Sukces Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - ponad milion graczy, 617 tysięcy unikalnych loginów dziennie i 344 jednocześnie

Już niemal miesiąc od premiery, więc pora na kilka liczb ze świata Eorzei. Odświeżona wersja Final Fantasy XIV przyciągnęła do siebie na chwilę obecną około 1`080`000 graczy, zaskakująco dużo, biorąc pod uwagę, że nie mamy do czynienia z nowym tytułem. Teoretycznie, b...

Wyświetl pełny artykuł

Poczekamy, np. do końca roku, albo trochę dłużej i wtedy zobaczymy jak szybko im "opadnie" fanbase. Myślę, że nadal gracze trzymają się w takiej ilości, tylko przez markę Final Fantasy.

Nie mogę się doczekać aż weźmie się za video recenzję pewien serwis growy (polski), bo poprzedniego 'Finala' sieciowego ładnie przedstawili i pokazali jego tak zalety, jak i główne wady. Także zagrać to nie zagram i tak, ale chętnie poczekam na profesjonalną obiektywną ocenę.

Chociaż przyznam, że na początku bardzo gra była zachęcająca, zwłaszcza gdy oglądało się te wszystkie twitchowe kanały. No ale, coś mi tutaj dalej nie gra, więc jeszcze przystopuję.

Już niemal miesiąc od premiery, więc pora na kilka liczb ze świata Eorzei. Odświeżona wersja Final Fantasy XIV przyciągnęła do siebie na chwilę obecną około 1`080`000 graczy, zaskakująco dużo, biorąc pod uwagę, że nie mamy do czynienia z nowym tytułem. Teoretycznie, b...

Wyświetl pełny artykuł