Survival horror

Witam poszukuję gier w stylu The walking Death/ Paraside EvE 2 najlepiej żeby był ten sam system

czyli można podnosić zbierać rzeczy różne trzeba dbać o amunicje bezszelestnie sie poruszać itp

to ma być typowy survival-horror o Zombie PS: nie chce gier gdzie nie ma fabuły i jest tylko bezsensowna siekanka do zombie

mój sprzęt słaby jest i nie chcę gier gdzie będzie mnie kratkować co sekunde na minimalnych

moj sprzęt

mój PC

Procesor Intel® core™2 Duo CPU T5250 @ 1.50Ghz 1.50GHz

Pamięć ram 2038MB

Karta pisze mi 358MB jest zintegrowana

grałem Resident evil

na emulatorach

- Paraside Eve 1/2

i kilka podobnych tytułów

Z mniej lub bardziej podobnych gier wymienić można: Silent Hill( co oczywiste), Alone in the Dark, jakieś co bardziej egzotyczne Residenty: Code Veronica, Zero, RE: Remake( o ile emulator PS2 powinien chodzić całkiem nieźle, to z emulacją Game Cuba może być problem). Albo w ogóle spróbować cudów pokroju Blair Witch Project, czy Cold Fear.

Z tego co się orientuję to wszyscy teraz jarają się Outlastem - podobno straszny ; ) Aczkolwiek nie będziesz miał tam walki z zombie ani z niczym właściwie. Z tego co wiem to śmigasz i próbujesz przeżyć a jak spotkasz jakiegoś bardzo niemiłego pana to musisz uciekać. Smth like slenderman!

Możesz jeszcze zajrzeć do serii Call of Cthulhu. Raz grałem i w sumie było fajnie, tylko może nie to co Silent Hille, ale 'mrok' jest.

Ewentualnie System Shock 2, też świetny growy dreszczowiec.

żadna gra z tych wymienionych nie ma tego czego szukam

PS Silent hill grałem zapomniałem dopisać

Residenty grałem i w te na ps2 (na konsoli)

i te na pc

Ehm... zacznijmy od tego że powyższe gry nie pójdą na jego komputerze ;> A jeśli tak to na minimalnych będzie miał cięcia się gry.

A może Cry of fear ?

Wyszła nowa amnesia i polecam sprawdzic outlast.

A może Dead Island? :P Jest ostra siekanina i nie ciekawa fabuła lecz warto obczaić.

Może DeadSpace 1? Wydaje mi się, że powinno ruszyć na tym sprzęcie. Jak ktoś lubi hard sci-fi to pozycja obowiązkowa, klimat jest tak gęsty, że nożem trzeba kroić. ;)

Dead Space, Alan wake, Amnestia, Penumbra wszystkie części ( zdecydowanie to ostatnie jest w stylu survival )

Może DeadSpace 1? Wydaje mi się, że powinno ruszyć na tym sprzęcie. Jak ktoś lubi hard sci-fi to pozycja obowiązkowa, klimat jest tak gęsty, że nożem trzeba kroić.

Skoro Deas Space, to może Doom 3, który swego czasu zaskakiwał. Ale od tych dwóch polecił bym Quake 4. Jest tam scenka gdzie widzisz oczami bohatera (FPS, jak inaczej...) jak Cię kroją i przemieniają w cyborga.

p.s. nie polecam Dead Space 2 i 3, bo poza jedynką, to jest zwykła nawalanka. Chyba, że wciągnie cię fabuła, to można ciągnąć dalej wątek, ale dużo nie stracisz gdy zakończysz zabawę na pierwszej części.

Fatal Frame.

Praktycznie te większość gier które wypisujecie mu nie wejdzie, chcesz w coś pograć to zmień sprzęt na stacjonarny, na laptopie możesz pograć sobie w Penumbra lub dino crisis 1,2

Polecam Amnesti'e. Powinna Ci odpalić bez problemu.

Witam poszukuję gier w stylu The walking Death/ Paraside EvE 2 najlepiej żeby był ten sam system

czyli można podnosić zbierać rzeczy różne trzeba dbać o amunicje bezszelestnie sie poruszać itp

to ma być typowy survival-horror o Zombie PS: nie chce gier gdzie nie ma fabuły i jest tylko bezsensowna siekanka do zombie

mój sprzęt słaby jest i nie chcę gier gdzie będzie mnie kratkować co sekunde na minimalnych

moj sprzęt

mój PC

Procesor Intel® core™2 Duo CPU T5250 @ 1.50Ghz 1.50GHz

Pamięć ram 2038MB

Karta pisze mi 358MB jest zintegrowana

grałem Resident evil

na emulatorach

- Paraside Eve 1/2

i kilka podobnych tytułów