Witajcie, jeżeli jesteście fanami serii pokemon, koniecznie zajrzyjcie do tych tematów:
https://centrum-rp.eu/topic/4934-pokemon-revolution-online-%C5%9Bci%C4%85ga%C4%87-i-gra%C4%87/
https://centrum-rp.eu/topic/4929-%C5%9Bwiat-pokemon-czym-on-w%C5%82a%C5%9Bciwie-dla-nas-jest/
Pierwszy link najlepszy i najciekawszy
Jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w sprawie pokemon, nie wypowiadaj się. Nie potrzebuję tutaj gości, którzy zaraz zaczną spamować niepotrzebnymi postami. Zapraszam do dyskusji
_________________________________________________________________________________________________________________
Witajcie! Wiem, wiem, to już naprawdę staje się niemożliwością - ten znowu o tych pokemonach . Przepraszam Was bardzo, ale trafiają do mnie coraz to nowsze wieści, sam jestem tym tak bardzo podekscytowany, że muszę się z Wami podzielić tymi wszystkimi nowościami, bo z kim innym? Parę dni temu pisałem artykuł na temat świata Pokemon, w którym to dokładnie opisywałem czym on jest, zapoznawałem Was z powstającą grą 3D itp. W tymże temacie również opisałem dokładnie nasze skryte marzenia co do realistycznego świata Pokemon, cytuję:
Do dziś czuję się jak małe dziecko, które gdzieś głęboko w marzeniach, marzy sobie o takim świecie pokemon w rzeczywistości. Czym właściwie byłby nasz świat, gdyby były z nami nasze pokemony? Czy zajmowalibyśmy się tylko nimi? Mielibyśmy czas na swoje kobiety? Być może mielibyśmy tylko i wyłącznie przyjaciół (pokemony oraz trenerów, z którymi moglibyśmy zdobywać odznaki, a także przemierzać świat). Nawet mi się nie śni o tym nigdy pomyśleć jakby to było dokładnie, lecz każdy na pewno ma taką drobną cząstkę marzeń w sobie właśnie taką jaką opisuję tutaj.
Parę godzin później dostałem informację, iż firma Nintendo (razem z Pokemon Company oraz Niantic (własność spółki Alphabet, do której należy Google) pracuje już od dwóch lat nad nowo powstającą grą Pokemon Go. Żeby nie było - nie byle jaką, bo pogramy w nią na naszych smartfonach w świecie rzeczywistym! Tak - dobrze czytacie, widzicie. Będziecie mogli chodzić po swoich ulicach, łąkach górach i spotkacie tam przeróżne pokemony. Jestem ciekaw czy je rozdysponują w należyty sposób. Być może w górach spotkacie pokemony kamienne, na łąkach trawiaste, na szczytach gór latające itd. Byłoby mega. Sama firma Nintendo ma na koncie wiele wspaniałych, dobrze prosperujących gier, lecz tym razem chcą podbić rynek smartfonów i uważam, że uda im się. Dlaczego nie? Nieważne czy masz 10 lat, 20, czy nawet 40. Pokemony żyją w nas od dzieciństwa, czy tego chcemy, czy nie. Jeżeli nie jesteś ich fanem - trudno. Być może nie zdarzyło Ci się oglądnąć ani jednego odcinka - zacznij oglądać, bo jest co! Zapraszam Was do oglądnięcia poniżej zamieszczonego filmiku, obrazującego całość, którą ujrzycie w roku 2016 - bo na tą datę planowana jest premiera owego produktu na platformy iOS oraz Android.
Gracze w Pokémon Go będą mogli szukać stworków w prawdziwym świecie. Dzięki modułom GPS w smartfonach gra ma wykrywać lokalizację użytkownika, którego zadaniem jest odnalezienie lokalizacji w których wizyta da dostęp do specjalnej zawartości w samej grze. Dzięki temu można niczym Ash Ketchum szukać Pokémonów i walczyć z nimi, a także z innymi trenerami posiadającymi ową grę na swoim telefonie. Będziecie mogli również za pośrednictwem modułu Bluetooth wymieniać się (trade system) pokemonami ze znajomymi. Czyż to nie jest piękne, by mogło być prawdziwe? Cały nasz świat stanie się jedną wielką areną Pokemon.
Oprócz smartfona przydatnym gadżetem będzie Pokemon Go Plus, czyli inteligentna opaska, która wibracjami oraz diodą powiadomi Was o tym, iż zbliża się do jakiegoś pokemona, bądź osoby posiadającej włączoną grę (przeciwnika - trenera). Poinformuje Was również o tym, gdy będziecie blisko tajemniczego miejsca, zaś przykładem może być kryształowa grota kryształowego Onixa , czy nawet miejsca gdzie możesz napotkać legendarne pokemony. Jest to o tyle przydatne narzędzie, że nie musicie zaglądać do telefonu, jednak podejrzewam, iż na tyle zbędne by musieć wydawać na niego pieniądze. Jednak dla fanów takich jak ja, nie będzie to jednak żadnym problemem .
Wyobrażacie sobie? Wasze dzieci zamiast chodzić do szkół już od urodzenia będą marzyć o tym, by wkrótce zostać trenerami Pokemon. To oczywiście żart, lecz musiałem to napisać. Może to jednak przerosnąć nasze ambicje i oczekiwania, bowiem będąc ojcami, matkami, zaczniemy martwić się o nasze dzieci. Bo czy tak ma wyglądać rozrywka przyszłości? Ludzie chodzący z telefonami, czy też może w przyszłości z Oculus Riftami (bądź podobnymi okularami innych marek) po ulicach? Zamiast budynków będą widzieć dziwne budowle elfów, superbohaterów iiiii... Pokemony? Moim zdaniem ta gra może być świetnym elementem zapłonowym, który sprawi, że setki tysięcy ludzi będą żyć jednocześnie w dwóch rzeczywistościach. Jest to nieco przerażająca wizja, ale nie zwykle ciekawa i już nie mogę się doczekać, aż zostanę jedną z osób trenujących mojego ulubionego Pokemona.
Co o tym Wy myślicie Drodzy Czytelnicy? Zapraszam do wspólnej dyskusji, bo jest o czym rozmawiać .
Zapraszam na ich oficjalną stronę. Tutaj możecie oglądnąć wszystkie sezony Pokemon, sam film oraz pograć w różne gry. Jeżeli jednak chcecie oglądnąć, to musicie dobrze znać j. angielski.
@przepraszam za grafikę, nie potrafię jej kompletnie robić.