Superlux HD681 EVO

Witam, gdy kupowalem te sluchawki, to te byly najbardziej polecane, wiec zakupilem je. Niestety jest maly problem, mianowicie graja gorzej niz moje stare sluchawki firmy TRACER za ktore dalem 40zl. W czym lezy problem?

1.Dopnij wtyczkę. Niedopięta może powodować, że będą grały tylko na jednym kanale, przez co dźwięk będzie kiepskiej jakości.

2.Wyłącz wszelakie equalizery. Wszystkie, czyli te w ustawieniach karty dźwiękowej i te w programach, np. w odtwarzaczu muzyki.

3.Podepnij je do innego źródła (innego kompa, odtwarzacza mp3, wieży i porównaj z tymi starymi słuchawkami.

4.Co to znaczy, że gorzej grają ? Dźwięk na pewno będzie sie różnił od starych słuchawek. Może po prostu ten z Superluxów (jakimś cudem) Ci nie pasuje do Twoich osobistych preferencji ?

5.Może wada fabryczna. Odlutowany jakiś kabelek w środku czy coś. Reklamacja.

6.Podpinasz je do karty dźwiękowej, czy do panelu przedniego ? Panel przedni zawsze słabo gra i powoduje różne piski w słuchawkach.

A moze powinno dzialac na ktorejs z tych dwoch opcji? asdasda.png

A tutaj lista Kart dzwiekowych (Chyba, bo jestem zielony w tym temacie)

Karty_dziewkowe.png

Moze poprostu masz integre slaba i takie efekty :)

Ja tez je posiadam i na obydwoch moich komputerach przy integrze graja porownywalnie (nie powiem ani lepiej ani gorzej bo moim zdaniem lepiej ale zalezy od upodobania co do bassu) do sluchawek za 260 zl~reloop rhp-10. Wiec moge cie zapewnic, ze to nie przez to, ze sluchawki sa slabe :).

Witam, gdy kupowalem te sluchawki, to te byly najbardziej polecane, wiec zakupilem je. Niestety jest maly problem, mianowicie graja gorzej niz moje stare sluchawki firmy TRACER za ktore dalem 40zl. W czym lezy problem?