja buildu.
Tak w ogóle, to mimo wszystko nie polecam od Hot'a zaczynać, z prostego powodu: MOUNTY . One są tak cholernie użyteczne, że będziesz na mapkach hota się męczyć strasznie bez nich( ofc, da rade to bez nich robić). Ale jak robisz Guardiana, to na pve narazie tylko Dragon Hunter, bo firebrand jest condi i to na greiving buildzie czyli staty z dodatku pof.
Najlepiej kupujesz oba, robisz mapki pof a punkty Hero ładujesz na elitke z Hot'a.
^nie.
HoTa ma więcej contentu, zaczynanie czy kupowanie PoFa jako pierwszego tylko dla mountow jest pozbawione większego sensu.
Tak jak w temacie, znacie jakies fajne stronki z buildami?