SuperLiderO i jego - Kilka Propozycji

Witam serdecznie drogą załogę forum, jak widać (nie da się ukryć) jestem nowym użytkownikiem forum.

Pomyślicie: Dopiero się zarejestrował a już miesza i kombinuje oraz propozycje dziwne snuje :)

Jednak być może zauroczę kogoś tymi pomysłami, poniżej przedstawię kilka z nich.

1. Dział filmów.

-Proponował bym aby na forum dodać dział filmów z gier, tak aby wszyscy użytkownicy mogli je dodawać, oczywiście nie masowo każdy sobie rzepkę skrobie, tylko o dodawanie systematyczne filmów po ich wcześniejszej akceptacji by uniknąć spamu itp, coś ala Filmoteka, jeden film raz na 7 dni, brak możliwości odświeżania, głosowanie na film tygodnia oraz na film miesiąca, osobiście nagrody mógł bym sponsorować ja!

-Dodatkowo, fajną opcją było by stworzenie recenzji gier w formie innej niż zwykle, czyli VLOGA lub ADUIOLOGA, wybrać jednego użytkownika, (lub kilku) który przeszukują forum, sam sprawdza pewne rzeczy, gry, czyta opinie innych, składa to w sensowną całość i nagrywa film opowiadający i odpowiadający na szereg pytań zadanych przez użytkowników, którzy nie dostali na nie odpowiedzi. Powiedzmy 1 film co 3 dni opowiadający o jednej grze, lub obszerna wypowiedź raz na 7 dni o pewnej grze i gruntowne jej przeskanowanie.

-Poradniki, poradniki opowiadające o edycji gry, uczące posługiwać się kodem, kompilacją i dekompilacją, uczące w sposób prosty i zrozumiały innych w jaki sposób możemy stworzyć coś o czym tak naprawdę każdy gracz marzy, czyli własnej grze. Oczywiście poradniki w formię Video ponieważ to one najbardziej do nas przemawiają, widzimy, naśladujemy, zapamiętujemy, uczymy się.

-VLOGI użytkowników i AUDIOLOGI, czyli oni w własnej osobie i ich odczucia słowem i czynem na temat gry, forum itp, pozwolić dać im się wyrazić by oni uczestniczyli w pełni w życiu forum, czyli dać się im wypowiedzieć, oni ręczą za to swoim głosem, twarzą (tożsamością). Myślę że jest to dobre rozwiązanie po przez wyrażenie siebie i danie upustowi swoich odczuć i emocji związanych z pewnymi trudnościami z gry lub też zadowoleniem.

Mam nadzieje że choć jeden pomysł z tych, które opisałem przydadzą się.

Osobiście tym wszystkim co opisałem mógł bym zająć się sam (gdyby ktoś mnie o to poprosił) z wielką przyjemnością bym się zgodził. (skromność) ehh :)

Przepraszam nie chciałem być arogancki.

Dziękuję za uwagę,

Pozdrawiam serdecznie!

SuperLiderO^

Pierwszy pomysł chyba najlepszy. Użytkownicy forum często chwalą się swoimi gameplay'ami czy, rzadziej, machinimami, więc można by wykorzystać to i po pierwsze - dać im możliwość wypromowania swojej twórczości na łamach serwisu, a po drugie - główną poszerzyć o nową zawartość. win-win situation. Ja osobiście do pomysłu podciągnąłbym jeszcze autorów grafik. Z jakiegoś miejsca na stronie główniej zrobiłaby się mała galeria społeczności mmo, a w niej regularnie pojawiałyby się najlepsze, z podesłanych prac. Wszystko oczywiście w klimatach gier, a ściśle mmo. W przypadku wystarczająco dużego zaangażowania ze strony twórców, można by pomyśleć o nagrodach. Od wirtualnych do rzeczowych, w zależności od tego, jak dobrze projekt zostałby przyjęty.

Drugiego pomysłu nie rozumiem ze względu na zupełnie niezrozumiałą konstrukcję zdań i błędy. bez kitu x.

Trzeci pomysł nie ma racji bytu na serwisie tego pokroju.

Czwarty pomysł jako taki mi się nie podoba, ale przy okazji wpadłem na inny. Do strumieni z gier czy może reaktywacji (video)podcastów(?) całkiem dobrze pasowałaby interakcja z graczami, użytkownikami serwisu. Podczas streamu czy nagrywania jakiegoś materiału kontaktujemy się z chętnymi za pośrednictwem tsa czy skype'a i rozmawiamy. Wypytujemy drugą stronę o poglądy na sprawy, które poruszamy, wypytujemy "artystów" z pierwszego pomysłu w wywiadzie, czy zwyczajnie zapraszamy do wspólnej gry.

Fajne pomysły.

Odnośnie 3 czyli nauki programowania to odpada. Nie jest to nauka jak przejść etap gry czy jak craftować.

Nie nauczysz kogoś robić gry chyba, że z użyciem jakiegoś programiku. Ale to nie będzie miało nic współnego z kodem, kompilacją czy dekompilacją.

Chcesz się dzielić tym co cię jara ale to nie przejdzie w tym przypadku bo tu siedzą dzieciaki które nie wiedzą nic o budowie pamięci komputera a ty chcesz ich uczyć programowania.

pierwszy pomysł chyba najlepszy i naprawdę przydałby się na forum taki dział. Dzięki temu powstała by różnorodność materiałów z mmo i na pewno nie jedna osoba znalazłaby nowe mmo dla siebie i przy okazji zobaczyła jak wygląda in-game :)

Zgadzam się z poprzednikami, programowanie to nie coś czego można uczyć na forum MMORPG. To jest dużo cięższa zabawa niż większości się wydaje, zwłaszcza jeśli mówimy o bardziej zaawansowanych rzeczach niż napisanie Hello World czy kalkulatora w konsoli, tym bardziej że większość osób "stąd" na chwilę obecną pewnie nawet nie potrafiłaby stworzyć algorytmu który pozwalałby na grę w kółko i krzyżyk (mowa oczywiście o samodzielnej pracy, a nie o wykorzystaniu gotowego kodu z jakiegoś tutoriala). Jeśli są ambitni to poszukają sami, jeśli nie to będą tworzyć kichy w RPG Makerze, ich sprawa.

Pierwszy pomysł świetny, chociaż nie jestem przekonany co do nagród. Ale tworzyć filmów i tak nie zamierzam więc co mi tam. Mam też wątpliwości co do akceptowania tylko części filmów - czemu moderatorzy/redaktorzy/admini mają decydować za mnie czy coś warto obejrzeć? Dużo lepszym pomysłem wydaje mi się zapis w regulaminie działu nakaże userowi wrzucanie własnych filmów tylko w jednym temacie (tzn. każdy chętny zrobi sobie temat gdzie będzie wrzucał filmy i będzie miał zakaz robienia kolejnych - tak żeby nie zaśmiecać forum 5 tematami z 5 filmami przez jednego napaleńca). Jak komuś się spodoba to co robi dany user to będzie śledzić jego temat, a te gorsze będzie można łatwo ominąć.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem drugie. Zrozumiałem to tak: jedna osoba przeszukuje forum w poszukiwaniu opinii na temat gry i pytań z nią związanych, a potem publikuje film w którym prezentuje wypowiedzi i robi mały FAQ. Jeśli o to chodzi, to jestem przeciw - recenzja powinna być czyimś prywatnym spojrzeniem na grę, poza tym nie wyobrażam sobie kogoś kto dzień w dzień przeszukuje forum w poszukiwaniu info, tylko po to by je zredagować i przedstawić.

Czwarty pomysł też mi się nie spodobał. Jeśli ktoś chce, to swoje video będzie robić. Jeśli ktoś chce (i może), to nawet streama zrobi. Jeśli ktoś chce, to może choćby napisać własny tekst/recenzję, jest przecież odpowiedni dział. Skoro już teraz mają możliwość a tego nie robią, to jak chcesz to zorganizować?

Dziękuję wam za tyle odpowiedzi i opinii :)

Nie spodziewałem się że ktoś się tym zainteresuje ale hola hola :) ?

Co na to właściciele forum ?

Właściciele forum mają je w d*pie a moderatorzy nic nie mogą.

Idz swoją pasje i wiedze spożytkuj na lepszym forum. Bo to forum upada.

@up, och tak!, forum upada, reptilianie przejmują władzę, a moderatorzy nic nie robią!

Seriously, co ty tu jeszcze robisz?, może mylisz forum ze swoimi postami, bo faktycznie ich poziom równa się z ,,jp,, dresem spod monopolowego.

Co do tematu, zgadzam się przedmówcami. Pierwszy podpunkt może być, reszta nikomu nie potrzebna ^^.

Właściciele forum mają je w d*pie a moderatorzy nic nie mogą.

Takie życie.

Odniosę się tylko do pierwszego pomysłu, bo reszta i tak została już wystarczająco obalona. Od pewnego czasu planowałem lekkie przeprojektowanie forum bo obecny układ działów jest, delikatnie mówiąc, zdezaktualizowany. Po prostu nie mogę się za to coś zabrać (te wakacyjne lenistwo...). W każdym razie: pewnie dodam to do listy propozycji, która potem i tak będzie dogładzana i uzgadniana z resztą użytkowników (żeby nie było potem całej ewentualnej winy na mnie). Co zaś się tyczy wpinania tego w serwis - to już męczcie Chmarusa, jak kiedyś miałem dostęp do naszego FTP to popatrzyłem na kod i uciekłem, nie lubię się bawić nieswoimi klockami :D

Ja chętnie mogę pomóc :) i się wszystkim zająć, mam masę czasu i myślę że wystarczająco wiedzy.

@up, och tak!, forum upada, reptilianie przejmują władzę, a moderatorzy nic nie robią!

Naziści na dinozaurach przejęli władzę. Dawno już, w 74. Wystarczy spojrzeć na ulice, wszędzie tylko diplodoki.

Witam serdecznie drogą załogę forum, jak widać (nie da się ukryć) jestem nowym użytkownikiem forum.

Pomyślicie: Dopiero się zarejestrował a już miesza i kombinuje oraz propozycje dziwne snuje :)

Jednak być może zauroczę kogoś tymi pomysłami, poniżej przedstawię kilka z nich.

1. Dział filmów.

-Proponował bym aby na forum dodać dział filmów z gier, tak aby wszyscy użytkownicy mogli je dodawać, oczywiście nie masowo każdy sobie rzepkę skrobie, tylko o dodawanie systematyczne filmów po ich wcześniejszej akceptacji by uniknąć spamu itp, coś ala Filmoteka, jeden film raz na 7 dni, brak możliwości odświeżania, głosowanie na film tygodnia oraz na film miesiąca, osobiście nagrody mógł bym sponsorować ja!

-Dodatkowo, fajną opcją było by stworzenie recenzji gier w formie innej niż zwykle, czyli VLOGA lub ADUIOLOGA, wybrać jednego użytkownika, (lub kilku) który przeszukują forum, sam sprawdza pewne rzeczy, gry, czyta opinie innych, składa to w sensowną całość i nagrywa film opowiadający i odpowiadający na szereg pytań zadanych przez użytkowników, którzy nie dostali na nie odpowiedzi. Powiedzmy 1 film co 3 dni opowiadający o jednej grze, lub obszerna wypowiedź raz na 7 dni o pewnej grze i gruntowne jej przeskanowanie.

-Poradniki, poradniki opowiadające o edycji gry, uczące posługiwać się kodem, kompilacją i dekompilacją, uczące w sposób prosty i zrozumiały innych w jaki sposób możemy stworzyć coś o czym tak naprawdę każdy gracz marzy, czyli własnej grze. Oczywiście poradniki w formię Video ponieważ to one najbardziej do nas przemawiają, widzimy, naśladujemy, zapamiętujemy, uczymy się.

-VLOGI użytkowników i AUDIOLOGI, czyli oni w własnej osobie i ich odczucia słowem i czynem na temat gry, forum itp, pozwolić dać im się wyrazić by oni uczestniczyli w pełni w życiu forum, czyli dać się im wypowiedzieć, oni ręczą za to swoim głosem, twarzą (tożsamością). Myślę że jest to dobre rozwiązanie po przez wyrażenie siebie i danie upustowi swoich odczuć i emocji związanych z pewnymi trudnościami z gry lub też zadowoleniem.

Mam nadzieje że choć jeden pomysł z tych, które opisałem przydadzą się.

Osobiście tym wszystkim co opisałem mógł bym zająć się sam (gdyby ktoś mnie o to poprosił) z wielką przyjemnością bym się zgodził. (skromność) ehh :)

Przepraszam nie chciałem być arogancki.

Dziękuję za uwagę,

Pozdrawiam serdecznie!

SuperLiderO^