witam. poszukuje fajnej gry typu survival(czyli przetrwanie). chodzi mi o np. bezludną wyspe. bardzo podoba mi się gra stranded. właśnie czegoś takiego szukam. lub coś jak np. wolf qest - wcielamy sie w wilka polujemy i.t.p. mała uwaga. szczerze przyznaje że strach to moja słaba strona. czyli niezbyt mi pasują gry typu apokalipsa zombie, albo ciemny pokój a tu ci wyskakuje jakiś demon... gra nie musi być multiplayer: nieprzeszkadza mi to. może być po polsku albo po angielsku wszystko jedno. a więc jak ktoś ma pomysłe to dawać.
tylko nie wymieniajcie minecrafta ^^ gralem dobre pół roku ale prawde mówiąc znudził mi się. a kolejna gra prosze by była bardziej realistyczna właśnie taka jak stranded: prawdziwe życie. a nie minecraft gdzie masz jakieś creepery, endermany , silwerfishe(źle napisałem), szkielety, zmutowane pająki... niezbyt klimaty dla mnie. to znaczy no nie boje sie pixeli tylko po prostu wole real niż takie niewiadomo co.
PS. w grze typu bezludna wyspa powinien być crafting anbo przynajmniej jakieś drzewko umiejętności, cele do osiągnięcia... to chyba tyle