Super wytrzymała mysz komputerowa

Pilnie poszukuję bardzo wytrzymałej myszy komputerowej, najlepiej bezprzewodowej. Głównie chodzi o to, by mysz wytrzymywała częste upadki na ziemię. Nie interesują mnie bajery typu dpi czy interpolacja, najważniejsze, by była wytrzymała. Cena nie gra roli (i tak nie dla mnie :)). Na tą chwilę polecono mi te gryzonie:

SteelSeries Rival
Razer DeathAdder
LOGITECH G500
Logitech Anywhere Mouse MX
Logitech M705 nano
Thermaltake TT eSports Saphira
Microsoft Intellimouse Optical OEM
Czy ktoś może coś powiedzieć o ich wytrzymałości? Znacie jakieś inne "niezniszczalne" gryzonie?

polowa z tych co wymieniles to przewodowki

od razu wykresl Razera DA - smiec, Intellimouse sa swietne, SS Rivala nie mialem w lapie

osobiscie mialem jedna "pancerna" mysz, nazywala się A4Tech AK-47, żyła 5 lat, wytrzymala dziesiatki upadkow, niestety kiedy chcialem kupic taka sama, nie znalazlem ofert:(

Tak jak pisałem w 1 poście, najważniejsze by była niezniszczalna, na drugim miejscu brak kabelka.

Właśnie tak myślałem o tym Intellimouse, dość tanie, chwalone za wytrzymałość i bez zbędnych bajerów. Sprawdziłem także tego A4Techa, jej wytrzymałość jest bardzo pozytywnie oceniana, jednak żaden sklep jej nie ma.

Od ponad pół roku posiadam Logitech G700. Jest przewodowo-bezprzewodowa ;)
Czy jest nieznisczalna ? To nie wiem. Powiem ci, że myszka wydaję się lepsza jakościowo od poprzedniego 4atech oraz gigabyta m8000x.

Jakość, desing, opcje to wszystko stoi na wysokim poziomie. Mysz jest stonowana, nie ma przesadyzmu, a materiał i spasowanie elementów jest na prawdę ok !

jak znajdziesz i.e 3.0 to bierz w ciemno moja ma ok 6 lata dalej sprawuj sie swietnie najlepsza myszka jaka jest wg mnie http://allegro.pl/dla-graczy-intellimouse-explorer-3-0-oem-microsoft-i4216140025.html

http://allegro.pl/mysz-a4tech-bloody-r8-ultra-core3-odblokowane-v8-i4179788807.html

osobiscie posiadam ta sama myszke tylko w wersji przewodowej, jest ona bardzo zbita przez co moim zdaniem jest naprawde wytrzymala, jezeli zdecydujesz sie na wersje z kablem to jest on w materialowym okryciu co sprawia ze myszka moze posluzyc naprawde dlugo :). Ponadto nie musisz sie bac o slizgacze, poniewaz sa zrobione z metalu. Wiem ze design tej myszki wyglada na typowo szpanerski ale naprawde jest to porzadna myszka. Ew. mozesz poszukac czegos innego rowniez w serii bloody od a4tech'a.

http://allegro.pl/mysz-a4tech-bloody-tl8-terminator-laser-8200dpi-kr-i4148695326.html

inny model, przewodowy.

Dzięki za opinie, wybór padł na Intellimouse.

@Owca

Myszka mi się podoba, jak będę kupował jakąś dla siebie wezmę ją pod uwagę :)

Sam zmierzyłem się z podobnym problemem. Najczęściej umierające elementy komputera to u mnie Myszka oraz słuchawki.

Przełom nastąpił gdy zainwestowałem w Cyborg rata . Jak narazie 10500 godzin używana , spadła z 20 razy + kilka zalań i jak na razie działa bez zarzutu .

konstrukcja nieco niewygodna , jednak intuicyjna i funkcjonalna .

Jeśli chcesz solidne i mocne wykonanie to tylko Logitech.

Myszki te są mega, jakość wykonania najwyższa klasa.

Pawlik dobrze prawi.

Sam mam Logitecha G300, myszka "upadła" sobie juz parę razy i nic jej się nie stało. Konstrukcja jest naprawdę porządna.

Jeżeli chcesz super wytrzymałą mysz to polecam ci zrobić samemu z metalu lub cementu!

warn_ico.png
Spam ~ NS

Pilnie poszukuję bardzo wytrzymałej myszy komputerowej, najlepiej bezprzewodowej. Głównie chodzi o to, by mysz wytrzymywała częste upadki na ziemię. Nie interesują mnie bajery typu dpi czy interpolacja, najważniejsze, by była wytrzymała. Cena nie gra roli (i tak nie dla mnie :)). Na tą chwilę polecono mi te gryzonie:

SteelSeries Rival
Razer DeathAdder
LOGITECH G500
Logitech Anywhere Mouse MX
Logitech M705 nano
Thermaltake TT eSports Saphira
Microsoft Intellimouse Optical OEM
Czy ktoś może coś powiedzieć o ich wytrzymałości? Znacie jakieś inne "niezniszczalne" gryzonie?