Chciałem poruszyć na niniejszym formum temat świąt.Chodzi mi dokładnie o wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętem Wielkanocnym.W sumie różnice są oczywiste .Wielkanoc ,jajeczko ,króliczek ,wiaderko wody na łbie ale jednak w przypadku Bożego Narodzenia dostajemy bonus w postaci drzewka ,plus quest na kupno i zabicie karpia (zawsze coś).Pozatym event w postaci kolędowania po domach żeby uzbierać na flaszke ekhem.., na batonika i oranżade znaczy ,nie wspominająć już o tarzaniu się w śniegu,lepieniu bałwana i innych atrakcjach związanych z tematyką śniegu.Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego wartkiego zagadnienia .What you say..?
Święta
Boże Narodzenie > Wielkanoc. Why? Pasterka.
Inspiracją do tego tematu pewnie był Świat według kiepskich. Uważam zdecydowanie że Boże Narodzenie jest ważniejsze wtedy przecież Jezus się narodził.
Słusznie.Pasterka ,solidny argument.
Ciosek w wierze katolickiej Wielkanoc jest ważniejszym świętem. Dlaczego? To proste Jezus zmartwychwstał i nas odkupił.
Zrobiło się poważnie,a miało być śmiesznie ,o man
Święta rządzą, niedługo po nich jest Sylwester, a razem to daje zabójcze combo
To oczywiste, że Boże Narodzenie jest ważniejsze. Istnieje na to również równanie, a dokładniej
Ax3D+W+P+S = wyższość Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, gdzie
A - Alkohol
D - ilość Dni, w jakich trwa święto
W - ilość dni Wolnych
P - Prezenty (u dzieci tak to się zwie, u innych po prostu Kac)
S - Sylwester (A+A+A+A+A+A=Kac)
@UP Mózg Rozjebany! Poczułem się jak na fizyce czy matmie.
Ciekawostka
Najwięcej osób rodzi się we wrześniu ponieważ jest okres dziewięciu miesięcy po sylwestrze.
Ogółem. Nie ma dla mnie znaczenia które święta są ważniejsze. Grunt by je spędzić z rodziną, dziewczyną, przyjaciółmi itd.
Boże narodzenie jest specyficzne, bo jest śnieg, zimą wcześniej robi się ciemniej, zapada taki klimatyczny nastórj. Co do prezentów, to po drodze są mikołajki, potem gwiazdor a na koniec sylwek .
nastruj, potrodze?! Ranisz mnie humanistę :<
Oczywiście Boże Narodzenie, tak po prostu
nastruj, potrodze?! Ranisz mnie humanistę :<
nastruj, potrodze?! Ranisz mnie humanistę :<Ha,ha,ha..o man
Ha,ha,ha..o man .Polszczyzna,ojczyzna
Finanśicie można wybaczyć . U nas są tylko liczby i cyferki
.
Chciałem poruszyć na niniejszym formum temat świąt.Chodzi mi dokładnie o wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętem Wielkanocnym.W sumie różnice są oczywiste .Wielkanoc ,jajeczko ,króliczek ,wiaderko wody na łbie ale jednak w przypadku Bożego Narodzenia dostajemy bonus w postaci drzewka ,plus quest na kupno i zabicie karpia (zawsze coś).Pozatym event w postaci kolędowania po domach żeby uzbierać na flaszke ekhem.., na batonika i oranżade znaczy ,nie wspominająć już o tarzaniu się w śniegu,lepieniu bałwana i innych atrakcjach związanych z tematyką śniegu.Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego wartkiego zagadnienia .What you say..?