Witam serdecznie drogą załogę forum, jak widać (nie da się ukryć) jestem nowym użytkownikiem forum.
Pomyślicie: Dopiero się zarejestrował a już miesza i kombinuje oraz propozycje dziwne snuje
Jednak być może zauroczę kogoś tymi pomysłami, poniżej przedstawię kilka z nich.
1. Dział filmów.
-Proponował bym aby na forum dodać dział filmów z gier, tak aby wszyscy użytkownicy mogli je dodawać, oczywiście nie masowo każdy sobie rzepkę skrobie, tylko o dodawanie systematyczne filmów po ich wcześniejszej akceptacji by uniknąć spamu itp, coś ala Filmoteka, jeden film raz na 7 dni, brak możliwości odświeżania, głosowanie na film tygodnia oraz na film miesiąca, osobiście nagrody mógł bym sponsorować ja!
-Dodatkowo, fajną opcją było by stworzenie recenzji gier w formie innej niż zwykle, czyli VLOGA lub ADUIOLOGA, wybrać jednego użytkownika, (lub kilku) który przeszukują forum, sam sprawdza pewne rzeczy, gry, czyta opinie innych, składa to w sensowną całość i nagrywa film opowiadający i odpowiadający na szereg pytań zadanych przez użytkowników, którzy nie dostali na nie odpowiedzi. Powiedzmy 1 film co 3 dni opowiadający o jednej grze, lub obszerna wypowiedź raz na 7 dni o pewnej grze i gruntowne jej przeskanowanie.
-Poradniki, poradniki opowiadające o edycji gry, uczące posługiwać się kodem, kompilacją i dekompilacją, uczące w sposób prosty i zrozumiały innych w jaki sposób możemy stworzyć coś o czym tak naprawdę każdy gracz marzy, czyli własnej grze. Oczywiście poradniki w formię Video ponieważ to one najbardziej do nas przemawiają, widzimy, naśladujemy, zapamiętujemy, uczymy się.
-VLOGI użytkowników i AUDIOLOGI, czyli oni w własnej osobie i ich odczucia słowem i czynem na temat gry, forum itp, pozwolić dać im się wyrazić by oni uczestniczyli w pełni w życiu forum, czyli dać się im wypowiedzieć, oni ręczą za to swoim głosem, twarzą (tożsamością). Myślę że jest to dobre rozwiązanie po przez wyrażenie siebie i danie upustowi swoich odczuć i emocji związanych z pewnymi trudnościami z gry lub też zadowoleniem.
Mam nadzieje że choć jeden pomysł z tych, które opisałem przydadzą się.
Osobiście tym wszystkim co opisałem mógł bym zająć się sam (gdyby ktoś mnie o to poprosił) z wielką przyjemnością bym się zgodził. (skromność) ehh
Przepraszam nie chciałem być arogancki.
Dziękuję za uwagę,
Pozdrawiam serdecznie!
SuperLiderO^