Świat Pokemon zmierza ku naszej rzeczywistości - niemożliwe staje się możliwe!

12004820_10154035973571840_8552843185936

Niby z 9gaga, więc cholera wie czy prawda, ale skutecznie ostudziło mój zapał ;p

No bo kupowanie kamieni ewolucji i pokeballi to troche przesada....

Toż to fake. W komentarzach nawet wypisywali ludzie, że to jakiś uszczypliwy koleżka zrobił taką sobie prezentację.

Jakoś o koszta się nie martwię. Ostatnio gram sporo w Pokemon Shuffle na telefonie zastanawiając się cały czas czy dojde do ściany wymuszającej na mnie wydawanie prawdziwych pieniędzy i... Informacja z początku gry, że można w nią grać nie wydawając w ogóle prawdziwej kasy jest realna. 100 poziomów za mną i nie było jakiejkolwiek potrzeby żeby wydawać prawdziwą kasę.

Wydaje mi się, że Pokemon GO pójdzie w podobną stronę z ewentualnym wykupywaniem nie wiem... Master Ball czy Ultra Ball? Kamienie ewolucji wydaje mi się, że zaimplementowane w ogóle nie będą i pójdą raczej w stronę Pokemon Shuffle czyli nie można poków ewoluować tylko łapiesz każde kolejne stadium Pokemona.

Toż to fake. W komentarzach nawet wypisywali ludzie, że to jakiś uszczypliwy koleżka zrobił taką sobie prezentację.Jakoś o koszta się nie martwię. Ostatnio gram sporo w Pokemon Shuffle na telefonie zastanawiając się cały czas czy dojde do ściany wymuszającej na mnie wydawanie prawdziwych pieniędzy i... Informacja z początku gry, że można w nią grać nie wydawając w ogóle prawdziwej kasy jest realna. 100 poziomów za mną i nie było jakiejkolwiek potrzeby żeby wydawać prawdziwą kasę.Wydaje mi się, że Pokemon GO pójdzie w podobną stronę z ewentualnym wykupywaniem nie wiem... Master Ball czy Ultra Ball? Kamienie ewolucji wydaje mi się, że zaimplementowane w ogóle nie będą i pójdą raczej w stronę Pokemon Shuffle czyli nie można poków ewoluować tylko łapiesz każde kolejne stadium Pokemona.

Bardziej bym stawiał,że będzie wykupywanie Master Ball za prawdziwe pieniądze.

Ultra Ball by był normalny według mnie. Co do kamieni(jeśli będą) to stawiam bardziej na znajdowanie przy Pokemonach. :I

Skoro mamy zachowac realia krainy Kanto to ewolucje musza byc. Fajnie by bylo zeby nie bazowali sie na wersjach gbc. Pokemony powinny ewoluowac wtedy gdy poziom przywiazania i zadowolenia jest wysoki, gdy zdobeda wystarczajaca ilosc doswiadczenia lub w sytuacjach krytycznych jak np. Charmelion w Charizarda w trudnym pojedynku na smierc i zycie. Przeciez nie bedziemy laczyc aplikacji jak to bylo na konsolach i wymieniac sie pokami aby przeszli transformacje.

Nawet za zwyklego pokebala nie dalbym tego dollara.

Właśnie obawiam się, że tak będzie - na 99% będzie wymienianie się pokami więc będą i w taki sposób ewoluować. Zresztą na trailerze chyba była chyba pokazana wymiana.

Co do kamieni ewolucyjnych i masterballi to obawiam się, że i to i to będzie za real kasę ale tylko opcjonalnie - pewnie będzie można te kamienie i balle wygrać na jakiś eventach albo będzie niski % szansy na ich drop przy łapaniu poków czy coś. Pewnie szansa ich wydropienia będzie tak mała, że będzie trzeba grindować na nie bardzo długo albo właśnie kupić :F Bo w mobilnych apkach na ogół tak to działa.

No i niepokoi też informacja, że będzie płatny content i pewnie będzie to działać tak, że za darmo będziemy mieć poki tylko z I generacji, a za każdą kolejną będzie trzeba zapłacić i to raczej bardzo słono... Dlatego ja też osobiście nie hypuje się już tak bardzo, zresztą w ogóle się tym nie hypuje bo tak jak pisałam wcześniej - na słabych bateriach smartfonów to świata nie zwojujemy a banki mocy na razie nie są wcale takie efektywne i tanie... Trzeba by było mieć ich chyba z tuzin na jedną "wyprawę".

obawiam się jedenej rzeczy że ta gra będzie buy2play albo pay2play

B2p moze byc. Jednorazowe wydanie 100 zl nikogo nie zabije.

100zł to sporo jak na grę mobilną, polecą na f2p z itemshopem bo takie gry na androida zarabiają dużo, a zainteresowanie tą grą małe nie jest.

Pewnie masz racje. Lepiej wyjda na darmowej grze z IS.

SquerEnix wydaje gry od 20 do 75zl to rekordy na andku. Wiadome FinalFantasy czy ChaosRegin, czy slynny Dragon Quest to gry najwyzszej polki. Zas owe poki to na bank za free beda. Cały glob bedzie w to gral wiec logiczne ze na IS zarobia fortune. O dziwo gry mobilne zarabiaja wiecej niz PC. Kumpel na glupia strategie z serii "Clash" miesiecznie wydaje 700zl.

ale wiecie ze to będą poki z 1 geneacji ;) czekam na tą gre ale proszę niech będzie f2p i jakieś tam małe płatności a ps ciekawe gdzie będziemy leczyć swoje poki i ciekawe czy będą walki o odznaki ?

Tak bd walki o odznaki. Pojdziesz do sasiada Ryszarda aka "Brock" i wygrasz kamienna odznake ^^

dietetyk a sąsiad na to jak na lato dasz mi 6 sztuk piwa to dostaniesz głaz

http://www.pokemon.com/us/pokemon-video-games/pokemon-go/

nie musicie się martwić że gra będzie pay2play bądź buy2play , po prostu bedzie item shop

To chyba więdzą już wszyscy, ale martwi mnie jaki będzie IS ;/

a wogóle jaka byście chcieli wer gryy free2lay buy2play czy pay2play ??

B2p w granicach 10-15zl. To rozsadna cena wg mnie. Nie duzo, a aplikacja na bank bedzie cieszyc i przypomni dziecinstwo za tak niska cene :)

eh minął już miesiąc niedługo styczeń 2016 a nie ma dalej informacji

Ej czy to prawda że zaczęły się już jakieś beta testy że można już się zarejestrować

Na stronie Nintendo pojawiła się nowa informacja na temat gry Pokemon GO. Niedługo odbędzie się coroczne spotkanie profesjonalnych producentów gier w San Francisco o nazwie Game Developers Conference (GDC). Spotkanie odbędzie się w terminie 14-18 marca 2016. John Hanke będzie miał tam swoje „pięć minut”, podczas których zaprezentuje nam więcej szczegółów na temat Pokemon GO. Dokładna data i godzina jego prezentacji nie została jeszcze ujawniona, więc czekamy z niecierpliwością Jak znajdę informację na tem temat, dam Wam znać. Pewnie dowiemy się czegoś ciekawego. Musimy więc czekać do połowy marca.. albo i dłużej. Przed tą datą beta testy raczej nie ujrzą światła dziennego.

Pozdrawiam

badz cierpliwy