Witam, gdy kupowalem te sluchawki, to te byly najbardziej polecane, wiec zakupilem je. Niestety jest maly problem, mianowicie graja gorzej niz moje stare sluchawki firmy TRACER za ktore dalem 40zl. W czym lezy problem?
Superlux HD681 EVO
1.Dopnij wtyczkę. Niedopięta może powodować, że będą grały tylko na jednym kanale, przez co dźwięk będzie kiepskiej jakości.
2.Wyłącz wszelakie equalizery. Wszystkie, czyli te w ustawieniach karty dźwiękowej i te w programach, np. w odtwarzaczu muzyki.
3.Podepnij je do innego źródła (innego kompa, odtwarzacza mp3, wieży i porównaj z tymi starymi słuchawkami.
4.Co to znaczy, że gorzej grają ? Dźwięk na pewno będzie sie różnił od starych słuchawek. Może po prostu ten z Superluxów (jakimś cudem) Ci nie pasuje do Twoich osobistych preferencji ?
5.Może wada fabryczna. Odlutowany jakiś kabelek w środku czy coś. Reklamacja.
6.Podpinasz je do karty dźwiękowej, czy do panelu przedniego ? Panel przedni zawsze słabo gra i powoduje różne piski w słuchawkach.
A moze powinno dzialac na ktorejs z tych dwoch opcji?
A tutaj lista Kart dzwiekowych (Chyba, bo jestem zielony w tym temacie)
Moze poprostu masz integre slaba i takie efekty
Ja tez je posiadam i na obydwoch moich komputerach przy integrze graja porownywalnie (nie powiem ani lepiej ani gorzej bo moim zdaniem lepiej ale zalezy od upodobania co do bassu) do sluchawek za 260 zl~reloop rhp-10. Wiec moge cie zapewnic, ze to nie przez to, ze sluchawki sa slabe .
Witam, gdy kupowalem te sluchawki, to te byly najbardziej polecane, wiec zakupilem je. Niestety jest maly problem, mianowicie graja gorzej niz moje stare sluchawki firmy TRACER za ktore dalem 40zl. W czym lezy problem?