Heh... Znacie powiedzenie "albo idziesz do przodu albo sie cofasz bo czas ciągle płynie" ? I to samo jest z wowem - jak dla mnie to W KOŃCU zaczynają iść do przodu, a nie jak TBC, WOTLK, CATA gdzie tylko cyferki sie zwiekszaly... Ty narzekasz, a masa osob sie cieszy ze w koncu jest cos nowego do roboty niz klasyka - stanie pod AH i czekanie x minut na dunga/raida/bg/arenke. A tak w draenorze miales jeszcze garnizon do rozbudowy (co tez jest na + bo zawsze to kolejny cel), masę followerów do uratowania/znalezienia (w koncu kto nie chcial uratować kotołaka z klatki by ten się do nas przyłączył? ), skalowanie tez pomaga (nie ma AŻ takiej różnicy jak np na wotlku miedzy świeżakami a weteranami wiec nie skladasz sie juz na hita co bylo głównym minusem przez ktory masa osob wgle odpuszczala sb ten tryb gry). A co mamy w legionie? World questy, artefakty do ulepszania i odblokowywania, class order halle co daje ci TWOJĄ fabułę, nowy "garnizon" z misjami... oraz wszystko to co w TBC/WOTLK - dungi, raidy i areny/bg
.
A odnosnie broni... zacytuje klasyka : are you serious? I tak od hmm ZAWSZE ten sam spec latał z tą SAMĄ bronią. Ba, nawet więcej - np taki mag biegał z tym samym staffem... niezaleznie czy byl frost czy fire czy arcane. Warlock to samo. Wiec 1 bron na kilkanascie speców od różnych klas vs 1 bron dla 1 specjalizacji z kilkoma wyglądami i drzewkami talentów... Oczywiscie 1 opcja jest dla cb lepsza... Pytanie : czemu?
A tak odnosnie tematu - nie polecam narazie zbytnio sie angażować w to. Ot, raz upadlo (nie bez powodu) wiec raczej i drugi raz upadnie. Oczywiscie mogę się mylić ale... ja bym osobiscie nie chcial grać gdzieś gdzie zamkną ci serwer i zostaniesz bez postaci, bez itemów z donate'ów (w koncu #private_server), bez niczego. Bo rozumiem ze tutaj olewają to co bylo... w tym odzyskiwanie postaci więc zaczynasz od nowa. A za pare miesiecy/rok/dwa lata znowu od nowa na sunwell v3