1. Subskrypcja nie jest przymusowa, płacisz kiedy chcesz. Musisz się jednak liczyć z ograniczeniami jak ograniczenie zdobywania XP przez f2p playerow, a nawet takimi jak brak dodatkowych barów w interfejsie, dopóki Twoje konto nie zmieni się na Prefered, co uzyskujesz wydając 5$ w Item Shopie lub wykupując choć raz subskrypcję.
2. Dodatek Rise of Hutt Cartel (i 500 Cartel Pointow co miesiąc - waluta w Cartel Market, item shopie) masz za darmo do momentu kiedy na Twoim koncie jest subskrybcja. Pay 2 Win między subskrybentami nie ma, bo w item shopie są przedmioty tylko na mid-level (ok. 30 maks), oraz różnego rodzaju boosty do XP, pety, itd.
3. Generalnie możesz grać f2p do 50 poziomu, czyli ukończyć linię fabularną z podstawki (Rise of Hutt Cartel dodaje nową planetę i podnosi level cap do 55 poziomu). Teoretycznie możesz robić rajdy z 50 poziomu, ale po pierwsze masz ograniczenie co do noszenia przedmiotów, a po drugie tygodniowy limit na ilość zrobionych Warzone (battlegroundy) i Flashpointy (instancje PvE), więc raczej o end-game można zapomnieć na darmowym koncie. Z drugiej strony fabuła w grze jest naprawdę ciekawa i warta ukończenia, co można zrobić całkowicie za darmo.
4. Różnicy między subskrybcjami nie ma, poza tym, że aby wykupić ten 30 dniowy musisz mieć kartę pozwalającą na płatności międzynarodowe za usługi. Ja niestety nie mam takich bajerów, więc muszę kupować tą 60 dniową, bo da się to zrobić przez PayPal.
5. Jak podobał Ci się WoW lub RIFT, a do tego jesteś fanem uniwersum wykreowanego przez George'a Lucasa tak jak ja, to opłacenie tej subskrybcji to jest dla Ciebie obowiązek, bo to całe free to play to bardziej rozszerzony trial niż prawdziwe f2p
. Zwłaszcza, że kosztuje pare groszy więcej niż RAF do WoWa, a tutaj wszystko masz legalne
. W endgame jest co robić (pomijając, że dojście do trwa trochę dłużej niż tydzień czy dwa, a ciekawa i rozbudowana fabuła sprawia, że levelowanie nie jest nudne. Jest to pierwszy MMORPG w którym czytam wszystkie questy
), a nie długo wychodzi kolejne rozszerzenie (darmowe), w którym będziemy mogli zmierzyć się w potyczkach 10v10 w swoim statku kosmicznym, który będzie można dostosowywać do swoich potrzeb.
Mam nadzieję, że pomogłem. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało w tym temacie lub na PW.
Pozdrawiam ![:)]()