Witajcie. Mam dylemat, jakie słuchawki wybrać z tych, które wpisiałem w temacie. Cena ich praktycznie jest taka sama, dlatego zadam bardzo proste pytanie, które będą sprawowały się lepiej w CS:GO? Wiem, że HD681 mają głębszy bas co może przeszkadzać w takich grach jak CS:GO. Mieliście z nimi do czynienia? Czy rzeczywiście różnica jest po stronie HD681F?
Superlux HD681 czy HD681F?
Mam hd681 oprócz tego że próbowały mi zmiażdżyć czaszkę są są bardzo dobre, ale rozwiązałem ten problem z uciskaniem więc teraz są wręcz idealne. Mam już je pół roku.
Moje HD681 nie uciskają ani trochę. Zależy pewno od głowy i może od danego egzemplarza.
Co do tematu...
Są trzy wersje tych słuchawek:
HD681 - Najmocniejszy bass. Polecam dla każdego. (Sam ich teraz używam i polecam, bo dźwięk jest cudowny. Bass perfekcyjny, a ja nie lubię basu, ani ludzi w w VW Golfach czy BMW, a jednak tutaj ten rodzaj basu mi bardzo odpowiada)
HD681B - Balanced, czyli zbalansowane. Bass jest trochę słabszy niż w tych wyżej. Polecam dla kogoś kto już miał na uszach te wyżej słuchawki i bass mu przeszkadzał i chciałby go trochę mniej.
HD681F - Flat, czyli płaski dźwięk. Bas jest najmniejszy ze wszystkich. Dźwięk jest w tzw jakości studyjnej, bez żadnych podbić. Nie polecam normalnym ludziom. To tylko dla dziwaków i audiofili, którzy lubią dźwięk w jakości takiej jak podczas nagrywania... dla mnie fuj. Ustaw sobie wszystkie opcje w EQ na zero, to będziesz wiedział o co mi chodzi.
Wersja zwykła jest czarna z czerwonymi ozdobami, a wersje B i F są czarne z białymi ozdobami.
Wniosek, bierz zwykłe, albo B, ale B mogą Ci nie spasować, bo niektórzy są zawiedzeni nimi, że nie tego szukali, a zwykłe na pewno spasują
Bas w żadnej grze nie przeszkadza w żaden sposób. Usłyszysz wszystko, a nawet i więcej niż na słuchaweczkach za 40 zł Kauflandu - zapewniam.
Jest jeszcze wersja HD681 EVO mkII. To słuchawki z nowoczesniejszym wyglądem, welurowymi okładzinami na uszy i fabrycznie obniżonymi wyokimi tonami, które w zwykłej wersji, troche walą po uszach i trzeba je ręczenie przyciszyć, żeby nie ogłuchnąć. Kosztuję ok. 140zł jeśli dobrze pamiętam. Dostępne są dwa kolory, białe i czarne.
Jakość dźwięku tak samo dobra.
Słuchawki zamówione, wybrałem HD681. Przed zamknięciem mam jeszcze jedno pytanko, ale na temat pewnej podkładki. Otóż znalazłem niezłą promocje na podkładkę Roccat Raivo: http://procpu.pl/p/1723/8465/roccat-raivo-stealth-black-podkladki-gaming-strefa-gracza.html. Może jakaś osoba użytkująca ją mogłaby powiedzieć, czy jest warta zakupu? Chyba nie muszę znów wspominać, że ewentualnie sprawować się będzie przy CS:GO, zatem przydałaby się pod kontrole. Z góry dzięki za chęć i pomoc!
Co do tej podkladki to się nie wypowiem, jednak jak chcesz coś w podobnej cenie to mogę polecić steelseries steelpad qck, jednak większość podkładek to to samo, różnią się tylko logiem.
Witajcie. Mam dylemat, jakie słuchawki wybrać z tych, które wpisiałem w temacie. Cena ich praktycznie jest taka sama, dlatego zadam bardzo proste pytanie, które będą sprawowały się lepiej w CS:GO? Wiem, że HD681 mają głębszy bas co może przeszkadzać w takich grach jak CS:GO. Mieliście z nimi do czynienia? Czy rzeczywiście różnica jest po stronie HD681F?