Subskrypcja

Witam

Chciałbym zacząć przygodę z wyżej wymienionym tytułem .

Czy móglby mi ktos powiedzieć jak wyglądają sprawy płatności ? :

1. Ściągam gre --> subskrypcja za 30zł -> odblokowanie dodatku i contentu /płace abonament 30zł/miech ?

2. Ściągam gre --> przymusowa subskrypcja za 60zł --> brak dodatku ?

Gra jest generalnie f2p. Wykupujesz suba i dodatki wtedy, kiedy chcesz. Poczytaj na stronie gry dokładnie, bo tam wszystko powinno (i na 99% jest) napisane.

kiedys byl przymus kupienia abonamentu, aby aktywowac konto, teraz jest to f2p, wiec nie musisz wcale placic jesli chcesz. Wg mnie warto jednak kupic subskrypcje, bo daje duzo bonusow.

Warto chociaż raz wykupić tą najniższą, bo chyba dość sporo odblokowuje rzeczy. Aczkolwiek pewien nie jestem, dokładnie na stronie gry poczytaj. :-)

a szukasz ekipy do gry ?

Pobierasz za darmo i grasz za darmo. Jednak już przy kreowaniu postaci masz ograniczenia. Mogą ci one nie przeszkadzać, ale wielu ludzi w tym momencie już ma dylemat. Kupić abonament czy olać grę.

Najlepiej będzie jak ściągniesz sobie SWTOR i samemu przetestujesz. Przed wszystkim warto też poczytać w internecie opinie o f2p.

Więc tak bez abonamentu pobawisz się do 50 czy 55 nie pamietam max i tyle możesz się zwijać z gry . Jeżeli chcesz grać dalej musisz płacić bo ograniczenia są zbyt masakryczne dla f2p + do tego dochodzi płatny dodatek .

Dodatek akurat ostatnio został udostępniony dla wszystkich, nawet f2p z tego co mi na maila spamowali. Jeżeli chodzi o subskrypcje, to najpierw kup samą grę, z którą dostaniesz przy okazji 30dni gry, a później najwyżej dokupuj subskrypcje~

1. Subskrypcja nie jest przymusowa, płacisz kiedy chcesz. Musisz się jednak liczyć z ograniczeniami jak ograniczenie zdobywania XP przez f2p playerow, a nawet takimi jak brak dodatkowych barów w interfejsie, dopóki Twoje konto nie zmieni się na Prefered, co uzyskujesz wydając 5$ w Item Shopie lub wykupując choć raz subskrypcję.

2. Dodatek Rise of Hutt Cartel (i 500 Cartel Pointow co miesiąc - waluta w Cartel Market, item shopie) masz za darmo do momentu kiedy na Twoim koncie jest subskrybcja. Pay 2 Win między subskrybentami nie ma, bo w item shopie są przedmioty tylko na mid-level (ok. 30 maks), oraz różnego rodzaju boosty do XP, pety, itd.

3. Generalnie możesz grać f2p do 50 poziomu, czyli ukończyć linię fabularną z podstawki (Rise of Hutt Cartel dodaje nową planetę i podnosi level cap do 55 poziomu). Teoretycznie możesz robić rajdy z 50 poziomu, ale po pierwsze masz ograniczenie co do noszenia przedmiotów, a po drugie tygodniowy limit na ilość zrobionych Warzone (battlegroundy) i Flashpointy (instancje PvE), więc raczej o end-game można zapomnieć na darmowym koncie. Z drugiej strony fabuła w grze jest naprawdę ciekawa i warta ukończenia, co można zrobić całkowicie za darmo.

4. Różnicy między subskrybcjami nie ma, poza tym, że aby wykupić ten 30 dniowy musisz mieć kartę pozwalającą na płatności międzynarodowe za usługi. Ja niestety nie mam takich bajerów, więc muszę kupować tą 60 dniową, bo da się to zrobić przez PayPal.

5. Jak podobał Ci się WoW lub RIFT, a do tego jesteś fanem uniwersum wykreowanego przez George'a Lucasa tak jak ja, to opłacenie tej subskrybcji to jest dla Ciebie obowiązek, bo to całe free to play to bardziej rozszerzony trial niż prawdziwe f2p ;). Zwłaszcza, że kosztuje pare groszy więcej niż RAF do WoWa, a tutaj wszystko masz legalne :). W endgame jest co robić (pomijając, że dojście do trwa trochę dłużej niż tydzień czy dwa, a ciekawa i rozbudowana fabuła sprawia, że levelowanie nie jest nudne. Jest to pierwszy MMORPG w którym czytam wszystkie questy ;)), a nie długo wychodzi kolejne rozszerzenie (darmowe), w którym będziemy mogli zmierzyć się w potyczkach 10v10 w swoim statku kosmicznym, który będzie można dostosowywać do swoich potrzeb.

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało w tym temacie lub na PW.

Pozdrawiam :)

Jak ktos chce pograc ... prosze pisac na priv dziws wlasnie zaczynamy z kolega grac ... posiadamy ts ... Mam nadzieje ze ktos chetny na pogranie w ta produkcje sie znajdzie :)

Jeśli ktoś gra po stronie Imperium na serwerze Tomb of Freedon Nadd i potrzebuje jakiejś pomocy to czekam na PW z nickiem, odezwę się w grze. :)

Ok. Czyli mogę sobie bez problemu grać na f2p do 50 a potem muszę wykupić najtańszą subskrypcje ok ^^

Ok. Czyli mogę sobie bez problemu grać na f2p do 50 a potem muszę wykupić najtańszą subskrypcje ok ^^

No niezbyt tak naprawdę. Panowie wyżej chyba zapomnieli dodać, że jako f2p możesz tylko 3 razy w tygodniu needować itemy na flashpointach i możesz tylko 5 razy w tygodniu brać udział w warfrontach.

Gra bez subskrypcji tak naprawdę tylko zniechęci do gry, za dużo blokad. Nawet nie zmieścisz wszystkich skilli na jakimś 25-30 lvlu.

Subskrypcja daje dostęp do dodatków, z tego co wiem Rise of The Hutt Cartel jest dalej płatny (ale jak już mówiłem z subksprycją od razu się go dostaje).

ktos moze chcialby wspolnie pograc ?

troche odkopane, ale nikt nie napisał, ze przedmioty z IS-u odblokowujące dla f2p to co maja ludzie posiadający subskrybcje można na GTN-ie (taki AH w grze) kupować za kredyty zarobione w grze (łącznie z passami na warzony , flashpointy i fleet battles)

dodatkowo z escrow (bo f2p mają cap na kase 200k, preffered 350k) mozna sobie kasiorke wypłacać za tzw escrow transfery (600k credits największy) tez dostępne na GTN-ie

tak czy siak warto nawet za 12 zeta kupić te 450 CC na stronie swtor.com i przerobic sobie na preffered, sporo rzeczy juz wtedy mamy za free odblokowane, a najlepiej raz zainwestowac w prepaid-a za 55 zeta (keye.pl) i 2 miechy suba, dodatek za darmo, a przez ten czas sobie mozna wsio nagromadzic, zeby potem na prefferd miec wszystko odblokowane

Gra jest f2p z dużymi limitami. Wiem, odkopuję, ale to gra w której się specjalizowałem do niedawna.

Obecnie jeśli chcesz zakupić suba (premke) płacisz 30zł / miesiąc (średnio, tzn max)

Możesz zrobić to na zasadzie płacenia 60zł raz na 2 miesiące Paysafecard jeśli nie masz stałęgo konta bankowego, albo podać numer konta z którego zabiorą ci np 30zł/miesiąc albo 170/6mcy (jakoś tak).

Dodatkowo mając premium (suba) za dodatek ROTHC który szczerze mówiąc ssie, daje krótką fabułkę na innej planecie oraz pare inst, z tym, że level cap daje tutaj DUUŻOOO... wracając do tematu, mając suba za dodatek zapłącisz jednorazowo 36zł. Ja na ten przykłąd na początku kupiłem PSC za 100zł, zabonament 60zł dodatek 36zł, 2 miesiące ciupania, potem kupiłem suba na 6miesięcy z konta i było fajnie :)

warn_ico.png
Archeologia ~ blaumro

dodatek masz za darmo jak wykupisz obecnie subskrybcje, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd :) - a mozna kupić pre-paida 2 miesiące za 54,9 0 na keye.pl i nie martwić sie o kontynuwowanie subskrybcji - jest to jedyny sposób w tej grze udostępniony przez EA bez planu subskrybcji (1/3/6/12 miesięcy)

A dodam, że jest to super sprawa, przez te 2 miechy mamy dostęp do wszystkiego, przez co można szybko i dużo zarobić , a co za tym idzie full rzeczy zakupić na GTN-ie, więc jak się nam skończą te 2 miesiące, przechodzimy na f2p z kontem preffered + odblokowujemy wsio za zarobioną kase i Cartel Coiny (tak, bo dodatkowo przez te 2 miechy dostajemy 500 na m-c od EA za to , ze kupilismy prepaida 2 miechyczyli 1000 CC na zakupy w ISie)

A grając za darmo można przejść fabułę na misjach bez grindu?

[

na gamecodes.pl jest za 39.64zł prepaid na 60 dni, sam tam kupuje nie ma problemu.

Ogólnie polecam suba kupować, większość wydanej kasy zwraca się w postaci cartel coinów no i mamy komfortową grę...

Mam ~20 lvl merc na tomb, szukam guild jest jakaś w imperium?

@up. Same fabularne misje przejdziesz bezproblemu na f2p.

a gdzie ty teraz widzisz że jest za 39.64 ?? Na tej stronie jest promocja ale za 50.84